Jesli ktos sie zna to bardzo prosze o pomoc.
S.W.A.P. manual potrzebny
- Piterus
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
poloski juz sa wszystko zlozone jezdzi az milo wydaje nawet fajny dzwiek cos ala chondowski v-tech (zostawilem tylko jeden tlumik koncowy orginalny z corsy reszta to rora 50
) wszystko bylo by pieknie ale mam niestety wielki problem z autkiem otorz sie strasznie gotuje i nikt niewie czemu wymienilem wlacznik wiatraka na taki z troche nizsza temp wlaczania (z seata cordoby
) i praktycznie pracuje teraz wiatrak caly czas. Jest tez podejzenie ze jest zapowietrzony bo z nagrzewnicy raz leci powietrze zimne a raz cieple niby ople sa samoodpowietrzajace sie wiec niewiem co sie dzieje, moze byc ze jest uszkodzony termostat lub pompa wody ale dziwne bo wczesniej w kadettcie wszystko dzialalo bez problemow.
- Mihó
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Ople się same odpowietrzają ? Nie wiem. Może silniki na dużym bloku tak, ale na małym na 100% niePiterus pisze:poloski juz sa wszystko zlozone jezdzi az milo wydaje nawet fajny dzwiek cos ala chondowski v-tech (zostawilem tylko jeden tlumik koncowy orginalny z corsy reszta to rora 50) wszystko bylo by pieknie ale mam niestety wielki problem z autkiem otorz sie strasznie gotuje i nikt niewie czemu wymienilem wlacznik wiatraka na taki z troche nizsza temp wlaczania (z seata cordoby
) i praktycznie pracuje teraz wiatrak caly czas. Jest tez podejzenie ze jest zapowietrzony bo z nagrzewnicy raz leci powietrze zimne a raz cieple niby ople sa samoodpowietrzajace sie wiec niewiem co sie dzieje, moze byc ze jest uszkodzony termostat lub pompa wody ale dziwne bo wczesniej w kadettcie wszystko dzialalo bez problemow.
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
mnie też ...endo pisze:mi do tej pory wystarczalo odkrecenie korka od zbiorniczka..
oraz mam nadzieje, że to nie sa spawane pólosie ??
tutaj robią na zamówienie http://www.polosie.pl/ koszt jednej to okolo 250 pln, wzmacniane koło 300.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Piterus
- Nowy
Po dlugich bojach z autkiem nareszcie wszystko chodzi jak nalezy (no moze tylko wydech trzeba by zrobic kiedys nowy bo ten co zrobilem to powstal z odpadow warsztatowych) nie grzeje sie obroty sa w normie nic sie jeszcze nie ukrecilo/zmielilo jednym slowem chodzi swietnie (problemy z chlodzeniem spowodowane byly zapchana chlodnica) narazie go nie mierzylem ale mysle ze przyspieszenie bedzie w granicach 8,5-9s wiec calkiem przyzwoicie ale jeszcze bede walczyl z silnikiem docelowo chcem osiagnac 200KM (zmiana glowicy na 16v i turbo) ale narazie skupiam sie na poprawie bezpieczenstwa (min. wstawilem wieksze hamulce z przodu a tylne zostaly calkowicie zastapione nowymi) nastepnym krokiem bedzie kupno zawieszenia i odpowiednich kol, no i poprawki blacharskie, jesli chodzi o wyglad to pozostanie prawie seryjny zmienie tylko przednie lampy na soczewkowe, ot taki cicho ciemny killerek.
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Zalozenie glowicy z xe do ne - ostre slowa... chyba raczej niemozliwe... bo bloki roznia sie troche ,nie mowiac juz o innych bebechach - wieksze sprezanie itd...Piterus pisze:docelowo chcem osiagnac 200KM (zmiana glowicy na 16v i turbo).
Nie mowiac juz o turbo
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
nie koniecznie musi być to prawdą, u mnie orginalnie też były tłoki z podcięciami i zostały zastapione na takie o płaskim denku. Po splanowaniu bloku, tłok w GMP wystawał minimalnie nad powierzchnie bloku (wyzej niz w orginale) i nic nie waliło ! ale żeby byc pewnym trzeba zrobić próbe na plastelinkecursor pisze:Jak założysz głowice z xe do ne to na 99% uszkodzisz zawory(będą uderzać o denka tłoków), po coś w xe zrobili podcięcia na tłokach. Info na ten temat można znaleść na KTK.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert