c20xe v let ?
-
arts
- Forum Master
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
c20xe v let ?
Pytanie z typu niechce mnie sie szukac
a tak powaznie chodzi o dol silnika, czy po za tlokami ktore wiadomo sa inne ... korby, wal, pierscionki, panewki sa zamienne miedzy 20xe a letem
o gore nie pytam, wiadomo po za walkami to to samo ... i bez domyslow tylko teoretyzuje sobie zeby rozruszac troche te tegie ctm-owe glowy
i zobaczyc jak to jest byc teoretykiem 

-
PumaRST
- Świeżak
- Kontakt:
z tego co pamietam to duł jest ten sam, jedynie zmienili tłoki. Co prawda mogą być różnice w numerach katalogowych ale to to samo. Różnią sie jeszcze 1 pierścionkiem. A co do wałków to nie wiem ale chyba też bedą te same co w c20xe
Pozdrawiam
Pozdrawiam
...:::Turbo Squad Kielce:::...
Ford Fiesta RS Turbo
Opel Corsa Rally - w budowie
Ford Fiesta RS Turbo
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
no własnie moze wymiarowo sa takie same ale tak jak napisał JUHol , korby i wał chyba sa inne materiałowo ?? w sensie bardziej wytrzymale ?GUMIS2000 pisze:sa zamiemme bo maja takie same wymiary
Ostatnio zmieniony 17 gru 2005, o 13:55 przez -=m&m=-, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
GUMIS2000
- Weteran
- Kontakt:
wiele osob podchodzi do tego włąsnie ze sa wytrzymalsze-=m&m=- pisze:no własnie moze wymiarowo sa takie same ale tak jak napisał JUHol , korby i wał chyba sa inne materiałowo ?? w sensie bardziej wytrzymale ?GUMIS2000 pisze:sa zamiemme bo maja takie same wymiary
Sek w tym ze to jest silnik turbo i co za tym idzie ma wytrzymalsze
elementy . materiło sa inne cylingry. były inaczej kute .
Stop samego bloku jest troszeczke inny.
wał jest inny bo i inne koło zamarowe na min spoczywa .
Ja osobiscie tylko dlatego wkładam C20LET ze ma wiekszy momnet niz
nadłobana C20XE. A momnet ten potrzebny mi bedzie a rzeby cos
co ma czołowe wymiart 1,6 na 1,8 mogło sensownie przyspieszać.
-
PumaRST
- Świeżak
- Kontakt:
ja ci odpowiem: Apetyt rośnie w miare jedzenia!!!markos pisze:ej... ale po co?arts pisze:Zawsze lepiej miec 200 niz tylko 150
Jak masz 150KM to najpierw sie cieszysz jak Dziecko, potem zaczynasz sie przyzwyczajac, nastepnie ta moc przestaje robić na tobie jakie kolwiek wrażenie i wtedy dochodzisz do wniosku że ci mało.
I szukasz innych rozwiązań żeby moiec coraz wiecej mocy, to nic że tak naprawde nie wykorzystujesz jej na codzień. Chodzi o tą swiadomość że jak potrzebujesz jej to ją masz!!
A swoją drogą to lepiej brzmi jak masz 200KM a nie 150KM
Pozdro
Ford Fiesta RS Turbo
Ford Fiesta RS Turbo
- Matex
- Nowy
- Kontakt:
Markos powiem ci tylko tyle ze te 150Km to jest malo bo Adi tez ma tyle a juz mu jest malo
zreszta mi sie to tez znudzilo
:] dlatego kazdy kto ma 150 KM to chce wiecej po jakims czasie bo tez mu malo ;] jak bys mial 150 to po jakims czasie tez bys chcial miec 200 Km bo powiesz ze 150 to malo
Pozdro all :]
Pozdro all :]
Clean Look 
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Edit
Niewazne ...

Niewazne ...
Ostatnio zmieniony 18 gru 2005, o 00:20 przez -=kLaRi=-, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
a czy ktokolwiek z bioracych udzial w dyskusji probowal wykorzystac te swoje 150 koni w celu innym niz skilowanie dresa w bmw (oczywiscie na prostej)? nie? tak myslalem..Matex pisze:Markos powiem ci tylko tyle ze te 150Km to jest malo bo Adi tez ma tyle a juz mu jest malo
bo jesli do tego ma sluzyc samochod to faktycznie, lepiej zeby mial 400, niz 200, czy nawet 300 koni. im wiecej tym lepiej, ale jakos combolot przestal robic na reniastym wrazenie od momentu jak przekroczyl te "slabe" 150 koni. z kilkudziesieciu na 150 przeskok robil wrazenie i bylo fajnie. ze 150 na 200, a potem na 300 juz nie robil takiego wrazenia i owszem - bylo fajnie, ale juz nie tak zajebiscie jak z XX na 150.
i dlatego wlasnie twierdze, ze 150 w seryjnym, albo 150+ w leciutko dlubnietym c20xe to optimum dla corsy

-
PETERS
- Swój
PumaRST pisze:ja ci odpowiem: Apetyt rośnie w miare jedzenia!!!markos pisze:ej... ale po co?arts pisze:Zawsze lepiej miec 200 niz tylko 150
Jak masz 150KM to najpierw sie cieszysz jak Dziecko, potem zaczynasz sie przyzwyczajac, nastepnie ta moc przestaje robić na tobie jakie kolwiek wrażenie i wtedy dochodzisz do wniosku że ci mało.
Pozdro
Wtedy trzeba wsiąść np. do malucha pojeździć z 3 dni, potem wsiąść do swojej Corsy i znów wracamy do punktu 1szego
Corsa A 1.2i 93r.

-
PumaRST
- Świeżak
- Kontakt:
PETERS pisze:PumaRST pisze:ja ci odpowiem: Apetyt rośnie w miare jedzenia!!!markos pisze: ej... ale po co?
Pozdro
Wtedy trzeba wsiąść np. do malucha pojeździć z 3 dni, potem wsiąść do swojej Corsy i znów wracamy do punktu 1szego
Niby masz racje, ale zmartwie Cię to nie działa!!
Przesiadam sie z Fiesty do Corsy 1,2 LPG i jak spowrotem wróce do FSRT to nadal jest tak samo. Mam świadomość tego że FRST jest dość szybka i mocna ale nadal jest to mało!!
Ford Fiesta RS Turbo
Ford Fiesta RS Turbo