Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam was szukam wiadomości na temat wtryskiwaczy oplowskich chodzi mi dokładnie o nowe wtryskiwacze z silników 1,4 i 1,6 jest ich kilka do każdego silnika są inne:
- 25317316 > Z16SE
- 25313846 > Z14XE, Z16XE
- 25343299 > Z16XEP
Chodzi mi o to czy tak jak w nowych silnikach sterowanie jest częstotliwościowe czy tak jak w starszych silnikach a dokładnie C16SE
sterowanie raczej jest identyczne, ALE przy nowszych silnikach może nie być powrotu paliwa do baku i wtryski mogą standardowo pracować z większym ciśnieniem (4bar). w niektórych kolektorach są też kanały powietrza dla wtryskiwaczy, tak więc czy będzie mozna podmienić wtryski zależy od konkretnego przypadku.
Zgadza sie nie ma regulatora w nowych silnikach lub jest on elektroniczny co do regulatora to sie nie martwie zbudowałem własna listwę z regulatorem manułalnym, jedynie moja obawa była taka ze te wtryski mogły byc juz sterowane przez czestotliwość jak jest już w niektórych silnikach, ale dzięki za odpowieź