Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam!!!przepraszam za nowy tak czesto poruszany temat ale nigdzie nie ma jednoznacznej odpowiedzi!!!mam corse z 95roku!1.4 v8 i podlaczylem sygnal od zielonego kabla od cewki do obrotomierza i nic!!!a przy tyn "kompie to gdzie" mial bym to podlaczyc ten sygnal???bardzo prosze o pomoc!
Ostatnio zmieniony 2 mar 2006, o 18:35 przez nanek1987, łącznie zmieniany 2 razy.
Od cewki nie będzie działał obrotek tam nie masz co szukać bo rozdziela to się na 4 cylindry i przy jednym słabo zczyta obroty a nie znajdziesz tak łatwo kabla który zbiera sygnały z 4 ;(, ja podłączyłem swojego obrotka pod kompa... i korzystałem ze schematów, które podali chłopaki.
no i doszedlem co to za kabelek!!!jeszcze nie wiem czy bedzie smigal bo juz nie mam sily i ide spac!!!dzieki Adas za moda ktory mi bardzo pomogl i D12 za podpowiedz w szukaniu w schematach!!!tak na przyszlosc jak by kto szukal w moim silniku (c1.4nz) to tak jak pisal Adam bedzie pin C1 a na zdjeciu to ten kabelek
obrotek dziala!!!bardzo ladnie sie wkreca na obroty!!!na wolnych utrzymuje sie ok 700!!!!a wkreca mi sie do deko ponad 7tys!!!czy on dobrze wskazuje???
mam obrotomierz od tigry 1.4 16v!!! to dlaczego on tak sie kreci???na wolnych ok 700obr to chyba dobrze???przy 110 mam wskazowke milimetr przed 3 tys!!!
ok dzieki porszak!!! moze mi licznik oszukuje o ta 10???sprawdze dzis w trasie przez CB!!!uczepie sie jakiegos trucka i zapytam go ile leci!!!im liczniki zawsze dobrze wskazuja bo maja ustawiane tacho !!!
totik pisze:
sam sie czasami boje, że silnik uwale przez to deptanie w podłoge na LPG... wniosek z tego taki, że musze obrotek zamontować
albo wywalic stara instalacje LPG
instalka ma 1.5 roku i jest sterowana kompem ale nie ma w niej odcięcia podawania LPG powyżej 6 tyś. rpm ... ale to czasami sie przydaje .... http://www.imotecgmbh.de/PS-Bausatze/OH ... 1_2_i.html phase IV - Erhöhung der Drehzahlgrenze auf 8.000 U/min. wird dringend empfohlen ! ... to chyba mówi samo za siebie
przesuniecie odcięcia zapłonu do 8 tysięcy, 105 kuców z c12nz, ale to juz HARDCORE !!!
dB Drag - 132,6 dB - ale to ciągle za mało Pozdrawiam fanów plastiku, szpachli, siatki i turbo-wlotów...
totik pisze: phase IV - Erhöhung der Drehzahlgrenze auf 8.000 U/min. wird dringend empfohlen ! ... to chyba mówi samo za siebie
przesuniecie odcięcia zapłonu do 8 tysięcy, 105 kuców z c12nz, ale to juz HARDCORE !!!
gdybym wiedział, że założyłeś instalacje gazową z myśla o tych wszystkich przerobkach to nawet bym sie słowem nie odezwał
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert