Corsa od tomcores (X14SZ)
- tomcores
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Corsa od tomcores (X14SZ)
Witam
Jestem nowy na forum i chciałbym pokazać swoje autko. Nie jest ono jeszcze tak wypasione jak niektóre Corsy tutaj ale mam nadzieję, że niedługo się to zmieni. Na razie zmieniony mam tylko delikatnie wygląd (tak w ogóle to chcę pozostać przy delikatnym tuningu zewnętrznym coś w stylu auta kamiloooo, które też jeździ po Koszalinie.
P.S. Kamiloooo nie bój się auta nie będą takie same.
Jest to mój pierwszy wątek więc proszę o wyrozumiałość. Jeśli coś jest nie tak, napiszcie.
Oto zdjęcie mojej Corsy
Jak widać z zewnątrz wyróżnia się tylko szczegółami. Lusterka typu M5 i grill bez znaczka. To wszystko z przodu. Jeśli chodzi o czarne plastiki to mam zamiar pomalować je w tym roku pod kolor nadwozia. Felgi Artec w rozmiarze 14" i opony 185/50 od Fuldy. Myślę o zakupie Yokohamy
Zawieszenie firmy Patec Motorsport. Przód -60, tył -40. Musiałem podciąć trochę nadkola żeby nie obcierały koła. Jest też rozpórka z przodu ale nie pamiętam firmy.
Z tyłu mam jedynie przyciemnione światła. Nie ma ciekawych wzorów tylnych lamp do Corsy niestety
Tutaj widać trochę wnętrza.
To moje hamulce:
Tarcze Brembo Max i klocki Ferodo Premier. Wtedy jeszcze nie myślałem o wymianie silnika na mocniejszy. Myślę oczywiście o 2.0. Na razie jest tylko stożek ale póki co śmigam na 1.4 8v.
A takie mam zegary Chyba najciekawszy element w aucie. Do tego oczywiście aluminiowa gałka, chromowana obwódka dźwigni zmiany biegów, aluminiowe pedały itp. itd. Czyli tuningowa klasyka. Plany na niedaleką przyszłość? Tapicerka skóra + alcantara. Cześć nowej tapicerki już mam ale nie mam zdjęć. Sprzęt grający to taki tam CD/Mp3 player Pionieer'a + 4 tweetery + 2 średniotonowce Blaupunkta + wzmacniacz "no name" i tuba na głośniku Alphard (w przyszłości mam nadzieje zabudowa bagażnika z prawdziwego zdarzenia).
A tutaj taki mały gadżet
To na razie wszystko co mogę pokazać. Mam nadzieję, że finansowo dam radę ze wszystkimi planowanymi zmianami.
Pozdrawiam wszystkich Corsomaniaków
pozwolilem sobie poprawic linki
Jestem nowy na forum i chciałbym pokazać swoje autko. Nie jest ono jeszcze tak wypasione jak niektóre Corsy tutaj ale mam nadzieję, że niedługo się to zmieni. Na razie zmieniony mam tylko delikatnie wygląd (tak w ogóle to chcę pozostać przy delikatnym tuningu zewnętrznym coś w stylu auta kamiloooo, które też jeździ po Koszalinie.
P.S. Kamiloooo nie bój się auta nie będą takie same.
Jest to mój pierwszy wątek więc proszę o wyrozumiałość. Jeśli coś jest nie tak, napiszcie.
Oto zdjęcie mojej Corsy
Jak widać z zewnątrz wyróżnia się tylko szczegółami. Lusterka typu M5 i grill bez znaczka. To wszystko z przodu. Jeśli chodzi o czarne plastiki to mam zamiar pomalować je w tym roku pod kolor nadwozia. Felgi Artec w rozmiarze 14" i opony 185/50 od Fuldy. Myślę o zakupie Yokohamy
Zawieszenie firmy Patec Motorsport. Przód -60, tył -40. Musiałem podciąć trochę nadkola żeby nie obcierały koła. Jest też rozpórka z przodu ale nie pamiętam firmy.
Z tyłu mam jedynie przyciemnione światła. Nie ma ciekawych wzorów tylnych lamp do Corsy niestety
Tutaj widać trochę wnętrza.
To moje hamulce:
Tarcze Brembo Max i klocki Ferodo Premier. Wtedy jeszcze nie myślałem o wymianie silnika na mocniejszy. Myślę oczywiście o 2.0. Na razie jest tylko stożek ale póki co śmigam na 1.4 8v.
A takie mam zegary Chyba najciekawszy element w aucie. Do tego oczywiście aluminiowa gałka, chromowana obwódka dźwigni zmiany biegów, aluminiowe pedały itp. itd. Czyli tuningowa klasyka. Plany na niedaleką przyszłość? Tapicerka skóra + alcantara. Cześć nowej tapicerki już mam ale nie mam zdjęć. Sprzęt grający to taki tam CD/Mp3 player Pionieer'a + 4 tweetery + 2 średniotonowce Blaupunkta + wzmacniacz "no name" i tuba na głośniku Alphard (w przyszłości mam nadzieje zabudowa bagażnika z prawdziwego zdarzenia).
A tutaj taki mały gadżet
To na razie wszystko co mogę pokazać. Mam nadzieję, że finansowo dam radę ze wszystkimi planowanymi zmianami.
Pozdrawiam wszystkich Corsomaniaków
pozwolilem sobie poprawic linki
- tomcores
- Świeżak
- Kontakt:
Re: Corsa od tomcores (X14SZ)
Sorki za linki ale nie wiedziałem jak zrobić miniaturki.
A jednak miniaturki się pojawiły
Sprawka moderatora
Pzdr
posty zostały połaczone w jeden, staramy sie nie pisac posta pod swoim postem, skorzystaj z opcji edycji
A jednak miniaturki się pojawiły
Sprawka moderatora
Pzdr
posty zostały połaczone w jeden, staramy sie nie pisac posta pod swoim postem, skorzystaj z opcji edycji
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
wygląda całkiem sympatycznie ja bym dorzucił jeszcze sprawdzony zestaw hamulcowy 256 mm
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Prawie jak moje 8V
Zaczyna sie dobrze...
tak jak m&m napisal, masz 14" felunek wiec dobrze Ci wejdzie zestawik tarcz 256...
u mnie na chwile obecna jest to niemozliwe, jednak jak przejechalem sie CB na takim zestawie to respect...
posiagnij plastiki w kolor i juz bedzie dobrze wygladalo..
powodzenia w dalszych modach...
Zaczyna sie dobrze...
tak jak m&m napisal, masz 14" felunek wiec dobrze Ci wejdzie zestawik tarcz 256...
u mnie na chwile obecna jest to niemozliwe, jednak jak przejechalem sie CB na takim zestawie to respect...
posiagnij plastiki w kolor i juz bedzie dobrze wygladalo..
powodzenia w dalszych modach...
- tomcores
- Świeżak
- Kontakt:
Dzięki
Wymiana hebli to prawdopodobnie będzie druga z kolei planowana modyfikacja zaraz po lakierowaniu wszystkiego pod kolor nadwozia.
Ale przy okazji mam pytanie.
Te tarcze 256mm są bodajże od Cali tak?
Czy one wchodzą tak "plug & play" do Corsy czy trzeba coś jeszcze oprócz tarcz i zacisków wymieniać?
Wymiana hebli to prawdopodobnie będzie druga z kolei planowana modyfikacja zaraz po lakierowaniu wszystkiego pod kolor nadwozia.
Ale przy okazji mam pytanie.
Te tarcze 256mm są bodajże od Cali tak?
Czy one wchodzą tak "plug & play" do Corsy czy trzeba coś jeszcze oprócz tarcz i zacisków wymieniać?
-
- Swój
- Imię: Mateusz
calibra, kadet gsi
zaciski, tarcze i klocki
zaciski, tarcze i klocki
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
smialo mozesz robic taka samatomcores pisze: P.S. Kamiloooo nie bój się auta nie będą takie same.
zmienic co nieco i bedzie ladnie i z gustem
co do hebli 256 to bardzoo polecamm
bedzie moze okazja to pokaze Ci jak to hamuje
- tomcores
- Świeżak
- Kontakt:
Hehe ale co to Kamiloooo za przyjemność jeździć takimi samymi autami i to po tym samym mieście!
Moją chcę zrobić też delikatnie ale nie będę łączył tego czarnego plastiku nad zderzakiem z samym zderzakiem choć przyznam że super to wygląda. U mnie ten plastik będzie tylko pod kolor auta czyli taki standard.
I jeszcze jedno, co to są te jarzma? Bo mogę się tylko domyślać, że na tym montuje się tarcze. Ale tylko domyślać.
Moją chcę zrobić też delikatnie ale nie będę łączył tego czarnego plastiku nad zderzakiem z samym zderzakiem choć przyznam że super to wygląda. U mnie ten plastik będzie tylko pod kolor auta czyli taki standard.
I jeszcze jedno, co to są te jarzma? Bo mogę się tylko domyślać, że na tym montuje się tarcze. Ale tylko domyślać.
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
takie same na 100% nie beda....tomcores pisze:Hehe ale co to Kamiloooo za przyjemność jeździć takimi samymi autami i to po tym samym mieście!
- fotograf
- Swój
- Kontakt:
tomcores pisze: I jeszcze jedno, co to są te jarzma?
Jarzmo to ta część między elementami nr 9 i 10 - w jarzmie poruszają klocki hamulcowe
Polecam lekturę książek "Sam naprawiam ..."
I powodzenia w modach
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
- tomcores
- Świeżak
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 24 maja 2009, o 19:58 przez tomcores, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mazur
- Nowy
- Kontakt:
A ja mam pytanie do kolegi szanownego. Czy po założeniu stożka odczułeś jakąś różniczę w elastyczności silnika Rozpórkę masz widzę tą samą co ja i udało się tobie przewody przełożyć sprytnie Mnie się nie chciało i poszedłem trochę na łatwiznę.
- tomcores
- Świeżak
- Kontakt:
Czy jest lepsza elastyczność? Kolega co ma taki sam silnik bez stożka mówi, że moja Corsa śmiga lepiej niż jego więc coś w tym musi być.
W końcu po to są stożki
Najbardziej odczuwalny to jest dźwięk silnika.
W końcu po to są stożki
Najbardziej odczuwalny to jest dźwięk silnika.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
wyczyść stożek oraz to obicie plastiku w drzwiach wygląda tak sobie, sam to robiłes
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- tomcores
- Świeżak
- Kontakt:
wiem dawno go nie czyściłem,ale nie mam czasu teraz za dużo.
a to obicie robiłem sam bo chciałem zobaczyć jak wyjdzie.wyszło kiepsko fakt ale nie chce mi się tego zrywać. zostawię do czasu interwencji fachowca. tapicer czeka tylko teraz na zamówiony materiał czyli niedługo powinno się to zmienić.
24.05.2009r.
Dwa małe upgrad'y cieszące oko i duszę właściciela
Wreszcie udało mi się znaleźć ładne tylne światła do Corsiny
Tyle, że w zestawie są czerwone żarówki do kierunków...
No i dzienne dla efektu
A tak to wygląda z daleka
a to obicie robiłem sam bo chciałem zobaczyć jak wyjdzie.wyszło kiepsko fakt ale nie chce mi się tego zrywać. zostawię do czasu interwencji fachowca. tapicer czeka tylko teraz na zamówiony materiał czyli niedługo powinno się to zmienić.
24.05.2009r.
Dwa małe upgrad'y cieszące oko i duszę właściciela
Wreszcie udało mi się znaleźć ładne tylne światła do Corsiny
Tyle, że w zestawie są czerwone żarówki do kierunków...
No i dzienne dla efektu
A tak to wygląda z daleka