hmm.....cenąHiv pisze:http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=40851859
Czym ta uszczelka różni się od "zwykłej"?

a tak poważnie to materiałem i wysokością

hmm.....cenąHiv pisze:http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=40851859
Czym ta uszczelka różni się od "zwykłej"?
ja bede prubował rozgrzać palnikiem i bede je robił na okrakło sprubuje jak najwiecej odciać kolektora wiec rozetne flansze aby wyciagnac go ze środka bo potem jak flansza juz bedzie to chce do niej to włożyć tak jak jest orginalnie zrobionyAdamXXL pisze:wyginał będę na końcu, żeby ryszyć te rury to mała masakra. może trzeba będzie kupić trochę węgla zrobić "grila" i na rozgrzanych elementach doginać. teraz przywracam okrągły kształt końcówkom, no i trzeba się porozglądać za flanszą ...
to będzie starszna męczarnia aby go "wyskubać". odcinając zaraz przy flanszy, tracisz góra 10-15mmZynio pisze:ja bede prubował rozgrzać palnikiem i bede je robił na okrakło sprubuje jak najwiecej odciać kolektora wiec rozetne flansze aby wyciagnac go ze środka bo potem jak flansza juz bedzie to chce do niej to włożyć tak jak jest orginalnie zrobiony
Tak jest odczuwalne najbardziej w średnich zakresach obrotów oprócz tego założony jest katalizator sportowy 100cpsi dźwięk się nie zmienił prawie ogóle po zmianie kolektora za to odczułem po kieszeni, bo mniej pali, ale myślę, że to przez to ze lambda jest z podgrzewaniemPETERS pisze:Ten rysunek jest 1:1, tzn, wymiaruję sobie i wszystko się zgadza. Albo najlepiej materiał i na obrabiarkę numeryczną z tym odrazu.
A tak poważnie, to są odczuwalne jakieś zmiany na takim kolektorze??
właśnie po to robiony był ten rysunekPETERS pisze:.. Albo najlepiej materiał i na obrabiarkę numeryczną z tym odrazu...
Duzo mniej pali?? W sumie przy starym miałeś lambde przy głowicy więc się szybko grzała, tutaj jest daleko wiec podgrzewanie konieczne- może spalanie ma związek z katalizatorem??Zynio pisze:
Tak jest odczuwalne najbardziej w średnich zakresach obrotów oprócz tego założony jest katalizator sportowy 100cpsi dźwięk się nie zmienił prawie ogóle po zmianie kolektora za to odczułem po kieszeni, bo mniej pali, ale myślę, że to przez to ze lambda jest z podgrzewaniem
myśle że niejesteś jedyny chętnyleśnik pisze:Jak ktoś ma możliwość wykonania flanszy to bym był chętny na jedną sztukę. Oczywiście pokrywam wszelkie koszty .
też miałem tam pisać, więc może spytaj się od razu jakie przy wycinaniu jest szerokie cięcie, i czy idzie po lini czy też raczej linia jest brzegiem już pi wycięciu. bo ewentualnie pod to wypadałoby skorygować rysunek, aby nie trzeba było już nic pilnikiem rzeźbić.leśnik pisze:Na allegro ogłaszała się firma wycinająca w stali laserem , spróbuje do nich zagadać i napiszę co oni na to .
to ten sam mi chyba odpisał... trochę przesadziłleśnik pisze:Gość wycenił 1 sztukę na 200 pln .
Jak dla mnie cena kosmiczna ale jak ktoś jest zainteresowany to przekaże namiary .
myślę więc, że nawet na wszeliki wypadek policzyć 100 + powiedzmy 10 na wysyłkęDzień dobry!
Jest możliwość wycięcia u nas podanego przez Pana elementu. Wycinanie
jest robione do krawędzi rysunku , więc nie ma potrzeby korekty rysunku.
Do wyceny przyjąłem grubość stali 10mm.
Cena jednego elementu to 84zł.