Problem ze świecą i listwą z cewką. Corsa C

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie C.
ODPOWIEDZ
Boombel
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Problem ze świecą i listwą z cewką. Corsa C

Post autor: Boombel »

Witajcie. Ostatnio skarżyłem się, że mi coś "tykało" w silniku. Okazało się, że to wina świecy i tej listwy (nie wiem jak to sie fachowo nazywa). Poniżej wklejam fotki tego co się narobiło. Może wiecie co jest przyczyną? Wina tej listwy, swiecy, moja??

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: Problem ze świecą i listwą z cewką. Corsa C

Post autor: -=m&m=- »

Boombel pisze:Witajcie. Ostatnio skarżyłem się, że mi coś "tykało" w silniku. Okazało się, że to wina świecy i tej listwy (nie wiem jak to sie fachowo nazywa). Poniżej wklejam fotki tego co się narobiło. Może wiecie co jest przyczyną? Wina tej listwy, swiecy, moja??
Na początek proponowałbym wymiane tej świecy na nową, jeśli problem nie ustąpi to obawiam się, że przyczyną może być ta listwa (dis).
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Boombel
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Boombel »

Wyraźnie było słychac jak przeskakiwała iskra (pewnie gdzies obok na blok). Pojeździłem tak chwile aż silnik zaczął juz na 3 garach tylko chodzić. Dzięki spróbuję jutro podziałać conieco. Polecasz jakies swiece ??
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

Boombel pisze: Polecasz jakies swiece ??
Ja osobiście jeżdże na ngk ale zobacz jakie masz świece i dokup tylko jedną :oko:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

jak przeskakiwala iskra to raczej jest to wina listwy. zobacz w tisie albo zadzwon do aso bo moze mozna wymienic tylko ta jedna fajke, a jak nie to na allegro sa cale uzywki
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

wg mnie patrzac na zdjecia to wyglada jakby np uszczelnienie swiecy puscilo i do przestrzeni swiecy i cewki dostawaly sie spaliny. to wszystko ma kolor elektrod na swiecy, ale nie spotkalem sie z czym stakim jeszcze
wykrec swiece i zrob foto najlepiej takiej nie pracujacej i takiej ktora chodzila czyli jak na 3 garach silnik chodzil i normalnie

a i jesli chcesz miec kompa calego to nigdy nie krec silnikiem majac listwe podlaczona do instalacji i lezaca luzem na silniku
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

Boombel pisze: Dzięki spróbuję jutro podziałać conieco.
i jak wygląda sprawa ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”