Corsza- garażowe dłubanie. NEW FRONT

Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
Awatar użytkownika
fotograf
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: CoRSiAka new dizajn

Post autor: fotograf »

możliwe że z powodu przegrzania zrobiła się kołyska i to na głowicy i na bloku i nawet nowa uszczelka tego nie skompensuje, wiec gdzieś tam sobie bokiem może lecieć ;-/
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V :-D
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój
Imię: Wiktor

Post autor: RotkiV »

mam dla was najnowsze wiesci... kosiarka zyje !!! :-D za pierwszym razem wydalem na czesci 200 zl a wczoraj kolejne 300 ale mam wszystko NEW, szpilki do glowicy tez kupilem. dzisiaj mi ojciec przywiozl glowice po planowaniu( zebrane 3 dyszki) byla nawet nadzieja ze zrobia mi gniazda zaworowe na 3 katy ale niestety nie bylo akurat wolnych ludzi :(. tak czy owak glowica byla dosc bardzo krzywa w kilku miejscach. wszystko wymyte wyczyszczone jeszcze tylko silnik z zewnatrz sobie umyje i bedzie gitarka .. mam nadzieje ze mimo ze to moja pierwsza tak powazna samodzielna mechanika wszystko zlozylem dobrze i pojezdzi maszyna wiecej niz troche.
Az milo znow wsiasc do gokoarta :-D :-D :-D niebawem zabieram sie za blache.
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

prawda ze na miescie cicho bez tego wydechu :oko: , a na zlot sie wybierasz??
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój

hehe teraz nie dosc ze glosno od wydechu sie zrobi to jeszcze od bassu bo mam nowa narazie pozyczona na sprawdzenie zabaweczke (foto brak) na klubowy zlot napewno nie przyjade niestety nie z takim bokiem. zlot bełchatowski tez stoii pod znakiem zapytania dla corsy.
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

RotkiV pisze:na klubowy zlot napewno nie przyjade niestety nie z takim bokiem.
ja nie mam corsy ale nie stanowi to dla mnie problemu aby spotkac sie z ludźmi :oko:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
dexag
Świeżak
Imię: Łukasz

Post autor: dexag »

dobrze przeczytalem? belchatowski zlot? :lol: pierwsze slysze :grin:
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój

wiesz na upartego mogl bym ale czasu malo a musze jak najwiecej przygotowac zeby chlopaki mieli mniej roboty co by szybciej poszlo a piatek i sobota popoludniu bedzie odpowiednia pora do tego. jutro wykonuje telefon i bede wiedzial czy zdobede blotnik czy tez nie :)11

tak tak jest zlot bełchatowski niestety nie udalo sie go zalegalizowac wiec koledzy ze stroboskopami na dachu pewnie zawitaja :[ ale mimo wszystko zapowiada sie udana impreza bo dosc mocno rozeszla sie plota po internecie. tak wiec Zapraszam w razie czego moge podac nr. kom do siebie. zreszta poczatkowe info jest w temacie w dziale Spotkania oraz zloty i tam niebawem zamieszcze obszerniejsze info.
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

Post autor: Ans »

Widziałem ,że autko śmiga na miescie :P ja wlasnie wrocilem znad morza, teraz poruszam się teraz czarną cuprą IIfl kiwalem Ci jadąc na kierunku, ale skad mogles mnie poznac :P
Obrazek
Audi Adrei Turbo PB :)
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój

podjed\ kiedy to pogadamy albo na zlocie jak bedziesz to podejdz. owszem Cosiarka wrocila i znow budzi kontrowersje bo juz ktos ma jakis problem... tylko czy do mnie czy do corsy to tego nie wiem :)11 :)11 a jak mi dzialaja na nerwy takie cwaniaki :

mam nowe wiesci, a mianowicie mozliwe ze uda sie aby na przyszla sobote czyli do 16 sierpnia corsiarka bedzie juz w kolorze i ciagle sie zastanawiam sie czy zrealizowac maly bonusik :-D
ahhh [pochlonie mnie finansowo to auto :placz2:
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój

troche ucichlo w temacie .. ale i na miescie bo juz tydzien leci jak corsiarki nie widac.. a to dlatego ze boczek robie, wierzylem ze dzisiaj odbiore i wezme sie za skladanie ale niestety, najblizzszy termin odbioru to niedziala albo poniedzialek :(
pocieszajace jest to ze bede mial dwa nowe graty ktore duzoo poprawia w wygladzie Corsiarki.
mile jest rowniez to jak ludzie na miescie pytaja... Dzidek a gdzie Corsa? Wez no zajedz corsa b :-D cicho i spokojnie na miescie.. to jest bardzo mile :-D jeszcze tylko troszke i swieza fotoleracja bedzie
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój

CorsiaRRA jezdzi juz ponad tydzien w calosci po drogach ale z braku czasu nie chwalilem sie... wiec zrobie to teraz.
Naprawa boku wessała mi spora sume, a zeby bylo malo to na nastepny dzien po odbiorze od lakiernika wysrało sie sprzeglo i koljene dolary poszly, tym samym postanowilem ze nie sprzedam dziada bo za duzo wlozylem zeby kupic inna padake.
Z pracy lakiernika jestem zadowolony (bedzie jeszcze pozniej polerka robiona) ale z pracy blacharza juz mniej.
chcialem zrobic badlooka ale odpuscilem bo niechcialem miec spartolone. w zamian mam oryginalna loteczke GSi (plastik dwuczesciowy) za cale 50 kolumbijskich pesos :-D :-D

a teraz foty :
tu zaraz po odebraniu jeszcze niezlozona ze wzgledu na trudnosci z dopasowaniem nowego frontu.
Obrazek

tu juz zlozona
Obrazek

na tych fotach sa jeszcze te smiesznie małe gumy, ale w trasie szlak trafił jedna wiec musialem cos na szybko i po taniosci dostac wiec dostalem 175/60 R13 + jedna felga za 150 zeta z zalozeniem wiec chyba nie tak zle a do zimy sie spokojnie mysle do kulam, szkoda tylko ze niema juz takiej gleby tego wygladu i jednak na przyspieszeniu tez czuc roznice.
Obrazek
next foto
Obrazek
no i maly bajerek zrobiony po taniosci (koszt 25zeta + 1.5 godziny pracy) i efekt dosc fajny widoczny tylko wieczorem ( jak by ktos chcial cus takiego dzialac to polecam wywiercic dziury na diody troche wyzej bo moje sa bardzo skierowane w doł a te diody swieca punktowo dlatego w dzien nie widac efektu. mimo wszystko osobą trzecim bajera sie spodobała. :-D
Obrazek
sorki za jakosc ale wszystko robione telefonem.
Czekam na opinie i komenty. :-D
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

widziałem kosiare na miescie :) fajnie sie prezentuje daszek z tylu :)2 tylko ze wtedy miala jedna biala felge nie bardzo pasowalo :-D

p.s. wolno nie jezdzisz :D :-P
Obrazek
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój

byla perzez dwa dni biala felga bo jedna musialem wymienic. daszek jest lux malina i to jest to co swietnie mi uzupełnioło zadek.
niestety musze zaczac oszczedzac autko bo przy remoncie glowicy nie wyminilem uszczelniaczy zaworowych i strasznie mi kopci przy dynamicznej jezdzie. a nawet jak bym kupil drugi silnik to i tak niemam jak i gdzie go przlozyc. wiec napierw narzedzia potem silnik i kolo sie zamyka.
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój

no wrescie sie doczekalem M1 dla corsy lub lanosa :-D dzisiaj wypadla pierwsza nocka pod dachem co zostalo udokumentowane :-D ...... odebralem dzisiaj rowniez naklejki klubowe bo musialem sobie dorobic. ale niestety firma reklamowa spartolila i musialem je nakleic od zewnetrznej strony szyby, jak zejdzie to dam innej firmie i okresle sie jasno jak to ma byc zrobione. a teraz dosc gadania i czas na foto.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

noo domek na corse jest :D ładna loteczka powtórzę sie , lubię ten kolor cors :P a jak podobał Ci sie wstepnie mój furak na tym zawiasie wygląda jak cayenne :P ja swoją corse przedstawię jak będzie zrealizowane wstępne założenie , czyli nowa maska bo ta co jeżdżę spartolona jest przez blacharzy , nowe lampeczki , myślę nad takimi jak ma ptaku u siebie i gleba gleba gleba :) potem będą wchodziły w plan inne przeróbki... silniczek itd.... będzie GRUUUBO :oko: mam nadzieje :oko:
Obrazek
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

no tylko bramy brakuje, ale dlubac juz mozna. wazne ze na glowe nie kapie i nie wieje za bardzo
Obrazek
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój

stan surowy bo dopiero dzis mozna bylo auto wprowadzic, kanał mam wylewany i został jeszcze czesciowo szalunek, brakuje jeszcze pradu, furtek jak porszak zauwazyl, i wieluu innych rzeczy i najwaznijszego czyli narzedzi. a budowa tego pochlania naprawde sporo $$ az nie myslalem ze az tyle.

ANS lotka jest gicior ale mimo ze solidnie przymocowana to od mojego basu z suba zaczela pierdziec :0

nastepny spory wydatek to pewnie bedzie zakup dawcy dla corsiarki bo motor kopci coraz bardziej i az boje sie myslec co bedzie jak nie zdaze kupic c16se. a SWAPA to juz sie swoja droga bardzo boje
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

Ehh chciałbym swój garaż :D A moja loteczka troche popękała :( ale zrobi sie nową jak cos, a tego prawie nie widac :P

A gdzie będzie wykonywany swap w Twojej corsie? samemu czy gdzies u mechanika?
Obrazek
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój

tu licze na kruszyna ze wyrwie jak najwiecej info od swoich wykonawcow swapa, co bardzo by mi ułatwilo sprawe a SWAPa bede chcial robic sam, jak nie dam rady to dopiero zaprowadze do kogos ale to raczej ostatecznosc
kruszyn1
Swój
Imię: Mateusz

Post autor: kruszyn1 »

spoko, jak coś mi powiedzą ;) to wszystko przekaże :D
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój

dzsiaj calkiem spontanicznie i przypadkowo odbył sie spontan spot z Ansem na myjni. Pobajerowalismy troche pogladalismy itp itp.
Ans tak wracajac do temotu silnikow a moze bys sie zdecydowal na pierwszego w klubie mocno podblubanego diesla? moglo by to niezlego zamieszania narobic :-D :-D :-D
ustrzelilem dwie foty (Ans tez cos tam ma wiec moze wrzuci)
Obrazek
Ma bardzo ladny i zadbany samochodzik jedyne co razi to brak gleby :-D ale ja juz zepsuty na tym punkcie jestem :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

Zastanawiam sie wlasnie bo taki 1.7 TD to bylby ciekawy pomysl i dosc oryginalny :D jeszcze pare szczegółów w samochodziku jak zrobie te ktore mowilem to bede zadowolony :D a gleba będzie :) jak zrobie sprzęgiełko to Cie przewioze , zobaczysz ze diesel daje rade :oko:
ja moim mega fonem trzasnalem fotke Twojego bagaznika :D
ObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

ans dlubaj disla
Obrazek
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój

Panowie potrzeboje porady.....
otoz bede musial cos zrobic z tym silnikiem aby nie kopcil.. ( narazie nie wydolam finansowo na moje upragnione c16se) a zuzycie oleju teraz to koszmar.....
bede chcial go troche podreanimowac i bede zrywał poraz kolejny glowice, z czynosciami:
zabielenie glowicy pod uszczelke
wymiana uszczelkek niezbednych
wymiana uszczelniaczy zaworowych
jak by sie udalo to obrobka gniazd zaworowych
byc moze spalnowanie tej podstawki nad glowice z walkiem ( ale o ile ja liznac zeby bylo to wmiare bezpieczne, cel tego zabiegu opisał Adaś w poscie o modyfikacji 8v) ILE TO SPALNOWAC ?
i skoro juz bede mial prawie wszystko na wierzchu to moze zdecydowac sie na wymiane pierscieni tlokowych ?
juz tlumacze dlaczego pierscionki tez chce wymienic... boje sie ze takie zuzycie oleju nie moze byc spowodowane samymi uszczelniaczami zaworowymi.. a niechce pozniej znow tego rozbierac i znow dodatkowe koszty.
chce zrobic w koncu raz a dobrze, bo tez mi ciezko powiedziec ile tym autem pojezdze. Wszelkie sugestie i porade bardzo mile widziane.
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

RotkiV pisze: byc moze spalnowanie tej podstawki nad glowice z walkiem ( ale o ile ja liznac zeby bylo to wmiare bezpieczne, cel tego zabiegu opisał Adaś w poscie o modyfikacji 8v) ILE TO SPALNOWAC ?
a czy wałek rozrządu będzie obrabiany?
jeśli nie będzie wałek ruszany, to nie planować obudowy!!
pisałem to w związku z obrabianiem seryjnego wałka. wałek nie ruszany = obudowa nie ruszana
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

nie wiem ile chcesz sie z tym silnikiem bujac, ale ja bym sprawdzil cis na cyl przed ydawaniem kasy na pierscionki, po raz drugi. albo wlej jakiegos moto doktora poki co :oko:
Obrazek
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój

zanim wezme sie za jaki kolwiek remont sprawdze silnik probą olejowa czy to faktycznie pierwscienie poszly........ a jest jeszcze teraz taka opcja, ze u nas w miescie PODOBNO wyjmuja z corsy c14se i bedzie na handlel, wszysrtko teraz zalerzy ile milionow za to beda chcieli
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

bez sensu, mialo byc 1.6, szukaj/bierz 1.6
Obrazek
kruszyn1
Swój
Imię: Mateusz

Post autor: kruszyn1 »

szukaj 1,6 cena ta sama, a przyjemność 18KM większa ;)
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

kruszyn1 pisze:szukaj 1,6 cena ta sama, a przyjemność 18KM większa ;)
przepraszam za ot, ale nie moge juz czytac tej choragiewki.. Kruszyn milcz! :pig: ;)
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Nasze Projekty”