Czy Ktoś mógłby mi dokładnie napisać czym różnią się tarcze wentylowane tzw. "wentyle", od niewentylowanych?

Czy może mi Ktoś również powiedzieć czy ten zestaw jest coś wart, jakieś lepsze zestawienie za rozsądną cenę?

Wentylowane mają w srodku otwór, przez który wpada powietrze chłodząc tarcze. Jesli dobrze pamiętam to w zależności od rodzaju zacisku dobiera się odpowiednią tarczęgoskim pisze:Witam
Czy Ktoś mógłby mi dokładnie napisać czym różnią się tarcze wentylowane tzw. "wentyle", od niewentylowanych?![]()
Ja juz nie mam tych zacisków oraz żadne z powyższych nie będa pasować. Tak jak napisał wow zaciski pochodzą np. z astry gsi i takich tarcz oraz klocków musisz pod nie szukacgoskim pisze:muszę zagadać do Mike lub Czorta, ciekawe ile wezmą za te zaciski (o ile je jeszcze mają)i takie dodatkowe pytanko, które z poniższych tarcz będą ewentualnie pasować do tych zacisków:
sprawdź czy ktoś na forum nie sprzedaje, napisz posta w dziale kupiegoskim pisze:tylko pozostaje problem skąd wziąść te zaciski (łatwo pewnie nie będzie)![]()
ciesze sie że mogłem pomócgoskim pisze: P.S dzięki Mike za pomoc
Czort zostawil tarcze i zaciski z klockami w samochodzie wiec raczej tez juz nie mawow pisze:jesli masz szczurzaste niewentylowane 236/13 (srednica/grubosc) odpusc sobie zmiane na wentylowane 236/20... pieniadz wydany bez sensu... wez od mike'a albo czorta zaciski pod tarcze 256/24 (rozmiar z kadetta, astry gsi) do tego nowe tarcze ate i najzwyklejsze klocuszki, chociazby wspomniane ate i juz... najlepszy mod hamulcow jesli jestes na budzecie...
więc to togoskim pisze: wiem że te zaciski sa pod tarcze 256mm wentylowane o grubosci 24mm o rozstawie 4x100... więc chyba to samo