Mala czarna, czyli Corsa super GSi
- Piterus
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Mala czarna, czyli Corsa super GSi
Orginalnie 1.4 sport (czyli to co gsi za wyjatkiem silnika), na dzien dzisiejszy 2.0 8v i najkrotsza skrzynia F16. Wszystko robione we wlasnym zakresie, jak to mowia: "tymi rencami"
- fotograf
- Swój
- Kontakt:
Nio ładne autko ale do muzeum się jeszcze nie nadaje tylko łoic BMW spod świateł a na poważnie to witam kolejna 2 litrówke w CB, opisz cos więcej, jaki zawias (seria czyli GSi czy coś wsadzone,jakie felgi) może masz jakieś zdjęcia ze swapa ? A czy mi się wydaje czy ta Corsa była kiedyś na sprzedarz?
- Piterus
- Nowy
tu masz topic ze swapem byla na sprzedaz ale mi sie odwidzialo, zniechecily mnie troche choroby wieku dzieciecego ale juz sobie poradzilem i jezdrze dwa miesiace bez zadnej usterki.
http://forum.tuning.info.pl/viewtopic.php?t=60985
co do felg to sam chcialbym wiedzec co to za model,a sa naprawde fajne i dobrze pasuja do corsy wymiary to 15 na 7 cali. co do zawiasu to narazie standard gsi ale mysle ze w niedalekiej przyszlosci bedzie jakies nizsze max -40mm. planuje tez jakies turbo do silnika mysle ze z 1.7 td bedzie dobre i wydmucha jakies 150-170KM. Co do wyglądu to chcem zostawic prawie seryjny chcem tylko swiatla wymienic na soczewki a z tylu wstawic czarne lexusy
http://forum.tuning.info.pl/viewtopic.php?t=60985
co do felg to sam chcialbym wiedzec co to za model,a sa naprawde fajne i dobrze pasuja do corsy wymiary to 15 na 7 cali. co do zawiasu to narazie standard gsi ale mysle ze w niedalekiej przyszlosci bedzie jakies nizsze max -40mm. planuje tez jakies turbo do silnika mysle ze z 1.7 td bedzie dobre i wydmucha jakies 150-170KM. Co do wyglądu to chcem zostawic prawie seryjny chcem tylko swiatla wymienic na soczewki a z tylu wstawic czarne lexusy
- Piterus
- Nowy
przeciez jest link wystarczy czytac ze ZROZUMIENIEM!markos pisze:ja wiem, ze tu nie ma co ogladac, ale moze by tak zamiescic jakies fotki, na ktorych widac cos oprocz ciemnosci..?
jak domowy swap wyglada pod maska? skoro samochod z wierzchu jest zwyczajny, to moze chociaz fotka spod maski kogos zainteresujesz..
- Piterus
- Nowy
Prosze ciebie bardzo, dodakowe fotki
fotka zaraz po wlozeniu silnika do samochodu
a tutaj pare fotek z testow
a tutaj jedna z pierwszych awarii, zapomnialem zabespieczyc akumulatora, + i - zetknoly sie z maska powodujac dosc powazne spiecie naszczescie do wymiany pare bespiecznikow, a problem rozwiazany za pomoca kawalka wykladziny gumowej
fotka zaraz po wlozeniu silnika do samochodu
a tutaj pare fotek z testow
a tutaj jedna z pierwszych awarii, zapomnialem zabespieczyc akumulatora, + i - zetknoly sie z maska powodujac dosc powazne spiecie naszczescie do wymiany pare bespiecznikow, a problem rozwiazany za pomoca kawalka wykladziny gumowej
- Piterus
- Nowy
z niemiec byla sciagnieta ale z 1.4 pod maska dopiero tydzien pozniej zagoscilo tam 2.0D12 pisze:Też coś kojarze tą corse i to dość dobrze, ale tam w ogłoszeniu chyba było napisane, że z niemcowni ściągnieta była już z włożonym 2.0geo022 pisze:kojarze ta corse z tego ze byla na allegro jakis czas temu -kupiles ja czy nie sprzedales i postanowiles inwestowac??
- Piterus
- Nowy
Re: Mala czarna, czyli Corsa super GSi
dawno sie nie chwalilem ale podczas ostatniej przerwy pod mache zagoscil kolektor rurowy z XE a na podwozie kompletny gwint z regulowanymi amorami
- Mihó
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Wreszcie jakiś zawias godny silnika
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
- Piterus
- Nowy
siedzi wyzej niz na poprzednim zawiasie bo mam na maxa podkrecony w gore a jak spuszcze w dol to opony poieraja sie o blotniki, niewiem tylko czy zawiasik zostanie bo moze byc problem z przegubami (mam wieksze do vectry) i chyba na wiekszych dziurach zahaczaja o zawieszenie (inna konstrukca amora niz na mcpersonie, nizej schodzi w dol amor i chyba przhacza) dzis bede dokladnie sprawdzalD12 pisze:wrzuć foto jak siedzi teraz auto ?
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
to co masz za opony ze opony ocieraja o blotnik??
u mnie jest "dosc" nisko i jakos wszystko dziala
- Piterus
- Nowy
straszne kartofle mam 185/55r15 na 7calowych felgach z duzym odsadzeniem, podejzewam ze na 14 stalowkach bylo by lepiejkamiloooo pisze:to co masz za opony ze opony ocieraja o blotnik??
- chuckyhc
- Nowy
- Imię: Chucky
- Kontakt:
nawet spoko ale do wygladu GSi to duzo jej brakuje, jedyne prawdziwe GSi to lata 93-95
Była Corsa B GSi C16XE prawie S1600 Jest Corsa C GSi Z18XE
PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Przeguby od vectry sa takie same jak od calibry/astry/kadeta takze niemoze Ci nic trzec . Jedynie oslony gumowe !!! Pewnie komus walnela guma i wymienil na taka duza - nie wiem od czego -tez pasuje ale trze o sam dol amora
Kup 2 gumy do kadeta - 15zl sztuka i wymien i nic nie bedzie tarlo ...
Kup 2 gumy do kadeta - 15zl sztuka i wymien i nic nie bedzie tarlo ...
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
- Piterus
- Nowy
wszystko sie wyjasnilo, tak jak Klari napisal ktos wsadzilinna oslone przegubu (podobna jest w golfie II), wymienilem i teraz wszystko dziala super
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Ja mialem to samo u siebie, hehe , tylko mi rozwalilo obydwie oslony i pol auta zawalilem smarem... wymienilem zewnetrzne oslony i po doslownie 1tyg walnely mi wewnetrzne... Myslalem ,ze dostane zawalu (2gi raz cala komora,skrzynia zawalona smarem...),bo jest troche znow zabawy z tym... koszt 30zl a mnie sie oszczedzac zachcialo... Teraz wszystkie sa nowe i jest git.
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
- Piterus
- Nowy
Gdzie kupie przewody od chłodnicy oleju ?
no nareszcie cos sie ruszylo wskrzeszam projekt po drobnych problemach z silnikiem i usuniecu ich tak ze silnik teraz super chodzi postanowilem zakupic cos nowego c20xe a mianowicie zanabylem takie padlo dojechalo bez problemu do szczecina zajolem nim 2-gie miejsce w zrecznosciowce dzisiejszej no i pozniej siem zepsulo SAMO!!! zreszta jak zwykle, pekl najprowdopodobniej przewod od chlodnicy oleju ehh... ja to mam podejscie do samochodu ciekawe czy jest taki ktorego bym nie zepsul no teraz musze wszystko doprowadzic do pozadku poczekac na nowe piasty od ADeMa i przelozyc caly zespol napedowy btw czy mozna kupic gdzies przewody do chlodnicy oleju?
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
dokupic mozesz pewnie nowe takie same w aso, dorobic bez problemu mozesz gumowe na calej dlugosci. czy mozna dorobic metalowe o dowolnym ksztalcie, nie wiem. gwinty w podstawce i przy chlodnicy M14x1.5, przynajmniej ja takie mam. zanim bedziesz dzialal sprawdz, choc gwintow nie powinni robic roznych