Dywagacje na temat forum/modów

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Awatar użytkownika
Kotlin
Swój
Imię: Rafał
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Post autor: Kotlin »

arts pisze:przesadzata z tym brakiem modowania :lol: i zeby neiprzyszlo wam markosowi dawac uprawnienia .. oboz ptracy gwarantowany :lol: jak juz cos mam proponowac to kozzi jest wyluzowany i berlo wladzy nad wiekszoscia ma na codzien :lol:
Tak i razem z zamknieciem tematu bedzie przychodzilo wezwanie do sadu dla autora
:-D
Mi sie wydaje ze pirat albo hiv, co do markosa to racja az strach sie bac co to by bylo jak by markos mial moda(ban za ortografa) :-P :oko:
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

markos mial juz kiedys moda. coprawda nie na tym forum, ale zdazyl juz zauwazyc, ze bardzo mocno zmienia sie punkt widzenia i z zasady nie szasta sie swoimi uprawnieniami na lewo i prawo. hiv modem? prosze.. :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: =JUHol= »

to fakt ze modow brakuje... ale z drugiej strony zawsze jak wchodze na forum i widze temat typu: jakie podswietlenie to od razu mi sie humor poprawia :lol:
Obrazek
el-studento
Nowy
Kontakt:

Post autor: el-studento »

dajcie moda markosowi, zagazuje mnie na pierwszym miejscu :)

sztuczne zamieszanie, wladza dla wladzy i takie tam

samozwancy wprowadzaja zamieszanie!

a jesli koniecznie juz chcecie jeszcze jednego moda (niepotrzebnie bo uwazam ze sierak sobie daje rade) to proponuje Hiva

widze markos ze powoli awansuje na twojego ulubienca, dojeb mi prosze...
CORSA A RULLES... tylko robic nie ma komu
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

stary.. ja ci mowie, ty sie lecz, bo pierd***sz jak ciezko poparzony przed smiercia :-?
Obrazek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

el-studento pisze:
a jesli koniecznie juz chcecie jeszcze jednego moda (niepotrzebnie bo uwazam ze sierak sobie daje rade) to proponuje Hiva
jeśli potrzebne sa zmiany to modem powinien zostać ktoś kto będzie potrafił utrzymac porządek ( hiv jak dla mnie ma zbyt luzne podejście do sprawy)
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Imię: Kamil
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kamiloooo »

moze jakies glosowanie i sprawa sie szybko rozwiaze.... :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

-=m&m=- pisze:(hiv jak dla mnie ma zbyt luzne podejście do sprawy)
a on w ogole jakies podejscie okreslone ma? bo ja to go pamietam z darmowego wbijania sie na zlot, wiecej mi w glowie nie zostalo :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Ja tez nie uwazam, zeby Sierako zle tu rzadzil, ale sam przyznaje, ze nie ma czasu na wszystko. Dlatego uwazam, ze trzeba go wspomoc i tyle.

Co do kandydatur, to uwazam ze Markos wbrew pozorom nie bylby zly. Zbudowaliscie sobie jakis wizerunek zlego Markosa kata. Nie sni Wam sie po nocach? :-P
Moim zdaniem Staneq bylby dobry. Ja tez moge sie podjac tego zadania :oko:
Awatar użytkownika
kyniek
Weteran
Podziękował;: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kyniek »

ja tez moge zglosic kandydature
tja nastał czas spokojnego kombi...
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

a co to ku... kolejne wybory? :D malo mam tego w tv jakis prezydentow "z charakterem" i poslow "z wyrokiem" ? :P
a co systemu informowania moderatorow to dziala bardzo fajnie, kazdy z nas(modow) dostaje mejla z linkiem do tematu i zazwyczaj temat jest blokowany lub kasowany(wole kasowac :grin: ) ja wszystko widze... :)17

ale o so chodzi ;P
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

widzisz tylko to do czego dostaniesz link z kartki, a nie wszystko. czytujesz forum? kiedy tu ostatnio zagladales? jestescie wszyscy na czasie z nowymi ludzmi, panujacymi tu akcjami i zwyczajami? bo ja czasami odnosze wrazenie, ze tylko sierak jest w miare na czasie, a reszta zatrzymala sie jakis rok temu, including you pooh. i nie mow, ze jest inaczej, bo chyba buchne smiechem..

zeby nie bylo niejasnosci, nie boli mnie to jak moderujecie, kazdy mod ma swoje zdanie na jakistam temat i fajnie. boli mnie to, ze jest tu kupe bzdur pisanych nie tu gdzie trzeba, kupe bzdur pisanych przez totalnie nieogarnietych uzytkownikow, a tego juz nikomu pilnowac sie nie chce.

uwielbiam kupie/sprzedam, bo tam co post lamany jest regulamin (sam to robie, bo wolno i mozna sie samemu ponabijac z wlasnego regulaminu, w koncu ja go wymyslilem), ktory sluzy chyba tylko temu, ze wisi sobie przyklejony na gorze.

kocham tez techniczne i podwojne (potrojne) tematy, w ktorych podawane sa linki do starych tematow o tym samym, a te swieze dalej sie ciagna, bo ktos mial watpliwosci, bo np nie doczytal, albo nie umial poprostu czytac.

pozostaje cieszyc sie, ze z "jebaniem" bzdur i powtarzania tematow nie jestem tutaj jedyny :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

Prosimy o Wasze typy nowego moda..zeby bylo co wybierac
oto moje typy (kolejnosc przypadkowa)
-Pirat
-Kyniek
-!markos

dajcie swoje typy to zrobimy ankiete gdzie bedzie mozna wybrac..
Było c14se
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

alez kochany markosiku.
po pierwsze jest na forum taka opcja "ukryj moja obecnosc". sprawdz jak ona dziala. - to tak a propo moich wizyt na forum.
po drugie bylo juz wiele razy rozmawiane na temat "jak traktowac tematy typu biale tarcze" i nie doszlismy do zadnych konkretnych rozwiazan.

odrazu ci tez wyjasnie, ja nie mam osobiscie nic przeciwko temu zebys byl moderatorem, ale czy masz jakis program wyborczy? :D
no dobra zartuje z tym programem, ale co chcesz robic z takimi postami?
lub z lamaniem regulaminu w kupie/sprzedam ?

STOP Ciotom Drogowym
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

co do kupie sprzedam mam tylko jedna, za to zajebiscie konkretna propozycje. kazde, powtorze - KAZDE ogloszenie jest blokowane zaraz po tym jak sie pojawi bez mozliwosci udzielenia odpowiedzi przez kogokolwiek. ogloszenia niespelniajace warunkow okreslonych w regulaminie kasowane sa bez ostrzezenia i nie ma co do tego ZADNYCH odstepstw. skasujesz 20 ogloszen to sie tluczki naucza co w nich powinno byc. tyle w kwestii kupie/sprzedam.

co do bialych zegarow.. hmm.. zastanawialem sie troche co z tym fantem zrobic i.. i nie doszedlem do zadnego konstruktywnego wniosku :( nie jestesmy tak ogromnym forum jak street, nie mamy miliona uzytkownikow, wiec nie mozemy w sumie jebac kazdego za to, ze wykazal sie skrajna ignorancja i nie chcialo mu sie zajrzec kilkanascie postow nizej, czy tez odpalic szukajke.. trzeba tu wypracowac jakis kompromis pomiedzy jebaniem, a odpisywaniem w nieskonczonosc na te same problemy/zapytania, ale nie mam niestety pomyslu jaki :-?

ukryj moja obecnosc powiadasz? no moze i masz racje..

i na koniec: ja moderatorem byc nie moge z bardzo prostego powodu - jak widac z dotychczasowej mojej historii na forum sieje postrach nie majac moderatora. jesli dolozysz mi funkcje moderatora, to polowa z ludzi, ktorzy teraz pisza "wyzywasz sie na mnie", "nie lubisz mnie", albo mysla "nie napisze, bo markos mnie zjebie", tudziez "napewno bedzie wiedzial lepiej, wiec nic nie bede pisal" - przestanie pisac w ogole.
nie chce nikogo stad odstraszac, reaguje nerwami (ostatnio rowniez smiechem) tylko na skrajna glupote, ciemnogrod, albo totalny brak znajomosci zasad poruszania sie po forum internetowym. drazni mnie to, ze komus nie chce sie wbic do wyszukiwarki, albo na google, bo przeciez latwiej zadac pytanie na forum i czekac az ktos cos odpisze, zamiast wklepac cos w google/wyszukiwarke i znalezc to samo w 5-10 minut nie zadajac zbednych pytan.

podsumowujac:
- odpowiedz na ogarniecie kupie/sprzedam juz masz, mozesz mnie tam zrobic moderatorem, tam nie ma miejsca na dowolna interpretacje zasad, jest prosty regulamin
- nie mam jednak pomyslu na moderowanie technicznego, podejrzewam, ze moglbym sie w tym sprawdzic, ale dlaczego sie tego nie podejme - tez juz wiesz :oko:
- cos pominalem? :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

no widzisz, czyli program wyborczy do dupy :oko:
ja tez mam problem z takimi postami typu biale zegary, a nie mozna wyjebywac odrazu ludzi bo spytali, bo staniemy sie totalnie zamknieta klika i wkoncu klub umrze. tez rece opadaja jak sie widzi te samo pytanie po raz n-ty... ale czy po raz n-ty odpowiedz typu poszukaj w archiwum tez sie nie nudzi? problem troche jest.

co do blokowania postow w ogloszeniach to sie troche nie zgodze z toba, moze ktos chcialby sie dopytac o szczegoly ? chociaz do tego mozna wykorzystac prw... wiec moze i masz racje.
co do tego ze siejesz postrach to prawda... chociaz nie rozumiem skad to sie bierze.
zrobienie cie modem, to jak mowil sierak, nie mamy takiej wladzy... ale znamy ludzi ktorzy znaja ludzi... :)

STOP Ciotom Drogowym
Awatar użytkownika
sopel358
Nowy
Kontakt:

Post autor: sopel358 »

hmmm ....... ja swoim skromnym slowem powiem tak:
nowy mod moze i by sie przydal ale to i tak nie zmieni nic moim zdaniem bo bedziemy mieli na forum w pip pozamykanych tematow a i tak nic sie nie zmieni bo co ktos nowy wejdzie to bedzie pisal o podswietleniu i tego nie wykluczymy choc bys nawet przed wejsciem do kazdego tematu trzeba bylo przeczytac regulamin

co do kupie/sprzedam to sie zgadzam z markosem tu mozna kasowac posty niezgodne bo tam zasady sa jasne i syfu nie powinno byc :D

no a co do reszty tematow to sami sie zastanowmy poszukajmy zanim sami cos napiszemy wtedy bedzie porzadek bo to nie zalezy od wladzy tylko od nas samych
wiec reasumujac nie sadze zeby byl potrzebny nowy mod tylko sastanowmy sie nad wlasnym postepowaniem :oko:
Corsa A 14nv 91 rok/Corsa A TR 13s 82rok
Obrazek
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

a propo ogloszen
przez 2 tyg ostor kasowalem posty bez oznaczen [k] [s] i jakos sie nauczyli wszyscy :)

STOP Ciotom Drogowym
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

@markos

Co do zamykania postów w kupie/sprzedam to nie wiem czy jest to dobry pomysl, bo powoduje to iż osoba która napisała posta nie może już np. napisać ze ogłoszenie jest nieaktualne i np. musi odpowiadać privy lub maile dotyczace nieaktualnego ogłoszenia. Nie sądze żeby się komuś chciało (modowi) zbierać od ludzi info czy aktualne czy nie i na bieżąco to aktualizować bo to bez sensu.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

taaa.. najbardziej nieaktualne bylo ogloszenie osmana z walkami. napisal, ze NIEAKTUALNE (tak, wielkimi wolami :lol: ) a zaraz potem wrzucil walki na allegro :lol: :lol: :lol:

nie mozesz tak blokowac, zeby autor mogl nieaktualne ogloszenie kasowac? nie wiem, ja nigdy nie mialem takich mozliwosci, ale przypuszczam, ze tak to mozna rozwiazac. albo inaczej - kasowac KAZDA odpowiedz pod postem z trescia ogloszenia i jesli cos nie bedzie aktualne to autor to poprostu usunie, tak chyba najprosciej. na street nikt nie blokuje tematow na kupie/sprzedam, ale tam ludzie nauczyli sie juz dyscypliny i ogloszenia nieauktualne sa kasowane. swoja droga odpowiedzenie na kilka wiadomosci pw "sory, ogloszenie nieaktualne" jest moim zdaniem malym wysilkiem, a w kupie/sprzedam zagosci porzadek raz na zawsze :oko:

@ pooh
mowilem.. jak pokasujesz 30 ogloszen niespelniajacych regulaminu, jak pokasujesz 50 odpowiedzi bez sensu (kiedy mozna napisac pw) to tez sie naucza. jesli normalnie po polsku nie dociera, to za morde dziada :lol:

oraz spadam do lozka, wystarczy mi forum na dzisiaj, satan z "oficjalna decyzja" dotyczaca klipu rozpierd**** mnie na tyle skutecznie, ze musze odpoczac :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

Uo i Pooh sie pokazal :oko: Czyli jednak ktos to moderuje :oko: Moim skromnym zdaniem, to moderator jest glownie potrzebny w sytuacjach, gdy pojawia sie calkiem z dupy topic np.: czy c20xe wejdzie do Corsy, zeby zamknac od razu temat, a niepotrzebne posty wykasowac.
Mod powinien tez przenosci watki do odpowiednich dzialow i troche to sie wszystko uporzadkuje.

pozdr
kozzi
Weteran
Imię: Marcin

Post autor: kozzi »

arts pisze:przesadzata z tym brakiem modowania :lol: i zeby neiprzyszlo wam markosowi dawac uprawnienia .. oboz ptracy gwarantowany :lol: jak juz cos mam proponowac to kozzi jest wyluzowany i berlo wladzy nad wiekszoscia ma na codzien :lol:
yeah!! kozzi na prezydenta :lol:
wybierzcie mnie, mnie i tylko mnie................... :-D :grin:

Markos?? never, jak on dojdzie do władzy to ja ide się wieszać :D :P
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

Kozzi za tego avatara to mozesz nawet byc prezydentem :-P

Kozzi na moda - bardzo dobra opcja!
kozzi
Weteran

fajne mam nóżki, nie!! :lol: :)23 :)22 :-D :grin:
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
el-studento
Nowy
Kontakt:

Post autor: el-studento »

i tak oto internetowe forum powoli przeksztalca sie w policyjne panstwo gdzie kazdy musi dzialac zgodnie z zasadami inaczej beda represje

smutna ta nasza polska...

p.s. samozwanczo stalem sie pierwszym internowanym

ciekawe czy komuna powstala w podobny sposob, ktos krzyknol "wiecej wladzy dla utrzymania porzadku i dobra ogółu" i stalo sie...

swiete i zarowno prorocze slowa wypowiedzial cyberpooh:

"nie mozna wyjebywac odrazu ludzi bo spytali, bo staniemy sie totalnie zamknieta klika"

co juz po czesci sie sprawdza,
w tym "forum" zamalo jest "forum" , zamiast tego mamy "czytelnie" bez mozliwosci zapytania

"bo wyjsciem ze wszystkiego jest pojechac komus grubo, wiec sie bawie i gratuluje panie Kubo"...

a teraz od serca:

jestem samochodowa lama, o silnikach wiem tyle co eskimosi o tropikach, moge sobie tylko wizualke zrobic bo mam zdolnosci manualne
poprzez stronke corsa-a dotarlem na forum i sobie pomyslalem, "o tu zyczliwi ludzie so tez wiec czegos sie dowiem, ale fajnie, nie bede juz taka samochodowa pizdefka"

i przez ten czas spedzony na forum dowiedzialem sie ze:

po pierwsze nalezy przestrzegac regulaminu,
po drugie wszystko jest w archiwum,
po trzecie jest tu tylko pare osob z ktorymi mozna pogadac,
po czwarte tworzycie zgrana troche zamknieta klike,
a po piate i ostatnie pierdole jak poparzony.
i to tyle

co do markosa temat zamkniety, jak cie czyms urazilem - sorry,
a teraz odpier*** sie odemnie
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2005, o 22:09 przez el-studento, łącznie zmieniany 1 raz.
CORSA A RULLES... tylko robic nie ma komu
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

@el-studento

Wiesz co, ja wszytko rozumiem a przynajmniej sie staram i jak widzicie raczej nie nalezy do modow tyranow ale prosze o to abys nie uzywal wylgarnych slow na forum. Mozesz to uznac za pierwsze ostrzezenia slowne.

Pewnie powiesz mi zaraz ze inni tez tak robia a im nie pisze ostrzezen ... moze i tak ale ja wszystkiego nie czytam a traf chcial ze akurat przeczytalem Twoja wypowiedz.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
Kotlin
Swój
Imię: Rafał
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Post autor: Kotlin »

CTM to napewno nie jest zamknieta klika. Ja jak narazie bylem na jednym spocie i bylo fajnie, ile mozna pisac o bialych zegarach filtrach stozkowych itp
Psowiecilem jeden dzien na przeczytanie archiwum(technicze) i juz wiem co jest w archiwum(a jest bardzo duzo jak nawet jestes lama samochodowa to jest wszystko przystepnie opisane) tylko trzeba chciec!!
Markos ma swoj specyficzny sposob bycia i gdyby nie on i kilku jemu podobnych na forum byl by burdel.
kozzi
Weteran

el-studento pisze:i tak oto internetowe forum powoli przeksztalca sie w policyjne panstwo gdzie kazdy musi dzialac zgodnie z zasadami inaczej beda represje

smutna ta nasza polska...
eeeeee czy cos pijesz do mnie????
el-studento pisze:p.s. samozwanczo stalem sie pierwszym internowanym

ciekawe czy komuna powstala w podobny sposob, ktos krzyknol "wiecej wladzy dla utrzymania porzadku i dobra ogółu" i stalo sie......
no komuna powstała dzięki takim zakutym łbą jak TY :lol:

el-studento pisze:a teraz od serca:

jestem samochodowa lama, o silnikach wiem tyle co eskimosi o tropikach, moge sobie tylko wizualke zrobic bo mam zdolnosci manualne
poprzez stronke corsa-a dotarlem na forum i sobie pomyslalem, "o tu rzyczliwi ludzie so tez wiec czegos sie dowiem, ale fajnie, nie bede juz taka samochodowa pizdefka"...
to spox wiesz więcej niż ja :-D bo ja jest zupełnie lewy w tych sprawach :lol:

el-studento pisze:i przez ten czas spedzony na forum dowiedzialem sie ze:

po pierwsze nalezy przestrzegac regulaminu,
po drugie wszystko jest w archiwum,
po trzecie jest tu tylko pare osob z ktorymi mozna pogadac,
po czwarte tworzycie zgrana troche zamknieta klike,
a po piate i ostatnie pieerdole jak poparzony.
i to tyle

co do markosa temat zamkniety, jak cie czyms urazilem - sorry,
a teraz odpierdool sie odemnie
1.gówno prawda, ja nie przestrzegam
2.tam jest dużo, ale nie wszystko
3.ty możesz ich policzuć na palcach jednej ręki :lol:
4.yeah!! zajefajnie 8-) i więcej patafjanów nam nie trzeba
5.chociaz w jednej kwesti sie zgadzamy :)2
pozdrofionka