Gaśnie podczas jazdy

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
ODPOWIEDZ
Basista
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Gaśnie podczas jazdy

Post autor: Basista »

A wiec tak dzieje mi sie cosik takiego :
Czasem robi mi sie cos w rodzaju zwarcia tzn. poprostu jade sobie a tu nagle samochod gasnie ni z tad ni z owad i swieca kontrolki tzn zaza sie a jak wyciagne kluczyk z stacyjki to one dalej sie zaza i nie wiem co to moze byc
Klemy juz wyczyscilem , moze gdzies masy nie ma ,albo jakis przekaznik sam juz nie wiem moze wy cosik poradzicie czasem jak wjade w duza dziure to tez to sie robi .
Obrazek
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

zaiste dziwne... wydaje mi sie, ze gdzies musi Ci sie pojawiac zwarcie... moze ktoras zlaczka jest w marnym stanie i cos sie tam rozlacza, gdzies nalecialo wody, gdzies w wiazce przewody sie stykaja... znalezienie tego moze byc trudne. kolega mial rozne takie perypetie, ale z roztopami wszystko ustapilo... musial miec gdzies lod, wode... cos takiego i mu przez to cale autko nie chcialo dzialac tak jak powinno. nie mam innego pomyslu, ani dobrej podpowiedzi :(
c20rsa, czlowieku meeen!
gabson
Nowy
Kontakt:

Post autor: gabson »

sprawdź Łączenie masy z karoserią tzn, ten kabel co idzie od Klemy do karoserii.... przyczyną może być również sama......... stacyjka. Koledze w golfie działy się podobne jaja i okazało się że stacyjka była walnięta......
:placz2: Corsa A GSi :placz2:
:placz2:Na sprzedaż:placz2:
Basista
Swój
Kontakt:

Juz zlokalizowale przyczyne dzisiaj rano i byla to slaba masa poprostu zasniedzial kabel i nie bylo kontaktu
Dzieki z odpowiedz
Obrazek
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
gabson
Nowy
Kontakt:

Post autor: gabson »

a w którym miejscu??????
Wiem że w niektórych autkach są takie newralgiczne miejsca które od czasu do czasu trzeba sprawdzić żeby uniknąć takich niemiłych niespodzianek.......... W poldonie był to np. kabel od modułu zapłonu do aparatu zapłonowego.......
:placz2: Corsa A GSi :placz2:
:placz2:Na sprzedaż:placz2:
Basista
Swój
Kontakt:

kabel laczacy kleme minusowa z rama byl juz prawie urwany i zasniedzialy
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”