skąd i jakie czernidło do zderzaków?
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
skąd i jakie czernidło do zderzaków?
witam mam takie pytanko , a moze opoweim wogole jak bylo:P
po wizycie na myjni zuwazylem iz ten nie za sprytny chlopak tak dal cisnieniem po bocznym (lewy tyl) zderzaku ze pokazal sie na nim odprysk, nie wiem jak to nawet nazwac , laminatu:P i zamiast caly czarny , zderzak jest teraz z koleczkiem o srednicy 1,5 na szaro mysle ze wiadomo o czym mowie bo juz duzo corsiawek widzialem z czyms takim, a mi sie cos takiego za cholerke nie podoba:( i wiem ze jest jakies czernidlo podobno ma konsystencje smalcu:P i jak sie je nalozy na zderzaki i inne zew. plastiki oczywiscie czarne:P to trzyma min. 6 miechow , nie znam nazwy ani firmy wiem tylko ze zawiera ona (nazwa) czlon "black":P
jesli ktos wie jak to sie naywa or ma jakies inne preparaty godne polecenia czeakm na info pozdrawiam
po wizycie na myjni zuwazylem iz ten nie za sprytny chlopak tak dal cisnieniem po bocznym (lewy tyl) zderzaku ze pokazal sie na nim odprysk, nie wiem jak to nawet nazwac , laminatu:P i zamiast caly czarny , zderzak jest teraz z koleczkiem o srednicy 1,5 na szaro mysle ze wiadomo o czym mowie bo juz duzo corsiawek widzialem z czyms takim, a mi sie cos takiego za cholerke nie podoba:( i wiem ze jest jakies czernidlo podobno ma konsystencje smalcu:P i jak sie je nalozy na zderzaki i inne zew. plastiki oczywiscie czarne:P to trzyma min. 6 miechow , nie znam nazwy ani firmy wiem tylko ze zawiera ona (nazwa) czlon "black":P
jesli ktos wie jak to sie naywa or ma jakies inne preparaty godne polecenia czeakm na info pozdrawiam
CARPE DIEM !!!
-
- Nowy
- Kontakt:
ała nie mogenie za sprytny chlopak tak dal cisnieniem po bocznym (lewy tyl) zderzaku ze pokazal sie na nim odprysk
jesteś mistrzemz koleczkiem o srednicy 1,5 na szaro
soryale nie moge sie powstrzymac hahaha
a tak na powaznie to czernidło kupisz w pierwszym lepszym markecie, sklepie motoryzacyjnym itd.. koszt 5 do 10 pln, jak chcesz konsestencje smalcu to chyba bedziesz musiał użyć pasty do butów, najlepiej KIWI
/żartuje...
osobiscie bym kolesia na myjni zaj...... i obciazył go kosztami naprawy
pozdrawiam
C20XE juz niedługo
- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Nie będe się wypowiadał co do picowania aut pod sprzedaż, ale osobiście uważam, że akurat w przypadku Corsy B gdzie szarzenie plastików sie dość czesto zdarza pryśniecie ich matowym sprayem do plastików jest nienajgorszym wyjściem...a juz na pewno o niebo tańszym niż wymiana wszystkiego łącznie ze zderzakami na nowe jeżeli ktos nie ma checi prysnąc wszystiego w kolor nadwozia. Nie zmienia to faktu, ze zgadzam sie z markosem, iz plastikowy odlew nie moze odprysnąć, chyba że byl malowany...a w tym wypadku na pewno był, więc nie czernidło a spray poratuje w tej sytuacji.
-
- Świeżak
- Kontakt:
widze ze tylko jedna osoba wie o co chodzi:P a tak na serio to moze rzeczywiscie zle sie wyrazilem ("odprysk"):P a odnosnie tego ze furka byla zajebista przed sprzedarza, to stwierdzam Jednoznacznie JEST NADAL:d SUPER!!! A TE WSZYSTKIE CZERNIDLA W MARKETACH SA GOWNO WARTE (CENA MOWI SAMA ZA SIEBIE), CZERNIDLO O KTORYM PISALEM KOSZTUJE OK. 45 ZL (FAKT ZE CENA NIE ZAWSZE SWIADCZY O JAKOSCI, CHOC W TYM PRZYPADKU....) I WIDZIALEM JAK DZIALA I JEST TEJ CENY WARTE....POTRZEBUJE TYLKO NAZWY....SO JESLI KTOS JA ZNA....PLEASEFifo pisze: ale osobiście uważam, że akurat w przypadku Corsy B gdzie szarzenie plastików sie dość czesto zdarza
"mozesz mi wyjasnic jak pod wplywem strumienia wody moze odpasc kawalek plastiku ze zderzaka, ktory jest jednoczesciowym odlewem? "=PRZECZYTAJ DOKLADNIE NIE NAPISALEM ZE ODPRYSNAL PLASTIK TYLKO WARSTWA "FARBY" JAKA NA NIM JEST
PS. ZAPOMNIALBYM SAMOCHOD PRZED ZAKUPEM BYL W 3 WARSZTATACH I BYL TAKZE SPRAWDZONY NA LAKIERNI>>>& ALL JEST Z NIM OK.....
CARPE DIEM !!!
-
- Świeżak
- Kontakt:
"Stary, dla mnie to proste jak pukanie - idziesz do sklepu motoryzacyjnego i pytasz o czernidlo w cenie ok 45 zl i gosciu Ci poradzi, chociaz tak naprawde one wszystkie i tak daja sredni efekt..."
:> gdyby bylo tak jak piszesz nie byloby tego postu.... bylem w niejednym sklepie, a tam sluysze ciagle to samo ze wiedza o czym mowie i rzeczywiscie jest to dobre (czytaj. daje dobry efekt) ale nie maja i nie pamietaja nazwy, i ze ciezko to dostac.. ma to byc chyba produkcji usa z tego co sie dzis dowiedzialem, ale to nie info.100%
a caps jakos tak sie sam wlaczyl i zauwazylem ze jestes na jego punkcie bardzo wrazliwy piracie:P
pozdrawiam!!!
:> gdyby bylo tak jak piszesz nie byloby tego postu.... bylem w niejednym sklepie, a tam sluysze ciagle to samo ze wiedza o czym mowie i rzeczywiscie jest to dobre (czytaj. daje dobry efekt) ale nie maja i nie pamietaja nazwy, i ze ciezko to dostac.. ma to byc chyba produkcji usa z tego co sie dzis dowiedzialem, ale to nie info.100%
a caps jakos tak sie sam wlaczyl i zauwazylem ze jestes na jego punkcie bardzo wrazliwy piracie:P
pozdrawiam!!!
CARPE DIEM !!!