corsa c 1.2

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

na dobry poczatek zapraszam do archiwum forum tam znajdziesz mnowstwo info...

1. ad tjuning mech...filtr stozkowy czy "sportowe" swiece? to nic nie daje.. poza fajnym dzwiekiem z silnika w przypadku stozka..

2. ad wizualny tuning..pogrzeb po necie, przejzyj fotki etc i wybierz co ci sie podoba..

3. ad zawieszenie hydrauliczne po co? widac malo wiesz w temacie i w tym przypadku zapraszam do archiwum

..tematu narazie nie blokuje bo moze ktos ci cos dopisze 'madrego' genralnie zapraszam do archiwum..
Było c14se
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: corsa c 1.2

Post autor: D12 »

neriel pisze:Chciałbym uzyskać...
Hej, może przywitałbyś się w odpowiednim temacie ?
neriel pisze:Chciałbym uzyskać jak najwięcej porad dotyczących tuningu i wizualnego jak i mechanicznego corsy c 5 drzwiowej.
Tu raczej nikt nie tuninguje optycznie, może małe detale poprawiające już tak ładny model tej corsy. Proponuje przejrzeć tematy Pirata, Aro, czestera... etc.
neriel pisze: Może powinienem od czego innego zacząć tuning mechaniczny?

/quote]
Dużo teorii albo zmiana auta na szybsze...
neriel pisze:
Mam także pytanie dotyczące zawieszenia. Słyszałem, ba! nawet widziałem, zawieszenie hydrauliczne w corsie. Wiecie coś może ile taka przyjemność kosztuje?
wow :)

Pozdro
Awatar użytkownika
czester 1
Weteran
Kontakt:

Post autor: czester 1 »

neriel pisze:
Słyszałem, ba! nawet widziałem, zawieszenie hydrauliczne w corsie.
to gdzie to widziales :zakrecony:
Obrazek
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

@neriel
1. okresl co chcesz osiagnac i jakie masz fundusze. dlaczego? bo wg mnie nie ma sensu nic robic mechanicznie przy 1.2, jak masz kase to zbieraj na inny silnik. jak kasy brak to baw sie w stozki, swiece i inne pierdoly. wszystko zalezy czy to auto ma objezdzac porsche czy inna corse c 1.2..

2. po co Ci zawieszenie hydrauliczne?

3. obmysl sobie plan dzialania, narazie mam wrazenie, ze lapiesz sie wszystkiego co zobaczysz, bez wiekszego ladu - zrob to porzadnie

D12 pisze:Tu raczej nikt nie tuninguje optycznie, może małe detale poprawiające już tak ładny model tej corsy
ekhm, corsa Chestera ma zmienione detale? tzn. ze body kit wprost z batmana to dopiero tuning optyczny? :lol:
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”