skąd i jakie czernidło do zderzaków?

Wszystkie informacje o elementach nadwozia Corsy B.
ODPOWIEDZ
falcon-speed
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

skąd i jakie czernidło do zderzaków?

Post autor: falcon-speed »

witam mam takie pytanko , a moze opoweim wogole jak bylo:P
po wizycie na myjni zuwazylem iz ten nie za sprytny chlopak tak dal cisnieniem po bocznym (lewy tyl) zderzaku ze pokazal sie na nim odprysk, nie wiem jak to nawet nazwac , laminatu:P i zamiast caly czarny , zderzak jest teraz z koleczkiem o srednicy 1,5 na szaro mysle ze wiadomo o czym mowie bo juz duzo corsiawek widzialem z czyms takim, a mi sie cos takiego za cholerke nie podoba:( i wiem ze jest jakies czernidlo podobno ma konsystencje smalcu:P i jak sie je nalozy na zderzaki i inne zew. plastiki oczywiscie czarne:P to trzyma min. 6 miechow , nie znam nazwy ani firmy wiem tylko ze zawiera ona (nazwa) czlon "black":P

jesli ktos wie jak to sie naywa or ma jakies inne preparaty godne polecenia czeakm na info pozdrawiam
CARPE DIEM !!!
Górniol
Nowy
Kontakt:

Post autor: Górniol »

nie za sprytny chlopak tak dal cisnieniem po bocznym (lewy tyl) zderzaku ze pokazal sie na nim odprysk
ała nie moge
z koleczkiem o srednicy 1,5 na szaro
jesteś mistrzem :)

soryale nie moge sie powstrzymac :lol: :lol: hahaha

a tak na powaznie to czernidło kupisz w pierwszym lepszym markecie, sklepie motoryzacyjnym itd.. koszt 5 do 10 pln, jak chcesz konsestencje smalcu to chyba bedziesz musiał użyć pasty do butów, najlepiej KIWI :lol:
/żartuje...

osobiscie bym kolesia na myjni zaj...... i obciazył go kosztami naprawy

pozdrawiam
Obrazek

C20XE juz niedługo :)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

mozesz mi wyjasnic jak pod wplywem strumienia wody moze odpasc kawalek plastiku ze zderzaka, ktory jest jednoczesciowym odlewem? :zakrecony:
Obrazek
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

chyba ze zajebista fura (najlepsza i w ogle) byla przed sprzedarza tak odpicowana ze czarne elementy w zderzakach ktos sprayem pociagnal...juz widzialem tego typu action :lol:
Było c14se
Awatar użytkownika
Fifo
Swój
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Post autor: Fifo »

Nie będe się wypowiadał co do picowania aut pod sprzedaż, ale osobiście uważam, że akurat w przypadku Corsy B gdzie szarzenie plastików sie dość czesto zdarza pryśniecie ich matowym sprayem do plastików jest nienajgorszym wyjściem...a juz na pewno o niebo tańszym niż wymiana wszystkiego łącznie ze zderzakami na nowe jeżeli ktos nie ma checi prysnąc wszystiego w kolor nadwozia. Nie zmienia to faktu, ze zgadzam sie z markosem, iz plastikowy odlew nie moze odprysnąć, chyba że byl malowany...a w tym wypadku na pewno był, więc nie czernidło a spray poratuje w tej sytuacji.
falcon-speed
Świeżak
Kontakt:

Fifo pisze: ale osobiście uważam, że akurat w przypadku Corsy B gdzie szarzenie plastików sie dość czesto zdarza
widze ze tylko jedna osoba wie o co chodzi:P a tak na serio to moze rzeczywiscie zle sie wyrazilem ("odprysk"):P a odnosnie tego ze furka byla zajebista przed sprzedarza, to stwierdzam Jednoznacznie JEST NADAL:d SUPER!!! A TE WSZYSTKIE CZERNIDLA W MARKETACH SA GOWNO WARTE (CENA MOWI SAMA ZA SIEBIE), CZERNIDLO O KTORYM PISALEM KOSZTUJE OK. 45 ZL (FAKT ZE CENA NIE ZAWSZE SWIADCZY O JAKOSCI, CHOC W TYM PRZYPADKU....) I WIDZIALEM JAK DZIALA I JEST TEJ CENY WARTE....POTRZEBUJE TYLKO NAZWY....SO JESLI KTOS JA ZNA....PLEASE

"mozesz mi wyjasnic jak pod wplywem strumienia wody moze odpasc kawalek plastiku ze zderzaka, ktory jest jednoczesciowym odlewem? "=PRZECZYTAJ DOKLADNIE NIE NAPISALEM ZE ODPRYSNAL PLASTIK TYLKO WARSTWA "FARBY" JAKA NA NIM JEST

PS. ZAPOMNIALBYM SAMOCHOD PRZED ZAKUPEM BYL W 3 WARSZTATACH I BYL TAKZE SPRAWDZONY NA LAKIERNI>>>& ALL JEST Z NIM OK.....
CARPE DIEM !!!
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

a po co Ci caps look panie wiem-wszystko-najlepiej?

Stary, dla mnie to proste jak pukanie - idziesz do sklepu motoryzacyjnego i pytasz o czernidlo w cenie ok 45 zl i gosciu Ci poradzi, chociaz tak naprawde one wszystkie i tak daja sredni efekt...
falcon-speed
Świeżak
Kontakt:

"Stary, dla mnie to proste jak pukanie - idziesz do sklepu motoryzacyjnego i pytasz o czernidlo w cenie ok 45 zl i gosciu Ci poradzi, chociaz tak naprawde one wszystkie i tak daja sredni efekt..."

:> gdyby bylo tak jak piszesz nie byloby tego postu.... bylem w niejednym sklepie, a tam sluysze ciagle to samo ze wiedza o czym mowie i rzeczywiscie jest to dobre (czytaj. daje dobry efekt) ale nie maja i nie pamietaja nazwy, i ze ciezko to dostac..:( ma to byc chyba produkcji usa z tego co sie dzis dowiedzialem, ale to nie info.100%

a caps jakos tak sie sam wlaczyl i zauwazylem ze jestes na jego punkcie bardzo wrazliwy piracie:P

pozdrawiam!!!
CARPE DIEM !!!
Awatar użytkownika
>>TomASH
Świeżak
Kontakt:

Post autor: >>TomASH »

Żeby być w temacie odpisuje Ci bez ceregieli
że z czernideł preferuje BLACK TRIM WAX :grin:
Wiem też ze jest czernidło o konsystencji bardziej