Kaczora sylwetke czas poznać bliżej...

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Kaczora sylwetke czas poznać bliżej...

Post autor: Staneq »

Z racji tego ze ciemnota, Rydzyk i Lepper dziś wygrali..warto zapoznac sie z nowym prezydentem RP koorva jego mać :lol:

Obrazek
Było c14se
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: kamiloooo »

widze po opisach i komentarzach rozncyh ze zle iz wygral kaczynski... :lol: (nie interesowalem sie kto co i jak i przez to nie glosowalem :oops: ) ale przeciez wiekszosc na niego glosowala... i dlatego wygral.... :0 :lol:
Obrazek
Kurbat
Weteran
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: Kurbat »

Kto na niego glosowal, przyznawac się :-?
Jak gadam to wszyscy w szoku, że teki wynik wyborów...a jak patrze na wyniki mam wrażenie, że tylko ja głosowałem na Tuska ;)
kozzi
Weteran
Imię: Marcin

Post autor: kozzi »

Obrazek
kamiloooo pisze:widze po opisach i komentarzach rozncyh ze zle iz wygral kaczynski... :lol: (nie interesowalem sie kto co i jak i przez to nie glosowalem :oops: ) ale przeciez wiekszosc na niego glosowala... i dlatego wygral.... :0 :lol:
przepraszam jaka większość?? chyba 25% narodu!! bo do głosowania poszło 50% narodu i na niego głosowała połowa z tego :bardzozly:
i znowu qur.....a ten Rydzyk i jego zastępy Moherowych Beretów i ten burak co się wysłowić nawet nie może w biało-czerwonym krawacie..... :bardzozly:
Ostatnio zmieniony 23 paź 2005, o 23:03 przez kozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Kurbat
Weteran
Kontakt:

Na Euronewsie teraz akurat pokazują wybory u nas , a za chwile zdechlą kaczkę na grypę koło Sztokholmu - fajne polączenie.
Teraz to tylko pakować walizki, bilety kupione, ostatni gasi światło ... :bardzozly:
Awatar użytkownika
sopel358
Nowy
Kontakt:

Post autor: sopel358 »

ja sie nie bede nikogo osadzal ale ktos na tegao barana glosowal i niestety wygral jak to kozzi powiedzial rydzyk tak naprawde bo to on teraz bedzie zadzil w tej naszej biednej polsce ale taki byl wybor 1/4 narodu polskiego dzieki czemu pozostale 3/4 bedzie cierpiec :-?
Corsa A 14nv 91 rok/Corsa A TR 13s 82rok
Obrazek
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

Nie chce tu zbyt pisac, bo zbedne politykowanie moze na psuc krwi w klubie, ale:
Jest mi wstyd za glupote narodu i za tych co nie poszli na wybory... :-?

.. nadzieja w ptasiej grypie... :oko:
Obrazek
Było c14se
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Kontakt:

Post autor: D12 »

Kurbat ja głosowałem na Tuska. Niepomogło. Rydzyk pomógł Kaczyńskiemu, przepraszam KURWA ale miałem zjebaną niedziele i dalej.........
STOP Pijanym kierowcom
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

No zobaczymy co teraz bedzie. Nie jestem wcale zadowolony, ze wygral Kaczynski. Wydaje mi sie, ze wiele osob z elektoratu Tuska poprostu olalo sprawe, bo im sie nei chcialo a propaganda radia maryja i tv trwam potrafila zmobilizowac moherowe berety.

Na koniec autentyczna historia z wczoraj:

u fryzjera, fryzjerka nawiazala gadke z klientka na temat wyborow i na kogo kto bedzie glosowal. Klientka powiedziala "Ja na Tuska, bo prezydent i tak nei ma wiekszych praw, a jak ten Kaczor wyglada".
I w tym momencie do rozmowy wlaczyla sie 3cia osoba. Staruszka na oko lat 65, wlosy platynowe wyblakle, twarz pociagla, oczy... nie wiem :P
"No tak, kazdy patrzy na wyglad, a nie dostrzega wartosci jakie ktos ma w srodku". Pomyslalem "oho, radio maryja". I powaznie, jakbym sluchal Ojca Rydzyka. Do czasu, aż zrobili mnie na bostwo ( :P ) dowiedzialem sie od niemilej starszej pani, ze Tusk wprowadzi wysokie podatki i zmniejszy o polowe emerytury, a "kazdy bedzie kiedys stary, nawet ten piękny". A potem była ostra rozkminka, skąd Tusk ma to wszystko jak nigdzie nie pracował, że nie pełnił żanych waznych funkcji w Panstwie...

Nie rozumiem tylko, skad w starej babie tak uporzadkowane poglady polityczne, taka pewnosc pogladow, skoro zadna tv publiczna + komercyjnie nie agiuja w strone zadnego kandydata? Rydzyk
:-?
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Kontakt:

Pirat zgadzam się z Tobą.... jak również wiem, że są różne historie. Byle Rydzyk bezpośrednio nie wdał się w polityke bo wtedy będziemy za murzynami. Apropo, mój wujek był w zeszłym tygodniu we Lwowie, po powrocie stwierdził, że to miasto i wogóle cały kraj jest 30 lat za Polską, jak wysiadł z autokaru ludzie prosili go nie o pieniądze a o chleb. To jest dopiero.......real world
STOP Pijanym kierowcom
Awatar użytkownika
kyniek
Weteran
Podziękował;: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kyniek »

Porażka będzie i tyle, fotka kozziego to zajefajnie zobrazowała
tja nastał czas spokojnego kombi...
kozzi
Weteran
Imię: Marcin

Post autor: kozzi »

Piracik a jak myslisz skąd ona może wiedzieć tyle "dobrego" o swoim kandydacie, a tyle "złego" o jego przeciwniku..........a Radia Maryja to się nie słucha co??
A jeszcze jedno pan Rydzyk to dopiero teraz pokarze swoje "ja" :bardzozly:
Osobiście tego poprostu nie rozumiem ale im jest poprostu na ręke żeby była taka ciemnota i zacofanie w tym kraju :bardzozly:
Widzieliście kto głosowal na Kaczke a kto na Tuska:
bez wyksz. 70-30
zawodowe 60-40
średnie 50-50
wyższe 35-65
to chyba wszystko wyjaśnia
acha podam jeszcze tylko przedział wielkowy:
do 50lat większość stawiała na Tuska
powyżej 50 (najlepsze są te babki po 85 tam miał poparcie 100%) na Kaczyńskiego
i jeszcze nie potrafie zrozumieć jednej rzeczy dlaczego ludzie którzy mieszkają za granicą 20lat i więcej i nie mają zielonego pojęcia co w tym kraju się dzieje, mogą oddawać głos :bardzozly:
dobra koncze bo nie chce mi się denerwować............
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

Dokladnie jak mowisz Kozzi. Moje pytanie to byl czysty sarkazm. Oczywiscie, ze to propaganda RM i TV Trwam.
Tylko mni najbardziej denerwuje to, ze ludzie doskonale wiedzieli, ze moherowe berety sie zmobilizuja, a polowa spoleczenstwa miala serdecznie w dupie wybory. Biorac pod uwage statystyki, ze mamy dosc wyksztalcone spoleczenstwo, mozna przypuszczac, ze duza czesc elektoratu Tuska nie poszla do urn. To tylko takie gdybani, ale mysle, ale cos w tym jest.

Dla rozluznienia wklejam 2 linki, bo teraz juz i tak nic nie zienimy:

http://akson.sgh.waw.pl/~wk34544/kaczor ... kcesie.wmv

http://akson.sgh.waw.pl/~wk34544/kaczor ... todach.wmv

:lol:
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

Post autor: YAQB »

sopel358 pisze:taki byl wybor 1/4 narodu polskiego dzieki czemu pozostale 3/4 bedzie cierpiec :-?
A tu to ja sie nie zgodze. 1/4 glosowala na Kaczora, 1/4 na Tuska, wiec to druga 1/4 moze cierpiec. Pozostale 2/4 wg. mnie nie ma prawa nawet zapiszczec, bo nie poszla na wybory. Najgorzej jak ktos narzeka a nawet nie zaglosowal.

A tak swoja droga - nie chce tu wywolywac burzy, ale czy nie wydaje Wam sie, ze i tak byla to w pewnym sensie komfortowa sytuacja? Gdyby w 2-giej rundzie byl Tusk / Kaczor i ktos z lewicy (np. nie wycofalby sie Cimoszko, ktory przeciez mial b. duze poparcie) - i przezywalibysmy stres czy komuna czy prawica?

Bo tak wszyscy piszecie, jakby sie swiat zawalil :D
CTM #204
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Kontakt:

Moderator jak możesz zamknij temat, niedługo się zaczną dewagacje co i jak gdyby. Każdy nawrzucał na wybory wczoraj, dzisiaj proponuje spokój.
STOP Pijanym kierowcom
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

Poki co, mamy kulturalna dyskusje, ktorej w klubie jeszcze nie bylo. Moim zdaniem fajny temacik, jako oderwanie od swapow, hebli, bialych tarcz zegarow etc. - polityka.

Dlatego tez prosze o to, zeby dalsza czesc tego watku nie miala tekstow powszechnie uznawanych za wulgarne.
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

D12 pisze:... Każdy nawrzucał na wybory wczoraj, dzisiaj proponuje spokój.
Chcialbym tylko zaznaczyc, ze ja sie wypowiedizalem dzisiaj 1-szy raz, wiec NIE KAŻDY :-P
CTM #204
Kurbat
Weteran
Kontakt:

Z ta komfortową sytuacją sie nie zgodzę ja przynajmniej.
Na czym niby ten komfort ma polegać? Bo stawianie znaku równości między konserwatywnym radykałem, który wszystkiemu mówi głośne i stanowcze "nie", a za najwazniejszą rzecz do załatwienia uznaje dekomunizacje, derusyfikacje, deagentyzacje i wogle "de" oraz liberałem, postulującym za zmianą systemu podatkowego, a co za tym idzie ekonomicznych "regół gry" w kraju, większą swobodą wyrażania poglądów oraz promocją przede wszystkim małej przedsiebiorczości wydaje mi sie niesprawiedliwe :zakrecony:
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

Kurbat pisze:Z ta komfortową sytuacją sie nie zgodzę ja przynajmniej.
Na czym niby ten komfort ma polegać?
Konfort wg. mnie polega na tym, ze obaj sa z prawej strony sceny politycznej. Oczywiscie, ze sie roznia pogladami, ale fakt, ze przed 2-ga tura bez wzgledu na jej wynik wiadomo, ze nie bedzie nikogo z lewicy to da mnie duzo.
CTM #204
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

Widzialem w telewizji sonde, ktora chyba dosc dobrze tlumaczy sukces Kaczki - spytali goscia, ktorego twarz byla nieskalana zadna mysla chyba juz od dziecinstwa na kogo pojdzie glosowac, a typ mniej wiecej tak "yyyy, eeee, noooo, na Kaczynskiego", a dlaczego? "noooo, eeeee, nie wiem, ten Tusk cos z tym wermachtem mial do czynienia czy cos" - jesli tacy obywatele glosuja to nie dziwne, ze mamy i bedziemy mieli jedna wielka wioske, a ludzie na zachodzie nadal beda nas miec za buszmenow..
Potwierdzaja to statystyki podane przez Kozziego i to, ze Tusk wygral w duzych miastach, a polegl na wsi.

PS. A co do glosowania to ja powiem szczerze, ze zapomnialem rano, ale zeby nie pluc sobie w brode wrocilem wczesniej do domu i przed 20 zaglosowalem. Szkoda, ze tyle osob nie zrobilo podobnie.

kozzi pisze:i znowu qur.....a ten Rydzyk i jego zastępy Moherowych Beretów i ten burak co się wysłowić nawet nie może w biało-czerwonym krawacie..... :bardzozly:
buahahahahahaahahaa :grin: :grin: :grin: chyba sobie to gdzies skopiuje :lol:
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

te wybory pokzaly kilka prawd (dla mnie smutynych) o Polakach i polsce
i tak:
- wiejski elektorat jest dużą siłą w polsce i tu nauczka dla Tuska i ostrzezenie dla potomnych..
- aby w polsce wygrac trzeba siegnac za populizm... jednak polacy wola obietnice gruszek na wierzbach i złotych gor.. to zastanawiajace ze nie wyciagaja wnioskow, to sie powtarza kolejny raz:
najpierw walesa obiecał 100mln,pozniej AWS, 4lata temu Miller naobiecywal, teraz m.in 3mln nowych mieszkań... i co 4 lata okazuje sie ze złotych gor nie bylo i partia rzadzaca ponosi sromotna kleske :-?

Ja np uwarzam ze bardzo źle ze nie ma lewicy, chodz wielce prawicowy PiS ma program jesli chodzi o swiadczenia socjalne bardziel lewicowy niz by sie moglo wydawac..
Centrolewica w postaci SDPL powinna zaistniec tak dla rownowagi..

Widac polska jeszcze musi dorosnac..

@Yaqb zgadzam sie z Toba w kwesti ze Ci co nie glosuja potem najbardziej marudza..
Było c14se
Kurbat
Weteran
Kontakt:

@Stanqu : prawda to, najszczersza prawda... a ja dodatkowo uwaŻam, że :
Konieczne rozliczenie (słowa LK)
Chodzi o zakopanie pewnych rowów, które wyrosły w ciągu ostatnich 16 lat. Trzeba rozliczyć to, co nie dobre; bez rozliczenia nie może być pojednania - zaznaczył. Jak powiedział, na pojednanie przyszedł czas. Dziękował wszystkim, którzy na niego głosowali, a także tym, którzy oddali głos na Donalda Tuska. Przesłał rywalowi pozdrowienia, wyrazy szacunku i sympatii. Dziękował także PKW za "perfekcyjne" przeprowadzenie procesu wyborczego.

1. Obawiam się, że po takim rozliczaniu nie będzie się z kim jednać ...
2. Dziękowanie PKW za sprawne wybory to już przegięcia. Albo LK nie myśli ta częścią ciała co powinien i już gada co popadnie, albo zalatuje to czymś w stylu "dzieki chłopaki, spisaliście się na medal, partia o was nie zapomni"... a to już by nie było śmieszne ... :-?
Awatar użytkownika
sopel358
Nowy
Kontakt:

Staneq pisze:te wybory pokzaly kilka prawd (dla mnie smutynych) o Polakach i polsce
i tak:
- wiejski elektorat jest dużą siłą w polsce i tu nauczka dla Tuska i ostrzezenie dla potomnych..
- aby w polsce wygrac trzeba siegnac za populizm... jednak polacy wola obietnice gruszek na wierzbach i złotych gor.. to zastanawiajace ze nie wyciagaja wnioskow, to sie powtarza kolejny raz:
najpierw walesa obiecał 100mln,pozniej AWS, 4lata temu Miller naobiecywal, teraz m.in 3mln nowych mieszkań... i co 4 lata okazuje sie ze złotych gor nie bylo i partia rzadzaca ponosi sromotna kleske :-?

Ja np uwarzam ze bardzo źle ze nie ma lewicy, chodz wielce prawicowy PiS ma program jesli chodzi o swiadczenia socjalne bardziel lewicowy niz by sie moglo wydawac..
Centrolewica w postaci SDPL powinna zaistniec tak dla rownowagi..

Widac polska jeszcze musi dorosnac..

@Yaqb zgadzam sie z Toba w kwesti ze Ci co nie glosuja potem najbardziej marudza..

swieta racja Polacy niestety nigdy nie umieli zadzic patrzac w historie bylismy karajem ktory siegal od morza do morza no ale jak zwykle u wladzy bylo paru takich co chcieli wiecej i wyszlo na to ze nas 3 razy rozebrali (chyba jako jedyny kraj) potem wszyscy sie pojednali odzyskalismy ta niepodleglosc a teraz znowu z rzadu na rzad jest coraz gozej a hostowia lubi sie powtarzac i dowiodla tego juz pare razy wiec strach sie baci co bedzie za pare lat :-?

i zgadazm sie z wypowiedzia kozziego na temat ludzi mieszkajacych za granica i glosujacych.... mieszkaja kupe lat gdzies tam zapomnieli juz nawet jak sie mowi po polsku i gdzie to wogle lezy a maja prawo decydowac na temat ktory ich wogole nie dotyczy :bardzozly:
Obrazek
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Post autor: =JUHol= »

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sopel358
Nowy
Kontakt:

Kaczyński przedstawia swój program w sejmie, kolejno wymienia postulaty "..chciałbym stworzyć 3 mln mieszkań, ograniczyć inflacje, ale jednocześnie zwiększyć wydatki publiczne, wprowadzić nieodpłatne kształcenie dla wszystkich studentów, 2 krotnie zwiększyć emerytury i renty a jednocześnie ograniczyć dziurę budżetowa .....(...)" Nagle wypowiedz przerywa glos z sali :
- Panie Kaczyński, tak to tylko Panu w Erze dopasują...
Obrazek
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

pierwsze rozkiminki na temat IV RP:
http://media.putfile.com/jakbynamsieudalo

dla mnie :lol: :lol:
Było c14se
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

Staneq :-D :grin: :-D jak dla mnie BONBA :-P
CTM #204
Awatar użytkownika
kyniek
Weteran
Podziękował;: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kyniek »

BYŁO................ Pirat wrzucil kilka postów wyżej. Staneq no wiesz co po Tobie sie tego nie spodziewałem :-( :oko:
tja nastał czas spokojnego kombi...
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

kyniek pisze:BYŁO................ Pirat wrzucil kilka postów wyżej. Staneq no wiesz co po Tobie sie tego nie spodziewałem :-( :oko:
Mi te Pirtowe linki cos nie dzialaly jak sie pojawily wiec ich nie sprawdzalem...teraz tam wrocilem i faktycznie :-D
hmmm...coz mam na swoja obrone
nawet najlepszym sie moze zdarzyc :oko: :-P
Było c14se
Awatar użytkownika
scotty
Swój
Imię: Sebastian
Kontakt:

Post autor: scotty »

Obrazek