ooooo jaaaa, dzieki za te wszystkie miłe słowa, naprawde niesamowicie miło mi się zrobiło po przeczytaniu wszystkich Waszych wypowiedzi a i wspomnienia wróciły

Nieźle musiałem sie namęczyć, żeby odszukac w głowie sytuacje, w której zostało zrobione zdjecie na hamowni

To było jedno z pierwszych hamowań frankiego podczas zorganizowanego w Łodzi dyno day

Pozostałe dwa zdjęcia należą do tak zwanych nigdy nie publikowanych i pochodzą z budowy frankensteina

to wtedy wpadł mi do głowy szalony pomysł aby zamiast kupna motoru 1.6 rozwiercić obecne 1.4 Mozolne poszukiwanie różnic pomiedzy motorami, pasowań tłoków oraz ich selekcji oraz długie debaty z kumplami z klubu doprowadziły do podjęcia ostatecznej decyzji o rozwiercie

Tak oto powstał motor z dołem od 1.6 i czapką od 1.4 Do dziś pamiętam słowa !markosa, który był przekonany, iż to nie ma prawa działać a jednak przy najbliżej okazji markosowa puszka została objechana przez frankiego

Później doszły wałki kent cams oraz budowany na podstawie zdjęć z internetu power box i w takiej wersji autko miało swoją prezentacje na forum
W tym miejscu chciałbym podziękować Marcie, która dzielnie znosiła moje fanaberie oraz wszytkim pozytywnie wkręconym w corse

"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert