przyszla pora na zmiany.. to poczatek dosc duzych zmian, ktore powinny zajsc na przelomie najblizszych kilku tygodni.. zmiany moze nie powalajace, ale mysle, ze mocno zmienia charakter samochodu tak jak postrzegany jest on z zewnatrz. paskudna rajdowka juz mi sie znudzila, pomysly troszke dojrzaly. teraz bedzie zdecydowanie "ladniej".
na pierwszy ogien po felgach pojda w kolor wszystkie plastiki, a listwy drzwiowe wywedruja na smietnik. w srodku tez troche porzadku.. material na wyklejenie calego srodka (dolna polowa wnetrza) juz jest wybrany, bedzie to "baran" uzywany do oklejania obudow kolumn glosnikowych, skrzyn basowych, czy tez polek pod glosniki. gramatura 300g, kolor oczywiscie czarny. przed wyklejeniem srodek zostanie ogolony z odstajacych blach typu uchwyt tylnej kanapy. boczki (zarowno na drzwi jak i w tylnej czesci budy) zostana wykonane z lekkich plastikowych plyt pociagnietych gruba, czarna, matowa folia. szukam jeszcze jakiegos jasnego materialu na nowa podsufitke, ale mysle, ze to kwestia najdalej tygodnia-dwoch.
technicznie niewiele sie wydarzy.. napewno cale nowe tylne hamulce, montaz gumek m-techu i wymiana kilku juz nieco sfatygowanych elementow zawieszenia. nie wiem jak z wydechem, ale pewnie poczeka sobie na silnik, ktory raczej niepredko zawita pod maska..
fotek tylko kilka, mam nadzieje, ze felgi sie spodobaja.. wedlug mnie pasuja idealnie i ciezko byloby mi sobie wyobrazic cos, co lepiej zlewa sie z bryla samochodu.. pomijam jakies fajne szprychy, ale te "seryjne" bardziej pasuja mi do ulicznego charakteru, do ktorego teraz moja corsa powoli bedzie zmierzac
slowem:
pobawilem sie w brzydka rajdowke, dopisalem sobie do tego pare roznych teorii, ale pomysly dojrzaly, stary juz jestem, wypada poruszac sie czyms, co poza tym jak jedzie - takze jakos wyglada
ps.
tasmex z szybki tez najprawdopodobniej wywedruje
a.. i nie bardzo wiem co zrobic z lusterkami, bo jedno jest pekniete i raczej nie nadaje sie do naprawy.. chyba tez je zmienie na cos innego..
[EDIT]
podmienilem fotki na imageshack, bo chello najwyrazniej kuleje..