kozzi-Corsa czyli zabawa z c14nz -> c14se -> c16se :))
-
- Forum Master
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
o jaa jaki fajny temat a ja niezauwazylem ... co to za pordzewiala skrzynia i krzywe tloki jakies no nie i do tego jakies gejowskie lampiszony .... masz wpierdziel ze nie pokazales mi jak wygladaja na zywca bo byla okazja :
a wogle to mysle ze nasze forum jakies z dupy sie zrobilo i nadszedl czas zeby kazdy kto cos dlubie u siebie niekoniecznie z bialymi zegarami mial wlasnie taki swoj topic przylepiony i w nim sie lansowal dostawal zjeby
Kozzi Ty sie lepiej pochwal ze sprzedales swoje zajebiste zderzaki zendiiiera
a wogle to mysle ze nasze forum jakies z dupy sie zrobilo i nadszedl czas zeby kazdy kto cos dlubie u siebie niekoniecznie z bialymi zegarami mial wlasnie taki swoj topic przylepiony i w nim sie lansowal dostawal zjeby
Kozzi Ty sie lepiej pochwal ze sprzedales swoje zajebiste zderzaki zendiiiera
-
- Weteran
- Imię: Marcin
przepustnice hmm......... od takiego jednego z Krakowa, dzięki za znalezienie jej MarcinkuMarcin99 pisze:Kozzi co do lampek już znasz moją opinie ale powiem ci, że ta przepustnica od C16SE to mega wypas - skąd masz taką piękną przepustnice
ale powiem Ci że dopiero ona będzie wypaśnie wyglądać jak ją wypoleruje
hahaha udało się je wcisnąć jakiemuś wieśniakowiarts pisze:o jaa jaki fajny temat a ja niezauwazylem ... co to za pordzewiala skrzynia /quote]
no właśnie taką dostałem od Ciebie i jeszcze pająka warszawskiego mi przewiozłes z nią
ciekawe jak miałem Ci je pokazać, jak sam je dzisiaj zobaczyłemarts pisze:i krzywe tloki jakies no nie i do tego jakies gejowskie lampiszony .... masz wpierdziel ze nie pokazales mi jak wygladaja na zywca bo byla okazja :
chciałbys miec o czym pisać, ale zaraz zaraz Ty masz o czym pisac awaria za awarią u Ciebiearts pisze:a wogle to mysle ze nasze forum jakies z dupy sie zrobilo i nadszedl czas zeby kazdy kto cos dlubie u siebie niekoniecznie z bialymi zegarami mial wlasnie taki swoj topic przylepiony i w nim sie lansowal dostawal zjeby
arts pisze:Kozzi Ty sie lepiej pochwal ze sprzedales swoje zajebiste zderzaki zendiiiera
a tak swoją drogą to były super wypaśne zderzaki
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
hmm po pierwsze to chce zaznaczyc ze jestem dosc pijany,aaa
zdradzac nic nie bede,ale zeby zamieszac wiecej to z takich ciekawostek to np jedna corsa chyba bedzie miala wypuszczone nadkola (felunie trą) i jakies nowe lampki.. (ale to jest latwe powinniscie zgadnac o kogo chodzi )
@Kozzi i znow dupaa z twoja guma bo na bank nie wstane rano ake za tydzien obiecuje juz przy swiadkach ze pojade..
@arts
widzialem twoje ogloszenie, widze ze sprzedajesz ten hu**wy tylny zderzak.. beda z ciebie ludzie hehe
zdradzac nic nie bede,ale zeby zamieszac wiecej to z takich ciekawostek to np jedna corsa chyba bedzie miala wypuszczone nadkola (felunie trą) i jakies nowe lampki.. (ale to jest latwe powinniscie zgadnac o kogo chodzi )
@Kozzi i znow dupaa z twoja guma bo na bank nie wstane rano ake za tydzien obiecuje juz przy swiadkach ze pojade..
@arts
widzialem twoje ogloszenie, widze ze sprzedajesz ten hu**wy tylny zderzak.. beda z ciebie ludzie hehe
Było c14se
-
- Weteran
hehehe a tak poważnie to może mnie ktos uświadomić czemu niemożna kręcić wyzej niż 8000rpm.?? czy przeszkodą jest tu tylko hydraulika??!markos pisze:prosze:kozzi pisze:no niedoczytałem, może mnie uświdomisz?!markos chwile przed tym jak ty naklepales swojego posta pisze:oraz nie mozesz miec limitera wyzej niz ja
hehe nareszczcie poszedłeś po rozum do głowy czy może ktoś Ci podopowiedział?Staneq pisze:@arts
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
tak na powaznie to chodzi wlasnie o hydro. i czasem o pompe oleju, ale to tylko jak jest nie-w-idealnym-stanie. przy wyzszym kreceniu przydalby sie jakis maly zegarek cisnienia oleju, zeby sprawdzac co tam sie dzieje na samym skraju skali..kozzi pisze:może mnie ktos uświadomić czemu niemożna kręcić wyzej niż 8000rpm.?? czy przeszkodą jest tu tylko hydraulika??
oraz nie mozesz mowic "tylko hydraulika", bo zeby wyjsc z tej "tylko hydrauliki" musialbys kaszlnac zajebiscie duzo kasy... sprezynki, talerzyki, popychacze.. to jest masakryczna kasa!
- Kotlin
- Swój
- Imię: Rafał
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Fajno kozzi fajno tylko tak sie zastanawiam od ilu tysi zacznie jechac corsa na takim setupie.
A co do lampek to na poczatku mi sie bardzo podobaly a teraz to tak srednio
Co do fajnych cors to ja w kielcach ogladalem Przepiekna GSi za chore pieniadze(poszla za 18tys.) ale miala i tu uwaga 157KM(wykresik byl)klateczke i ogolnie german style.
Ps. Moje GSI bedzie ale jak na razie to nie moge sie pozbyc obecnej jajecznicy
A co do lampek to na poczatku mi sie bardzo podobaly a teraz to tak srednio
Co do fajnych cors to ja w kielcach ogladalem Przepiekna GSi za chore pieniadze(poszla za 18tys.) ale miala i tu uwaga 157KM(wykresik byl)klateczke i ogolnie german style.
Ps. Moje GSI bedzie ale jak na razie to nie moge sie pozbyc obecnej jajecznicy
-
- Weteran
a Ty myślisz że do tej pory to mnie jakies grosze kosztowały te wszystkie graty i mody!markos pisze:.......................oraz nie mozesz mowic "tylko hydraulika", bo zeby wyjsc z tej "tylko hydrauliki" musialbys kaszlnac zajebiscie duzo kasy... sprezynki, talerzyki, popychacze.. to jest masakryczna kasa!
- Kotlin
- Swój
- Imię: Rafał
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Byla czarna i piekna na czanej feldze TD miala polerowana klate kubly jakies takie "z dupy" i zostala sprowadzona z niemcow dwa tyg temu, ale bylo to 1,6 na bank chyba ze byl grany jakis rozwiert bo handlarz nie wiedzial co w niej jest nadlubane mial troche zdjec rachunki za czesci itp, ogolnie przepiekna corsa szkoda ze cena mnie powalila
- !markos
- M A S T E R
a czy ja tak powiedzialem? oraz jak to sie ma do twojego pierd**enia o tym, ze malo zarabiasz i ze nie stac cie na to i na tamto?kozzi pisze:a Ty myślisz że do tej pory to mnie jakies grosze kosztowały te wszystkie graty i mody
ps.
do dotychczasowych modow dolicz prosze ~60eur za jeden mechaniczny popychacz.. o mocniejszych sprezynach i talerzykach nie wspomne..
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
kozzi i tak nie ma źle bo ma 8 v!markos pisze: do dotychczasowych modow dolicz prosze ~60eur za jeden mechaniczny popychacz.. o mocniejszych sprezynach i talerzykach nie wspomne..
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Weteran
a co może uważasz że za dużo zarabiam?? bo ja uważam że za mało w stosunku do wykonywanej pracy!! jakbys chciał wiedzieć to nawet to nie jest 50% średniej krajowej oraz nie wiem czy wiesz ale dłubie to autko juz od 5lat więc jak na tak długi okres czasu to uważam że robie to w żółwim tempie, zgadnij dlaczego??!markos pisze:a czy ja tak powiedzialem? oraz jak to sie ma do twojego pierd**enia o tym, ze malo zarabiasz i ze nie stac cie na to i na tamto?
jeśli będzie to koniecznością to zakupie i takie popychacze, jak już mam coś robić to tylko na wysokim poziomie, a nie na odpierdol się. i później będe się zastanawiał co i kiedy mi się spierdoli.!markos pisze:ps.
do dotychczasowych modow dolicz prosze ~60eur za jeden mechaniczny popychacz.. o mocniejszych sprezynach i talerzykach nie wspomne..
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
jeśli chodzi o sprężynki to sprawdziłbym, czy czasem od c20ne nie będą pasowały, tam wałek miał spory wznios.
.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
noooo... zajebiscie kozzi! pieknie przyklejony watek o Twojej szmacie... bardzo mi sie podoba to co robisz... mega lampki, a na silnikowa dlubanine az slinka cieknie! normalnie wbijam sie, zeby odpowiedziec Ci na wiadomosc bo zupelnie o niej zapomnialem, az czytam i patrze ze chyba cos mialem zrobic... tia..
c20rsa, czlowieku meeen!
-
- Weteran
hehe to sprawka Piracikawow pisze:noooo... zajebiscie kozzi! pieknie przyklejony watek o Twojej szmacie.....
fajnie fajnie zaraz zobacze co mi tam nadrukowałeśwow pisze:.................. normalnie wbijam sie, zeby odpowiedziec Ci na wiadomosc bo zupelnie o niej zapomnialem, az czytam i patrze ze chyba cos mialem zrobic... tia..
- !markos
- M A S T E R
mechanika nie jest konieczna, szczegolnie, ze planujesz powiekszenie pojemnosci, a juz z tego w obecnym setupie wydobedziesz pare ladnych dodatkowych koni i sporo wiecej momentu. mocniejsze sprezynki to sprawa bardzo fajna do kazdych walkow ze wzniosem w okolicach 10mm i wiekszym.. hydraulika sama w sobie z mocniejszymi sprezynkami zawiesc nie powinna. nie krecisz do 9k, popychacze dadza rade. w miernik cisnienia oleju jestes juz wyposazony, wiec na biezaco bedziesz mial stan smarowania przydalaby sie w tak nadlubanym motorku tez temp oleju, chlodnica oleju z termostatem i obowiazkowo wlacznik wentylatora gdzies pod reka. w takim setupie bezpiecznie mozna katowackozzi pisze:jeśli będzie to koniecznością to zakupie i takie popychacze, jak już mam coś robić to tylko na wysokim poziomie, a nie na odpierdol się. i później będe się zastanawiał co i kiedy mi się spierdoli.
-
- Weteran
@Markos
ale, ale ................. ja mam chlodnice oleju z termostatem, dodatkowy włącznik wentylatora też jest zbędny bo mam klime (a jak wiesz tam są dwie chłodnice i dwa wentylatory i po uruchomieniu klimy włączają się oba odrazu ) wskaźniki temp. oleju i podciśnienia też jest na pokładzie brak tylko monitorowania ciśnienia oleju
ps:
czyli mówisz same sprężynki? ciekawe, ciekawe!!!
ale, ale ................. ja mam chlodnice oleju z termostatem, dodatkowy włącznik wentylatora też jest zbędny bo mam klime (a jak wiesz tam są dwie chłodnice i dwa wentylatory i po uruchomieniu klimy włączają się oba odrazu ) wskaźniki temp. oleju i podciśnienia też jest na pokładzie brak tylko monitorowania ciśnienia oleju
ps:
czyli mówisz same sprężynki? ciekawe, ciekawe!!!
-
- Weteran
a wałeczek mam taki:
Schrick
NW Hydro 280°/10.8/1.4/112° oder
http://s8637744.shoplite.de/sess/utn;js ... 20510%3D29
Schrick
NW Hydro 280°/10.8/1.4/112° oder
http://s8637744.shoplite.de/sess/utn;js ... 20510%3D29
- !markos
- M A S T E R
skoro risse tweirdzi, ze to walek pod hydropopychacze to nalezy im wierzyc.. to niby 8v i niby nieco inaczej sie na to patrzy niz w 16v, ale to jednak blisko 11mm wzniosu...
poza tym jak zmienisz sprezynki (ktore nota bene zalecane sa w 16v juz od walkow 272deg ~9.5mm wzniosu) bedziesz mial zupelny spokoj duszy pogadaj z kims kto siedzi w temacie glebiej, pusc temat na street, jest tam paru zjarow praktykow dlubaczy, ktorzy napewno pomoga, bycmoze dementujac niektore z moich wymyslow
poza tym jak zmienisz sprezynki (ktore nota bene zalecane sa w 16v juz od walkow 272deg ~9.5mm wzniosu) bedziesz mial zupelny spokoj duszy pogadaj z kims kto siedzi w temacie glebiej, pusc temat na street, jest tam paru zjarow praktykow dlubaczy, ktorzy napewno pomoga, bycmoze dementujac niektore z moich wymyslow
-
- Weteran
ooo widze że i ja tu trafiłem
kurcze wiosna niedługo a u mnie prace idą w żółwim tempie ......................ale ale już niedługo odbieram tłoki z korbami od jednego mistrza , zobaczymy co tam wymodził z nich!!
pozdrofinka
kurcze wiosna niedługo a u mnie prace idą w żółwim tempie ......................ale ale już niedługo odbieram tłoki z korbami od jednego mistrza , zobaczymy co tam wymodził z nich!!
pozdrofinka
-
- Weteran
ostatni udało mi się kupić takie butki tylko je troche psikne lakierem i jak znalazł na lato
ps: kurde coś mi shack padł i niemoge podwiesić więcej fotek
ps: kurde coś mi shack padł i niemoge podwiesić więcej fotek
-
- Weteran
spadofka!!!! wiem że ma takie same.....!markos pisze:mike ma identyczne, nie ma to jak byc oryginalnym
ps.
ciebie bym o tak ciezkie felgi nie posadzal
chciałem inne, ale wyszło jak wyszło
nie, zostawie srebrne.Staneq pisze:fajne, fajne..a chcesz je psiknac na ciemno?