Problem ze świecą i listwą z cewką. Corsa C
-
Boombel
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Problem ze świecą i listwą z cewką. Corsa C
Witajcie. Ostatnio skarżyłem się, że mi coś "tykało" w silniku. Okazało się, że to wina świecy i tej listwy (nie wiem jak to sie fachowo nazywa). Poniżej wklejam fotki tego co się narobiło. Może wiecie co jest przyczyną? Wina tej listwy, swiecy, moja??

- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: Problem ze świecą i listwą z cewką. Corsa C
Na początek proponowałbym wymiane tej świecy na nową, jeśli problem nie ustąpi to obawiam się, że przyczyną może być ta listwa (dis).Boombel pisze:Witajcie. Ostatnio skarżyłem się, że mi coś "tykało" w silniku. Okazało się, że to wina świecy i tej listwy (nie wiem jak to sie fachowo nazywa). Poniżej wklejam fotki tego co się narobiło. Może wiecie co jest przyczyną? Wina tej listwy, swiecy, moja??
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
wg mnie patrzac na zdjecia to wyglada jakby np uszczelnienie swiecy puscilo i do przestrzeni swiecy i cewki dostawaly sie spaliny. to wszystko ma kolor elektrod na swiecy, ale nie spotkalem sie z czym stakim jeszcze
wykrec swiece i zrob foto najlepiej takiej nie pracujacej i takiej ktora chodzila czyli jak na 3 garach silnik chodzil i normalnie
a i jesli chcesz miec kompa calego to nigdy nie krec silnikiem majac listwe podlaczona do instalacji i lezaca luzem na silniku
wykrec swiece i zrob foto najlepiej takiej nie pracujacej i takiej ktora chodzila czyli jak na 3 garach silnik chodzil i normalnie
a i jesli chcesz miec kompa calego to nigdy nie krec silnikiem majac listwe podlaczona do instalacji i lezaca luzem na silniku