SHRECK uratowany z rąk partacza!
- All
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
(a ja piszę na temat )
Shrek jest świetny , widziałem, macałem, jechałem coś niesamowitego
silnik kręci się do 8.5 tys obrotów, zamiata nieźle - tylko te nasze dziurawe drogi ... wrażenia z jazdy jak rasową rajdówką
jest jeszcze parę rzeczy do ogarnięcia, ale jak będzie skończona ... heh
max gleba - o ile opuszczona ?
RESPECT
Shrek jest świetny , widziałem, macałem, jechałem coś niesamowitego
silnik kręci się do 8.5 tys obrotów, zamiata nieźle - tylko te nasze dziurawe drogi ... wrażenia z jazdy jak rasową rajdówką
jest jeszcze parę rzeczy do ogarnięcia, ale jak będzie skończona ... heh
max gleba - o ile opuszczona ?
RESPECT
OPEL FAN
Był Kadett jest Corsa..
www.impuls.strefa.pl zespół muzyczny oprawa imprez , bale, wesela itp
Był Kadett jest Corsa..
-
- Świeżak
- Kontakt:
z naszych szacunków wynika, że jest to ok -9cm z przodu i -6cm z tyłu. Gwint pozwala na opuszczenie jej jeszcze niżej, ale to byłby już absolutny absurd, jeśli już nie jest.
odnośnie kolejnych zmian w aucie:
- okazało się, że zegary mają białe naklejki Lexmaula, pod którymi kryły się oryginalne cyferblaty z pierwszej wersji GSI. Do tego wskazówki pomalowaliśmy na żarówiastą czerwień. Auto wygląda dużo poważniej.
- zmieniona kierownica na mniejszą - Victor 28 cm. Nareszcie kieryszka nie zasłała mi drogi ,
- wymieniony włącznik świateł - był zniszczony i światła same gasły podczas jazdy,
- wymieniona linka prędkościomierza, bo nie działał od momentu, w którym sprawdzałem V-max-a. Okazało się, że zmieliłem krzywkę, która podaje odroty z koła skrzyni biegów. - zmienimy to razem ze skrzynią na F10/5.
Pozdrawiam
odnośnie kolejnych zmian w aucie:
- okazało się, że zegary mają białe naklejki Lexmaula, pod którymi kryły się oryginalne cyferblaty z pierwszej wersji GSI. Do tego wskazówki pomalowaliśmy na żarówiastą czerwień. Auto wygląda dużo poważniej.
- zmieniona kierownica na mniejszą - Victor 28 cm. Nareszcie kieryszka nie zasłała mi drogi ,
- wymieniony włącznik świateł - był zniszczony i światła same gasły podczas jazdy,
- wymieniona linka prędkościomierza, bo nie działał od momentu, w którym sprawdzałem V-max-a. Okazało się, że zmieliłem krzywkę, która podaje odroty z koła skrzyni biegów. - zmienimy to razem ze skrzynią na F10/5.
Pozdrawiam
- sopel358
- Nowy
- Kontakt:
jesli chodzi o twoje autko a w zasadzie silniczek to mam male pytanko widzilem na fotach ze nie masz tej zmiesznej rury od filtru powierza jakos lepiej chodzi cos bo widzialem ze masz na 3 sruby (gaznik??) i co zrobiles z takim smiesznym czujnikiem co byl na tej rurze jak go wywale to bedzie wszystko gralo ok??
wrcajac do tematu masz masakryczna glebe :0 super autko
-
- Świeżak
- Kontakt:
Witaj,sopel358 pisze:jesli chodzi o twoje autko a w zasadzie silniczek to mam male pytanko widzilem na fotach ze nie masz tej zmiesznej rury od filtru powierza jakos lepiej chodzi cos bo widzialem ze masz na 3 sruby (gaznik??) i co zrobiles z takim smiesznym czujnikiem co byl na tej rurze jak go wywale to bedzie wszystko gralo ok??
autko w momencie kupna nie miało rurek, o których piszesz. Obecnie ma gaźnik PIERBURG 2E3 stosowany, wg moich ustaleń, w motorach od 1.3 do 1.8. Airbox, który widzisz na zdjęciach jest do niego przykręcony właśnie przy pomocy tych trzech śrub. Na ile pozbycie się tych rurek poprawia osiągi - ciężko jest mi się wypowiadać. Nie za bardzo wiem o jakim czujniku piszesz. Może chodzi Ci o przewód podciśnieniowy, który reguluje zasys ciepłego powietrza z okolic kolektora wydechowego. Podobne rozwiązanie było w siostry astrze 1.6 - wywaliłem to, auto nadal jeździ, ale moc raczej ta sama.
Odnośnie dolotu w Shreck-u - niebawem się tym zajmę i zamiast całego airboxa - zamontujemyprostokątny filtr K&N. Może jak nam odbije do reszty, to filtr ten wystawimy ponad maskę i dodamy mu chromowany chwyt powietrza...
Jestem pewien, że takie rozwiązanie podniosłoby nieco moc.
Pozdrawiam
Krzysiek
- sopel358
- Nowy
- Kontakt:
hehe tez myslalem zeby dac filtr ostrazu nad gaznik zastanawiam sie nad technicznym zastosowaniem tego rozwiazania
a to czesc o ktora mi chodzilo
http://img75.imageshack.us/img75/1374/p ... rys3jj.jpg
poprawilem link do zdjecia...
mod
a to czesc o ktora mi chodzilo
http://img75.imageshack.us/img75/1374/p ... rys3jj.jpg
poprawilem link do zdjecia...
mod
-
- Świeżak
- Kontakt:
-
- Świeżak
- Kontakt:
Witajcie,
jako, że w niedzielę spotkałem Kristo na torze Poznań - postanowiłem napisać wam parę słów o aktualnym stanie Shrek-a.
Autko aktualnie jest właściwie kompletnie odratowane jedyne co pozostało w przyszłości do ogarnięcia to silnik, który ma już nieco dość. Sądzę, że będzie to połączone z jakimiś mocnymi modyfikacjami tak, bym mógł w Poznaniu powalczyć z dużo mocniejszymi autkami.
Jak na razie mam nadzieję, że podniosłem nieco prestiż corsinki wygrywając w klasie S1600 . Na prostych w autku dzieje się niewiele za to po zmianach w zawieszeniu, skrzyni i w kilku innych miejscach zakręty jeździ się bardzo szybko.
na koniec kilka fotek:
http://www.putfile.com/kristpro
pozdrawiam was wszystkich
p.s.: Kristo wracaj do seryjnych zdrowych hebli. Źle bym Ci nie radził
jako, że w niedzielę spotkałem Kristo na torze Poznań - postanowiłem napisać wam parę słów o aktualnym stanie Shrek-a.
Autko aktualnie jest właściwie kompletnie odratowane jedyne co pozostało w przyszłości do ogarnięcia to silnik, który ma już nieco dość. Sądzę, że będzie to połączone z jakimiś mocnymi modyfikacjami tak, bym mógł w Poznaniu powalczyć z dużo mocniejszymi autkami.
Jak na razie mam nadzieję, że podniosłem nieco prestiż corsinki wygrywając w klasie S1600 . Na prostych w autku dzieje się niewiele za to po zmianach w zawieszeniu, skrzyni i w kilku innych miejscach zakręty jeździ się bardzo szybko.
na koniec kilka fotek:
http://www.putfile.com/kristpro
pozdrawiam was wszystkich
p.s.: Kristo wracaj do seryjnych zdrowych hebli. Źle bym Ci nie radził
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
shrek mi sie zawsze podobal i szacunek dla Ciebie ,ze odbudowales to auto... zawsze mogles kupic jakas zdrowsza corse i nie babrac sie w odbudowanie auta stad u mnie wielki + !
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
-
- Świeżak
- Kontakt:
Dzięki , nie wiem jakie sprężyny wrzucił tam Przemo, ale fakt faktem - do tylu się kręci a nawet wyżej, ale nie będę sprawdzał przy ilu "pokazuje kolano" w Poznaniu zdarzało mi się przekroczyć 9000 rpm. Między 8000 a 9000 mocy przybywa już niewiele, ale na wyjściach z zakrętu warto przeciągnąć motor na obrotach i wylatywać z niego pełnym impetem. Bieg zmieniam dopiero na prostej. Wyprzedzam pytanie o olej: Castrol RS 10w 60. Poprzednio TWS 10w 60-=m&m=- pisze:to sie kreci na seryjnych spręzynach do tylu :0All pisze: silnik kręci się do 8.5 tys obrotów,
Ps. gratuluje wygranej
Dla zainteresowanych - podrzucam link do rozpiski wyników:
http://forum.sss.org.pl/viewtopic.php?t ... c&start=60
Pozdrawiam
-
- Świeżak
- Kontakt:
Dzieki za słowa uznania ,
na torze było mokro i niektórzy pewnie bali się ryzykować. Nie wiem czemu te Civiki pojechały tak słabo, ale fakt faktem - nie miały ani gwintu, ani tak niedorzecznie szerokich kół jak Shreck . W zakrętach Corsina jest bardzo, bardzo szybka i to chyba głównie dlatego mam taki czas. Na obronę Civików muszę dodać, że jest pewien Civ, który w tej klasie schodzi poniżej dwóch minut. Ale to ma ponad 160 koni i półslicki. Naszczęście tym razem go nie było...
Z filmów jest jedynie "fly by" z prostej startowej:
http://s000.wyslijto.pl/index.php?file_ ... 9465990355
na torze było mokro i niektórzy pewnie bali się ryzykować. Nie wiem czemu te Civiki pojechały tak słabo, ale fakt faktem - nie miały ani gwintu, ani tak niedorzecznie szerokich kół jak Shreck . W zakrętach Corsina jest bardzo, bardzo szybka i to chyba głównie dlatego mam taki czas. Na obronę Civików muszę dodać, że jest pewien Civ, który w tej klasie schodzi poniżej dwóch minut. Ale to ma ponad 160 koni i półslicki. Naszczęście tym razem go nie było...
Z filmów jest jedynie "fly by" z prostej startowej:
http://s000.wyslijto.pl/index.php?file_ ... 9465990355
- All
- Nowy
- Kontakt:
ciekawe czy są jakieś newsy z krainy zielonego bolida ... ?
OPEL FAN
Był Kadett jest Corsa..
Był Kadett jest Corsa..
-
- Nowy
- Kontakt:
- All
- Nowy
- Kontakt:
Kruszyn gdzie stoi dokładnie ? chętnie bym go obejrzał - podobno skończony i w ogóle
OPEL FAN
Był Kadett jest Corsa..
Był Kadett jest Corsa..
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
Re: SHRECK uratowany z rąk partacza!
witam, fajnie ze autko trafilo w "przadne" rece
to wlasnie ta corsa zainspirowala mnie do tego, aby kupic i przerobic takie autko ;]
super ze wraca do zycia, bo jak dla mnie to najlepiej zmodzona corsa w polsce
to wlasnie ta corsa zainspirowala mnie do tego, aby kupic i przerobic takie autko ;]
- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Kontakt:
Medal dla Pana, który odgrzał tak starego kotleta.kerni pisze:witam, fajnie ze autko trafilo w "przadne" rece
STOP Pijanym kierowcom
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
D12 pisze:Medal dla Pana, który odgrzał tak starego kotleta.kerni pisze:witam, fajnie ze autko trafilo w "przadne" rece
przepraszam, ale nic poza generacja A mnie tu nie interesuje
w takim razie znajdzisz jeszcze corse szajboosa, HIV'a, All'a Juhola czy sopla358 a jesli chcesz żeby kolejny uzytkownik szukajacy na forum corsasport modów jakie mozna poczynić w CA mógł poczytać więcej to opisz swoja corse