poniżej zaznaczyłem miejsca w których są śruby mocujące dolną część poszycia drzwi, zdejmując je należy odłączyć sterowanie szybami elektrycznymi.

na poniższym zdjęciu widać w których miejscach są śruby mocujące uchwyt drzwiowy, po jego odkręceniu należy odłączyć przewody od syczka. Manetkę od sterowania lusterkami należy wypchnąć w górę i wysunąć przewód przez szczelinę montażową.

w tym miejscu na zdjęciu poniżej widoczne jest miejsce w którym jest dodatkowy wkręt, miejsce jest to kolo zamka drzwi.

tutaj jeszcze jeden wkręt do odkręcenia.

tak wyglądały moje drzwi po zdjęciu tapicerki.

tutaj widzimy jak wyglądają drzwi pozbawione wszelakich folii ochronnych.

tutaj początek wygłuszania, korzystałem z mniejszych kawałków dlatego iż lepiej było mi to tam włożyć, do montażu maty odłączyłem cięgno zamka drzwi żeby było więcej miejsca.

tutaj zdjęcie gdy położyłem już parę kawałków maty

tutaj z małych kawałków oblepiona klamka, oczywiście opalarką trzeba odpowiednio rozgrzać mate żeby stała się plastyczna i ładnie łączyła się w miejscach styku

trochę niżej

to już po wygłuszeniu środka

zbliżenie na którym widać jak rozgrzane krawędzie maty łączyły się ze sobą

inne ujęcie środka drzwi

czarne miejsce to miejsce bez izolacji taśmy dekarskiej, robiłem tak żeby kawałki taśmy były ze sobą sklejone

w tym kierunku zostały przyklejone te kawałki

tutaj natomiast widać efekt końcowy

wszystko składamy oczywiście w odwrotnej kolejności, i to chyba na tyle, jeśli są jakieś pytania proszę pytać