Astra 1.8 16v
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Astra 1.8 16v
Jak sie sprawuja te silniki?? Ma ktos jakies doswiadczenia z nimi?? Warto zainwestowac w taka Astre... http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1058019 

-
- Świeżak
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Ciekawe po czym to wnosisz ??? Z tego co ja wiem to w latach 1993-1995 w astrze był montowany silnik 1.8 16v z rodziny "ecotec" i to właśnie jest ten silnik, a nie żadne tulejowane C20XE.emes125 pisze:To jest tulejowane C20XE. Ten sam osprzęt, te same kłopoty
Tak na szybkiego to wg danych producenta jest to silnik, rzędowy, czterocylidrowy o dwóch wałkach rozrządu w głowicy /DOHC/, cztery zawory na cylinder, umieszczony poprzecznie z przodu, poj. 1798, moc 92kW/125KM przy 5600 obr/min, moment 168Nm/4800, od 0-100 - 9 s, średnie spalanie 7,8/100
Generalnie jest to chyba najrzadziej spotykany silnik w astrach gsi, a co za tym idzie dostęp do używanych części też jest najtrudniejszy. Ja bym raczej szukał astry gsi 2.0 16v albo 2.0 8v, no chyba że to auto z ogłoszenia jest w super stanie.
A wogóle to Kamilooo bierz tą astrę dla samego silnika i wsadzaj go do corsy, to będzie najlepsze rozwiązanie

Corsarz jest jak Media-Markt - Nie dla idiotów 

- Mihó
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Mój tok myślenia był taki:Metju pisze:Ciekawe po czym to wnosisz ??? Z tego co ja wiem to w latach 1993-1995 w astrze był montowany silnik 1.8 16v z rodziny "ecotec" i to właśnie jest ten silnik, a nie żadne tulejowane C20XE.emes125 pisze:To jest tulejowane C20XE. Ten sam osprzęt, te same kłopoty
W Ecotecu był przecież X20XEV, który po wytulejowaniu stał się X18XE. Wywnioskowałem zatem, że wtedy było tak samo, przy czym C18XE (bo to o nim tu mowa) byłby tulejowanym C20XE.
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601