Mała czarna.......a nawet dwie ;)

Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

dobrze stary, że nie lezysz w szpitalu :oko: auto rzecz nabyta będzie nastepne :oko: zdrowia tak łatwo sie nie odzyskuje.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

Przykra sprawa STELMI ;((( najwazniejsze w tym wszystkim ,ze Tobie nic nie jest i co mniej wazne ale wazne nie z twojej winy!Domagaj sie od PZU najwzyszej kwoty i jak cos to walcz o nia!

PS: Gdybys chcial sprzedawac auto na czesci to chetnie kupie kompletna klime! :)
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

stelmi zdrowka zycze. nie ma tego zlego... weic glowa do gory.

a takich gnojow powinni odrazu zamkanc i prawko zabrac. teraz wiadac ze jakby byly kamery w miastach to bylo by inaczej, za sciganie pownni dozywotnio albo na kilka lat zabierac prawko
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Stary, najwazniejsze ze Tobie nic nie jest... fura jedna z wielu w Twoim zyciu. Masz jeszcze czas na zrobienie naprawde fajnego potworka. Nie przejmuj sie w ogole tym, tylko ciesz sie, ze nic Ci sie nie stalo...

... swoja droga to ciesz sie tez, ze przypadkiem strzeliles w tyl hondy a nie w drzwi, bo bys mial kogos na sumieniu i by bylo naprawde do dupy.
Najwazniejsze, ze wszyscy cali i zdrowi. Glowa do gory!
Awatar użytkownika
geo022
Swój
Kontakt:

Post autor: geo022 »

chlopaki dobrze piszą -NAJWAŻNIEJSZE ze TOBIE sie nic nie stalo :)

Autko faktycznie szkoda!
Ale poczekaj na wycene PZU, powiedz im co tam nowe dales ostatnio itd bo oni doceniają to wbrew pozorom do wartości w jakims %.
Co sie da wrzucaj w c20xe reszte sprzedaj
Dobrego autka zawsze szkoda-ale widac spisało sie do konca ratując Ci skóre :)
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

Zdrowie jest bezcenne, a reszta to rzeczy nabyte .. dołączam się do wcześniejszych wypowiedzi
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Piotr
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Post autor: STELMI »

Był koleś robić zdjęcia i wycenić auto przed szkodą. Zdziwił się jakie miałem wyposażenie, bo miałem praktycznie wszystko, łącznie z 4-rema poduszkami, klimą czy antynapadem. Wycenił auto na 11.000zł przed szkodą. Kwestia po szkodzie jest dość złożona, bo PZU wystawia szrot na aukcję i jak się na aukcji sprzeda to dołożą mi do tego co dostanę, żeby razem było 11.000zł.Jeżeli się nie sprzeda (a niby raczej się sprzedają) to odejmą od tych 11.000zł kwotę na jaką wycenią złom i mi go dadzą razem z tymi pieniędzmi. Dodatkowo będę miał zwrócone pieniądze za lawetę i parking strzeżony, na którym stoi teraz auto.Gość od Parkingu wystawi mi fakturę 2X wyższą jak normalnie, więc więcej dostanę. Za lawetę też więcej miałem na fakturze, żeby więcej od nich wyciągnąć. Dzisiaj jadę do corsy 2.0, żeby rozebrać jej hamulce, tylnie lampy, tylnie sprężyny i amortyzatory i co tam jeszcze mi do głowy przyjdzie a w poniedziałek idę na parking (już dogadałem się z jednym gościem z parkingu i nie ma problemu) poprzemieniam wszystko. Bo za hamulce do 1.2 w sumie tj tył i przód wydałem 1000zł pewnie (sam tył to 600zł), więc po co mam później kupować to samo do 2.0 skoro mogę od 1.2 przełożyć i zamienić.Kupię od kumpla jeszcze przednie sprężyny bo ma na sprzedaż za dobre pieniądze i nowe amory i płyn hamulcowy i kwestię zawieszenia i hamulców będę miał prawie z głowy (jeszcze końcówki drążka i tuleje na wahaczach, bo nie chce tych rzeczy od 1.2 bo z prawej strony wszystko jest pogięte i pourywane a z lewej strony pewnie też jest krzywe, a koszt tych 4 rzeczy nowych to 80zł, więc nie wart kombinowania).
Szkoda, ale nie dam rady wziąć alu z 1.2, ale są zdjęcia i zresztą 1 jest do śmieci, bo nie da się naprawić. Jednak na chwilę zdejmę tylnie koła i pojadę do wulkanizacji żeby przełożyć opony z 2.0 do 1.2 bo tam są łyse a w 1.2 są praktycznie nowe.
Trzeba jakoś kombinować bo najważniejsze to się nie załamywać ;)

BTW dzięki za słowa otuchy :!:
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

Na tą chwilę przy 2.0 dzisiaj rozebrałem tylnie hamulce, amortyzatory, sprężyny, przygotowałem jeszcze kilka rzeczy a jutro jeszcze zdejmę tylnie lampy i to wszystko trzeba zamienić z tymi co sa w 1.2.
Na festiwal się na pewno nie załapie, bo jak pomyślę, że muszę kupić wszystkie płyny i pompę wspomagania oraz resztę do przedniego zawieszenia to nie dam rady finansowo. Bo jednak muszę kupić 2 rodzaje oleju silnikowego (lotos na przejechanie kilkuset km dla wyczyszczenia silnika i fabryczny GM po wyczyszczeniu, żeby na nim jeździć), płyn do wspomki i pompę wspomki, płyn hamulcowy, płyn do chłodnicy itp.
Jak będę dłubał przy 1.2 w poniedziałek to muszę zabrać kanistry z sobą, bo przypomniało mi się, że dzień wcześniej zatankowałem pod korek i po co ma się to marnować ;)
Patrzyłem teżna allegro czy za 11.000zł kupię taką corsę jak miałem i nie powinno być z tym aż tak dużego problemu i powinienem taką kupić i nawet z takimi samymi alu i wyposażeniem. Nie chce innego auta, corsą mi się fajnie jeździ, dużo rzeczy naprawię przy niej sam, a ceny części sa śmiesznie niskie.
Plany na tą chwilę to dokończyć sprawy związane z 1.2, tak, żeby mieć w ręce 11.000 + za lawetę i parking, potem kupić trzecią corsę na codzień do pracy, żebym miał czym jeździć i dopiero (oczywiście po zrobieniu w trzeciej ewentualnych mankamentów) wtedy zacząć naprawiać i inwestowac dalej w 2.0. Wiem, jestem zboczony na punkcie opli, ale każdy z nas ma swoje zboczenie ;)
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

a nie myslales o przelozeniu przekoladni i el wspomki z 1.2 o ile jest cala i sprawna?
oraz nie tylko ty jestes tak zboczony na tym forum :lol: , znajdzie sie jeszcze troche takich
Obrazek
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

myślałem, ale żeby się do tego dostać trzeba by było wyciągnąć trochę auto, bo silnik jest zbyt blisko grodzi, a przed silnikiem jest przedni pas i prawa podłużnica też jest zaraz przy silniku. Zresztą pewnie przekładnia i tak jest pogięta, skoro nawet dach się wygiął i przełamał
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

jesli auto zostanie z Toba to bedziesz mial czas to sprawdzic i ewentualnie wyjac
Obrazek
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

ja nawet nie wiem na jakiej zasadzie to działa i gdzie jest to całe elektroniczne wspomaganie, bo przyzwyczajony jestem do pomp wspomagania a tutaj pompy nie ma
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

elektryczne wspomaganie, silnik jest chyba wewnatrz auta, z tego co pamietam
Obrazek
Awatar użytkownika
Mefju
Nowy

Post autor: Mefju »

Porszak pisze:elektryczne wspomaganie, silnik jest chyba wewnatrz auta, z tego co pamietam
dobrze pamiętasz, silnik od EPS jest wewnątrz auta.
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

i ma 50A(mperowy) czerwony wielki bezpiecznik, jak sie go wyjmie to ciezko krecic, nawet w czasie jazdy. przynajmniej u mnie
Obrazek
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

1.2 sprzedana, a wcześniej wyciągnąłem z niej co się dało i co było nowe (heble, amory tył, springi tył i kilka innych dupereli)
Jak dostanę sianko z PZU to będę się rozglądał za kolejną ;)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau

Post autor: !markos »

stelmi juz ma druga fure, tylko troche trzeba ja ogarnac :lol: pierwszy post i od razu wejscie smoka :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

dzisiaj przetestowałem conieco 2.0 i jestem zły, bo przegrałem z CRX VTEC (po modach) 170KM. A wygrałem z 525 24V Vanos 192KM i Calibrami 2.0 8V i 16V.
Muszę przerobić łapę środkową od silnika, bo jakiś baran zostawił fabryczną od 1.4 i mi alternator obciera o podłużnicę i jest mocno poducha z boku. Trzeba ją o jakieś 3cm przesunąć. Nie rozumiem, ktoś się pobawił ze swapem, ładnie przerobił 2 łapy, wiązkę a nie ruszył tej najłatwiejszej łapy :zakrecony:
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

czas na 1/4 przy obniżonym tyle i fabrycznym przodzie (nie mam czasu tego ogarnąć) to 15,714
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau

Post autor: !markos »

lipa
Obrazek
K I L L E R
Nowy
Kontakt:

Post autor: K I L L E R »

Dobrze że tylko autko poważnie ucierpiało.

Teraz zamiast dwóch poprawnych Cors będzie jedna mocarna :grin: Miłego przekładania gratów :oko:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

następczynią rozbitej corsy jest Vectra:

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Felgi takie same jak miałem w Astrze, czyli Borbet T 16" X 9", gwint Weitec (czy jak to się pisze), wszystkie lampy zmienione, dokładka przedniego zderzaka, która łącznie z płetwą na dachu poleci jako pierwsza, nawiercane tarcze, chyba zimermann`a, potem klima, ele itp. Auto trzeba opłacić, bo jest na niemieckich numerach, chwilowo były tablice od corsy założone, żeby tym dojechać jakoś. W kilku miejscach lakier jest do poprawki i z czasem to zrobię

EDIT: silnik motorowerowy, byle się toczyło, czyli 1.6 100KM
Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Kontakt:

Post autor: Mazur »

No i zostałeś w rodzinie, Vectrą na co dzień, Corsą w weekend :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Projekty”