przegladajac alledrogo.pl znalazlem takowe klucze do łopla
konkretnie dwa rodzaje
1
2
sa rownież dwa wymiary
- 41mm
- 46mm
jako ze u mnie w rodzinie jest moj opel 1.4 i oplo pochodny DajEwo lanos 1.5 16V moze akurat ktos wie jaki to rozmiar?
Do senda... jako ze tata mial by mozliwosc zrobienia ktoregos z tych kluczy w pracy..
glowny wymiar mam 41 lub 46 mm potrzebował bym tylko reszte wymiarow tych kluczy..
Moze akurat ma ktos dostep do takowych i dalo by rade to pomierzyc... był bym bardzo wdzieczny.
A moze odrazu spytam ktory mogl by byc lepszy, bardziej poreczny w uzyciu?
narzedzia warsztatowe -klucz do pompy wody.
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Re: narzedzia warsztatowe -klucz do pompy wody.
znajac rozmiar klucza mozesz latwo policzyc skale na zdjeciu i dla pierwszego klucza bardzo latwo policzyc reszte wymiarow, z drugim juz pewnie nie tak latwo bo zdjecie jest pod katem
- fotograf
- Swój
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
a nie łatwiej wziąć do ręki pompę wody i zmierzyć suwmiarką jakie tam jest klucz potrzebny i albo w żelaznym kupić jakiegoś ajzola albo samemu wystrugać
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
ano wlasnie problem w tym ze jedyne pompy wody jakie mam to te zamontowane w silnikach.. ale tak zrobie...
wejde pod Corse i pod Lanosa.. zmierze rozmiar jaki klucz jest potrzebny.. i mniej wiecej postaram sie okreslic ksztal klucza .. jedyna sensowana metoda zeby taki klucz wystrugac i zaoszczedzic 50+ przesylka
Tylko ktory kształ wybrac ??
wejde pod Corse i pod Lanosa.. zmierze rozmiar jaki klucz jest potrzebny.. i mniej wiecej postaram sie okreslic ksztal klucza .. jedyna sensowana metoda zeby taki klucz wystrugac i zaoszczedzic 50+ przesylka
Tylko ktory kształ wybrac ??
- fotograf
- Swój
- Kontakt:
Jutro w takim razie Ci zmierzę bo pompa się u mnie wala po pokoju a na samochodzie nie zmierzysz bez zdejmowania obudowy rozrządu mam od lanosa 1.5 8V czyli to samo co małe bloki OHC
a zrobić ten który będzie prościej czyli pewnie ten wyżej - narysować kształt w CADzie i dać na wypałkę albo laser czy wodę
a zrobić ten który będzie prościej czyli pewnie ten wyżej - narysować kształt w CADzie i dać na wypałkę albo laser czy wodę
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
- Kotlin
- Swój
- Imię: Rafał
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
w opelelu masz 41mm taki klucz ja zrobilem sobie sam bo te z allegro to sa dobre ale napewno nie do pomp
Bierzesz kawałek płaskownika wycinasz otwór w rozmiarze 41mm i rekojesc do tego.
Bierzesz kawałek płaskownika wycinasz otwór w rozmiarze 41mm i rekojesc do tego.