Czerwona corsa B by Bert
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Czerwona corsa B by Bert
silniczek ladnie wyglada.. ale widac ze to wszystko jest super przypicowane do fotki...
jesli to od tych naszych bełchatowskich handlarzy co myslimy z porszakiem to ogladni to wszystko dokladnie... i sprawdz ten silnik
kiedys kolega brał zderzak GSI do astry na ktorym bylo z 5 kg spachli... no ale dowiedz sie dokladnie gdzie jedziesz to wtedy bedziemy radzic
jesli to od tych naszych bełchatowskich handlarzy co myslimy z porszakiem to ogladni to wszystko dokladnie... i sprawdz ten silnik
kiedys kolega brał zderzak GSI do astry na ktorym bylo z 5 kg spachli... no ale dowiedz sie dokladnie gdzie jedziesz to wtedy bedziemy radzic
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
tam jedzie bo spojrzalem na aukcje, a do "jaska" mam nr tel i sie zgadza.
Bert zapytaj chopakow, ktorzy robili przekladki. klariego, majk (m&m) tez cos podpowie.
Bert zapytaj chopakow, ktorzy robili przekladki. klariego, majk (m&m) tez cos podpowie.
- Bert150
- Nowy
Dzwoniłem do Basisty i poradził mi co mam sprawdzić. Załatwiłem sobie także przyrząd do mierzenia kompresji. Mam nadzieje ze wszytko bd w porządku....
- corsarz
- Swój
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
właśnie gdzie można kupić coś takiego? za ile? i jak ten przyrząd się nazywa? komprechometr?
- Bert150
- Nowy
Nie wiem gdzie to można kupić ale przypuszczam ze w jakimś sklepie motoryzacyjnym. Ja mam swój od teścia jak ktoś chce mogę pożyczyć.... a nazywa się to przyrząd do mierzenia kompresji w silniku.
- G4lu5
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
Corsina cud miód i orzeszki... jednym słowem malina! Pisz jak tam ten silniczek bo w Bełchatowie to różne rzeczy się dzieją Powodzenia w przeprowadzeniu swapa
- Bert150
- Nowy
Mały upload projektu: dzisiaj przymierzyłem progi i dość fajnie pasują.
Jutro zaczynam je dopieszczać i w przyszłym tygodniu może bd juz na gotowo zamontowane.
oto fotki:
Mam do sprzedania komplet sierpów Gsi(te białe) ponieważ przerobiłem moje stare.
Czekam na dostawę nowych gratów, jak dotrą to wrzucę jakieś fotki. Co do silnika to w sobotę
prawdopodobnie dojdzie do skutku wyjazd do Bełchatowa. Pewny jestem, ze do końca marca silnik
będzie w aucie.
Jutro zaczynam je dopieszczać i w przyszłym tygodniu może bd juz na gotowo zamontowane.
oto fotki:
Mam do sprzedania komplet sierpów Gsi(te białe) ponieważ przerobiłem moje stare.
Czekam na dostawę nowych gratów, jak dotrą to wrzucę jakieś fotki. Co do silnika to w sobotę
prawdopodobnie dojdzie do skutku wyjazd do Bełchatowa. Pewny jestem, ze do końca marca silnik
będzie w aucie.
- Bert150
- Nowy
Po długim szukaniu nareszcie udało mi się kupić silnik.Pochodzi z samochodu opla Astra Gsi, Przebieg 128 tys km kompresja 13,13,13,13atm. Jutro zaworze silnik do Basisty i od przyszłego tygodnia rozpoczyna się proces swapa.
oto fotki:
A to lecik o mocy 280km na sprzedarz:D zastanawiałem sie nad nim ale akurat nie miałem
15tys zł pod reka;p
oto fotki:
A to lecik o mocy 280km na sprzedarz:D zastanawiałem sie nad nim ale akurat nie miałem
15tys zł pod reka;p
- Bert150
- Nowy
słabe.... słabe .... ale w okresie zimowym 2009/2010 planuje zrobić coś ciekawego mianowicie jak sie uda to włożyć kompresor :D:D zobaczymy jak będzie najpierw silnik musi być w aucie i koniecznie kapitałkę muszę zrobić zeby silnik wytrzymał kilka lat )) :Dkamiloooo pisze:no i bedzie kolejne slabe c20xe
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
no to ladna sztuka Ci sie trafila. tylko jesli za rok chcesz robic remont to czy byl sens(pod wzgledem kosztow) szukac zdrowego silnika? lepiej bylo zaplacic za zajechany a remontujac przygotowac pod kompresor, turbo czy inne rzeczy.
udanej eksploatacji. kiedy byles po ten silnik? trza bylo sie pochwalic. ten lecik pochodzi z astry i to ten sam kolega sprzedaje od ktorego kupiles xe?
udanej eksploatacji. kiedy byles po ten silnik? trza bylo sie pochwalic. ten lecik pochodzi z astry i to ten sam kolega sprzedaje od ktorego kupiles xe?
- Bert150
- Nowy
Dzieki za gratulacje:) Remont myślałem zeby zrobić latem ale zobaczymy jak sie ułoży. Jak z silnikiem bd wszystko ok to poczekam do zimy i konkretnie zrobię remont pod kompresor. Teraz tylko wymienię świece, rozrząd, kupie chłodnice od 1,6 16v i tak do lata zostanie.Porszak pisze:no to ladna sztuka Ci sie trafila. tylko jesli za rok chcesz robic remont to czy byl sens(pod wzgledem kosztow) szukac zdrowego silnika? lepiej bylo zaplacic za zajechany a remontujac przygotowac pod kompresor, turbo czy inne rzeczy.
Po silnik byłem dzisiaj rano, nie miałem Twojego numeru tak bym zadzwonił. Warsztat był na ulicy rzemieślniczej 3. Tak silnik jest z Astry dokładnie tej może ja widziałeś gdzieś na Bełchatowie. Ten gość powiedział ze albo sprzeda ten silnik albo włoży go do Astry cabrio. Bo podobno po lataniu przez 2 lata na takim silniku i sportowym zawieszeniu buda osłabła i myśli nad czymś mocniejszym.
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
- RotkiV
- Swój
no to gratulacje teraz czekamy na fotorelacje z zakonczonego SWAPa...
a ASTRA wiecej stoi niz jezdzi a kierownikiem jej jest ten sam co na operuje wózek widlowy.
pochwal sie jeszcze jaka glowica? moze akurat trafil ci sie COSSI ?
a ASTRA wiecej stoi niz jezdzi a kierownikiem jej jest ten sam co na operuje wózek widlowy.
pochwal sie jeszcze jaka glowica? moze akurat trafil ci sie COSSI ?
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
ta astre z letem objerzdzala corsa b c20xe przed liftowa z pustym tylem. a z silnikiem bylo sporo problemow bo byl nieudolnie modyfikowany i nieodpowidnio pod przewidziane mody. z tego co wiem.
- Bert150
- Nowy
Gościu podobno sprzedaje leta za 15 tys a karoserie za 12 tys. Lakierniczo autko dość dobrze wygląda a jak jeździ to nie wiem ale przypuszczam ze szybko Podoba mi sie skóra w środku. RotkiV w ogóle sie dowiedziałem ze u was tanio auta skóra obszywają. 1000zł za całe auto to chyba nie jest dużo.RotkiV pisze:a ASTRA wiecej stoi niz jezdzi a kierownikiem jej jest ten sam co na operuje wózek widlowy.
Jeszcze raz dziękuje za gratulacje Mam nadzieje ze silniczek bd chodził bez problemowo tak jak to wyglądało w warsztacie. Foto relacja oczywiście bd jeśli basista się zgodzi żebym podziwiał mistrza w akcji;p Dodatkowo do silnika zostanie założone wspomaganie kierownicy... ))
Głowica to k700 ale jak dojdę trochę do kasy to kupie costcast
Nie mogę się już doczekać kiedy przejadę się moim autkiem z wyczekanym silniczkiem....
- RotkiV
- Swój
jak juz takie OT.. to jeszcze dopowiem tyle ze kiedys przygladajac sie tej ASTRZe(obracalem sie przez jakis czas w tym towarzystwie) to ladnie ona wyglada ale tylko zewnatrz... a nie wiem czy dobrze pamietam to Astra ma ten skoropodobny SKAJ.. co nie zmiania faktu ze wnetrze ...
wkladaj XE i dawaj duzoooooo fotek z prac bo to jest to co lubimy najbardziej
a motorownia niech ci sluzy
no to powoli zbliza sie kolej na moje XE
wkladaj XE i dawaj duzoooooo fotek z prac bo to jest to co lubimy najbardziej
a motorownia niech ci sluzy
no to powoli zbliza sie kolej na moje XE
- G4lu5
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
Ja również pamietam tą Astre. Gratuluje zakupu i czekam na fotorelacje z przebiegu prac
- seboss
- Nowy
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
no gratki zakupu,
powodzenia i dużo fotek poprosimy
trwa wyścig zbrojeń w klubie he he
powodzenia i dużo fotek poprosimy
trwa wyścig zbrojeń w klubie he he
było kamikadze ......... teraz tylko tatowóz
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
gratulacje zakupu c20xe i pomyslec że prekursorzy c20xe w corsie musili jechac po silnik do niemiec
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- MateO89
- Świeżak
fajnie sie siedzi w tych twoich zicach
była CB powered by Steinmetz, była Octavia Combi powered by RS, będzie?
- Bert150
- Nowy
Dziś rozpoczął się swap w moim autku:
oto zdjęcia z 1 dnia:
Niestety z powodu pracy nie mogę być przy swapie, ale Basista był tak miły i będzie robił zdjęcia. Dzisiaj silnik 1.2 został wyciągnięty. Jutro jest w planach założone wspomaganie i pierwsza przymiarka silnika c20xe.
oto zdjęcia z 1 dnia:
Niestety z powodu pracy nie mogę być przy swapie, ale Basista był tak miły i będzie robił zdjęcia. Dzisiaj silnik 1.2 został wyciągnięty. Jutro jest w planach założone wspomaganie i pierwsza przymiarka silnika c20xe.
- fotograf
- Swój
- Kontakt:
Nooo postępy idą i to szybko, tylko gratulować, pewnie się już auta nie możesz doczekać co?
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
- Bert150
- Nowy
Faktycznie nie mogę sie doczekać ale żeby samochód jeździł tak jak powinien to musze porobić jeszcze kilka rzeczy... min. chłodnica, świeczki i wydech..
- RotkiV
- Swój
no musze przyznac ze bardzo mi sie podoba to C20XE jak siedzi w budzie od corsy
niech skladaja a ty wrzucaj foty
niech skladaja a ty wrzucaj foty
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Widziałem ,że ten 1.2 był pięknie zakatowany
- Bert150
- Nowy
Nie wiem czy byl zakatowany na pewno był przekręcony licznik. Przy kupnie było 80 tys a po jakimś czasie wyszło ze ma grubo ponad 100 a o ile to nie wiem. Wymiana olejów i wszystkich filtrów była przeprowadzona zawsze w terminie. Ostatnio tylko nie wymieniłem oleju bo wiadomo było ze będzie wymieniane.-=kLaRi=- pisze:Widziałem ,że ten 1.2 był pięknie zakatowany
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Pod korkiem oleju było już masło ,jak będziesz u Basisty to zobacz .