Corsa b 1.0 ECO TEC-rozrząd-pomocy !

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
borys-20
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Corsa b 1.0 ECO TEC-rozrząd-pomocy !

Post autor: borys-20 »

Witam. Szukam informacji ,w jaki sposób właściwie ustawić kółko sterujące czujnikiem położenia wałka rozrządu w silniku jak w temacie.Kupiłem już rozkręcone i nie było nic poznaczone.Z góry dziękuję za pomoc.
Chciałem tylko dodać że widziałem blokady do montażu takiego rozrządu , ale to koszt ok 250 zł .Jeśli ktoś zna inną metodę (bez stosowania blokad , np. wartość kątowa i jakieś odniesienia) to bardzo proszę o pomoc.
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Post autor: GUMIS2000 »

jak porozbierasz dekle to bedzie w koncu widać oznacznia
Obrazek
trzeba zobczyć co jest na wałkach numer 2 i na kołacz numer 11 i 13
generalnie odzałował bym kase i poszedł bym do zakładu
borys-20
Bez listowiec ;-)

Post autor: borys-20 »

Witam. Sprawdzałem już to, i koła 11 i 13 są identyczne i oprócz numerów fabrycznych nie mają innych oznaczeń :( . Na wałku również tylko numery.Koła, wałki, i kółko do czujnika (nr 4) nie mają znaków , klinów , wielowypustów :placz2: .Ustawienie wałków względem wału jest stosunkowo proste, problemem jest ustawienie koła czujnika połorzenia wałka rozrządu. Jeśli są jakieś oznaczenia na deklach to proszę o info na którym. (pokrywa górna, czy dekiel przedni - tego już bym nie chciał ściągać -nowa uszczelka) Po ustawieniu z grubsza wg rysunku z infotech silnik nie chce odpalić ,uruchamia się natomiast po odłączeniu czujnika.
Dziękuję z góry.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”