lampy przednie soczewkowe

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: lampy przednie soczewkowe

Post autor: pirat »

Eeee noo, fajowe te lampki. Nawet jak ringi nie beda hulac, to bedzie git! Mi sie bardzo podobaja.
Pokazywac fotki tych fur a nie tylko przechwalki :P
kruszyn1
Swój
Imię: Mateusz

Post autor: kruszyn1 »

pewnie mam inne podejście niż wszyscy ale kwestii oświetlenia nie zamierzam zmieniać, ori klosz plus dobra żarówka mi starcza ;)
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Awatar użytkownika
Mefju
Nowy

Post autor: Mefju »

kruszyn1 pisze:pewnie mam inne podejście niż wszyscy ale kwestii oświetlenia nie zamierzam zmieniać, ori klosz plus dobra żarówka mi starcza ;)
gdybys zalozyl lampe z czystym szklem i dobra zarowe, zmienilbys zdanie. ale coz, pewnie nie jezdzisz czesto w nocy tak jak ja.
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Kontakt:

Post autor: D12 »

Mefju pisze:
kruszyn1 pisze:pewnie mam inne podejście niż wszyscy ale kwestii oświetlenia nie zamierzam zmieniać, ori klosz plus dobra żarówka mi starcza ;)
gdybys zalozyl lampe z czystym szklem i dobra zarowe, zmienilbys zdanie. ale coz, pewnie nie jezdzisz czesto w nocy tak jak ja.
zgadzam się owe lampy soczewkowe świetnie doświetlają pobocza :) no i długie światła :)
STOP Pijanym kierowcom
Awatar użytkownika
Mefju
Nowy

D12 pisze:
Mefju pisze:
zgadzam się owe lampy soczewkowe świetnie doświetlają pobocza :) no i długie światła :)
jeszcze nie dane mi bylo sprawdzic na soczewce, ale mam nadzieje, ze dzis (marne szanse na listonosza w sobote) albo w poniedzialek sie o tym przekonam.
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

D12 zaloz do nich ksenon to dopiero pokochasz jazde noca... 8-)
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
Mefju
Nowy

-=kLaRi=- pisze:zaloz do nich ksenon to dopiero pokochasz jazde noca... 8-)
zastanawialem sie nad tym, ale raczej nie skorzystam - dowod moze poleciec przy pierwszej mozliwej kontroli... nie chce takze oslepiac innych xenonem ktory nie ma homologacji
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

Mefju pisze:
-=kLaRi=- pisze:zaloz do nich ksenon to dopiero pokochasz jazde noca... 8-)
zastanawialem sie nad tym, ale raczej nie skorzystam - dowod moze poleciec przy pierwszej mozliwej kontroli... nie chce takze oslepiac innych xenonem ktory nie ma homologacji
A to dziwne,jakos moj nikogo nie oslepia :)Bylem u Emsow w tamtym roku i akurat byl Wow - jechalem za nimi i patrzeli sie z ciekawosci czy te moje lampy i xenony kogos oslepiaja ,jakos nic nie zauwazyli.
Wytlumacz mi jedno : Xenon wkladasz do tej lampy z soczewka ,ok zgadza sie :) Zarowka xenonowa przystosowana pod standard H7 ,ok zgadza sie , teraz jezdzisz na tych lampach z zarowkami H7 i jakos nikogo nie oslepiasz a jak zalozysz zarowke xenonwa to bedziesz ? hmm
Zle wyregulowanymi lampami na zwyklych zarowkach tez mozesz oslepiac...
Dowod to rownie dobrze wezna Ci za tylne MHW a jakos z nimi jezdzisz !?
Po drugie nie pytalem Ciebie ani nikogo o zdanie ;) tylko zasugerowalem duzo lepsze wyjscie niz te badziewiate zolte swiatlo z takich fajnych lamp...

ps: Ja jezdzilem caly tamtem rok na xenonach i zatrzymali mnie 3razy - 1 za predkosc ,to gliniarz nie rzucil sie nawet o mala rejstracje ,2x do kontroli -rzucil sie o rejstracje a o Xenonie nie powiedzial ani slowa, 3x kontrola i rejstracja . Nie rzucil sie ani o Xenon ,ani o Bad-Look ,ani o tylne czarne MHW bez odblaskow, i wiele innych rzeczy do ,ktorych moglby.

Nie mowie juz o bezpieczenstwie twoim i innych .

Gdybys zalozyl xenon napewno zmienilbys zdanie a teraz gdybasz o czyms o czym nie masz pojecia ,ot co...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
Awatar użytkownika
Mefju
Nowy

a wziales pod uwage to, ze do xenonow potrzebne sa spryskiwacze reflektorow? mijaj sie z kims kto ma brudne lampy i ma xenon, a mijaj sie z kims kto ma czyste lampy i ma xenon. jest roznica. przy zabrudzonym kloszu inaczej jest rozpraszane swiatlo, bardziej oslepia jadacych z naprzeciwka, czesto sie zdarza tak ze jezdze w nocy w deszczu i mam brudne lampy, nie bede przeciez co chwile wychodzil z auta i czyscil lamp, ktore po kilkuset metrach jazdy za innym autem znowu beda ubrudzone.

kazdy chwali swoje, ja nie bede jezdzil na zwyklych zoltych zarowkach, zaloze Philips GT150 albo Bluevision, tyle mi wystarczy.

ja bron boze na Ciebie nie naskakuje :) jak chcesz, to jezdzij na xenonie, ja jakos nie mam zamiaru zakladac xenonu do Corsy.
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

Ja tobie nie kazalem tego montowac ,to byla tylko sugestia :)
Mozna kupic spryskiwacze na lampy do corsy ,napewno w ASO albo z czegos podpasowac.

PEACE :)
A-rek
Nowy
Kontakt:

Post autor: A-rek »

koledzy nie rozwodzmy sie znow o tym xenonie bo na kazdym forum tylko jedno i to samo.
kto chce xenon ten zalozy, a kto nie to nie :)2
Obrazek
Awatar użytkownika
Mefju
Nowy

-=kLaRi=- pisze:Ja tobie nie kazalem tego montowac ,to byla tylko sugestia :)
Mozna kupic spryskiwacze na lampy do corsy ,napewno w ASO albo z czegos podpasowac.

PEACE :)
hehe, spoko, tak tylko w temacie spryskiwaczy do xenonow to byl temat na corsaclub.pl , w aso (wezyki, zbiorniczek, pompka, spryski) wyszlo cos okolo 1200zl za same czesci :)
Awatar użytkownika
Mefju
Nowy

dzis niemila niespodzianka, nie wiem co jest grane, popadal deszcz, temperatura spadla, lampy zaparowaly, wszystkie dekielki itp sa pozakladane, ktos ma jakies sugestie?
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

Jak zaparowaly po deszczu to beda parowac :/ Jedyne wyjscie to objechac silikonem dookola lampe w miejscu gdzie szybka laczy sie z plastikiem. Lub rozkleic calkowicie i od nowa skleic z wieksza iloscia kleju . Jak mialem czarne arteby to tez mi parowaly i zrobilem na szybko to z silikonem i przestaly.
Apropo tych ABM one maja szybke szklana czy plastikowa?
Ps:Widze ,ze jednak 700zl nie poszlo w bloto za InPro :)Nie paruja i wszystko jest z nimi ok.
Awatar użytkownika
Mefju
Nowy

szybka jest szklana, nie wiem wogole co sie dzieje i dlaczego zaparowaly.
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

jaka cena takie lampy :lol: nie ma co cudow oczekiwac objedz to silikonem i juz... troche wiele tych lamp sie zrobilo na tym forum :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
Mefju
Nowy

"jaka cena takie lampy", aha czyli rozumiem, ze najpierw byla zajawka lampami a teraz bedzie szydzenie? ... mam zamiar, zrobic te lampy tak jak sie nalezy, zeby nie parowaly, moze tylko moje paruja a innym nie?
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

moje nie parują, a dziś bardzo lał deszcz..
Było c14se
Awatar użytkownika
Mefju
Nowy

Staneq pisze:moje nie parują, a dziś bardzo lał deszcz..
no wiec wlasnie, mysle ze problem tkwi tylko u mnie, moze jakis element z tylu jest nieszczelny.
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Kontakt:

Post autor: D12 »

u mnie nie parują :) pomimo, że ostatnio leje się na nie woda zdrowo :) sama instalacja w ringach jest do poprawy ale to z czasem :)
STOP Pijanym kierowcom
arts
Forum Master
Kontakt:

daleko mi do szydzenia :pig:
Obrazek
Awatar użytkownika
Herbert
Bez listowiec ;-)
Kontakt:

Post autor: Herbert »

D12 pisze:u mnie nie parują :) pomimo, że ostatnio leje się na nie woda zdrowo :) sama instalacja w ringach jest do poprawy ale to z czasem :)
ja czekam az wezmiesz sie za te ringi bo sam jestem ciekaw czy da sie to jakos zrobic. nawet modly nad lampami nie pomogly :D
Awatar użytkownika
Mefju
Nowy

arts pisze:daleko mi do szydzenia :pig:
spoko spoko, moze zle to odebralem, ale sam wiesz, nerwy :P bedzie czas, to sie naprawi, podejrzewam ze to ten plastikowy dekielek jest nieszczelny bo nie ma tam zadnej uszczelki.
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

Ty Artsik tutaj nie kozacz tylko sie w koncu zabierz do roboty!! :D
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

albo oddaj mi tego leta to zrobie z nigo pozytek :lol:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
arts
Forum Master
Kontakt:

przyda sie przyda jeszcze let :-D
Gdzie mi tam do kozaka :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Kolczat88
Świeżak

Post autor: Kolczat88 »

witam serdecznie jeszcze raz... wreszcie znalazlem jakas rozmowe na temat ktory mnie interesuje od dawna :D

chce kupic anioły i nie wiem jakiej firmy... powiedzmy ze cena nie gra roli wazne zeby byly najlepszej jakosci, bardzo latwo dostac reflektory firmy sonar jedank slyszalem ze nie jest to firma godna zaufania, co o tym sadzicie?

druga sprawa: Mefju napisales ze nie chcesz zakaldac xenonow czy chodzi tylko o spryskiwacze czy masz jeszcze jakies swoje wlasne przeciwskazania?
bo sprawa wyglada tak: chcialem kupic angel eyes'y po to by miec przynajmniej bialy kolor swiatla... biały badz niebieski, a wiem wlasnie ze wszystkie auta seryjnie produkowane z xenonami maja owe spryskiwacze ktore sa obowiazkowe, a oprocz tego jest duzo innych bajerow, typu czujniki na amortyzatorach ktore powoduja obnizenie swiatel do poziomu ktory nie oslepia jadacych z przeciwnej strony, na roznego rodzaju koleinach czy innych wertepach... pozatym bylem juz w stacji kontroli pojazdow spytac sie fachowca jak sie imaja przepisy do takich przerobek i powiedziano mi ze nawet gdyby sie zalozylo juz reflektory soczewkowe, przetwornice, spryskiwcze to i tak nie ma mozliwosci ustawienia "swiatlocienia", co nas automatycznie dyskfalifikuje z zarejestrowaniem samochodu... w sumie sie zdziwilem no ale coz...

nie biorac pod uwage xenonow, co uwazacie o zarowkach H7 helli ktore oprocz tego ze sa drogie ponoc daja niezly efekt bialego swiatla... moze ktos z was uzywa takich i moze sie podzielic swoja opinia na ich temat?

tak wiec podsumowujac... jaka firma jest najlepsza? oraz jak uzyskac legalnie bialy lub niebieski kolor swiatla?
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

Kolczat88 pisze: chce kupic anioły i nie wiem jakiej firmy... powiedzmy ze cena nie gra roli wazne zeby byly najlepszej jakosci
in.pro

Obrazek
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
Kolczat88
Świeżak

Post autor: Kolczat88 »

a wiesz moze na jakich zarowkach opieraja sie te reflektory? podejrzewam ze h7 to swiatla mijania... a co z postojowkami? oprocz ringow jest jeszcze gniazdo na standartowe W5W?
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

Hej tam sa H7 i w mijania i w drogowych ,postojowych nie ma bo ich role pelnia ringi wiec nie sa potrzebne. Ringi swieca idealnie na bialo! Po prostu wtyczke z postojowych podpinasz pod ringi :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”