Corsa by Olek
- olekr21
- Nowy
- Imię: Aleksander
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Corsa by Olek
Cześć wszystkim!
Ostatnimi czasy sporo z Was prezentuje swoje autka, więc przyszedł czas również na mnie.
Corse dostałem od dziadka po zdaniu prawka czyli w październiku 2010. Total golas, zero wyposażenia, które powinno być w normalnym samochodzie
Model: kwiecień 1996, 3D
Silniczek:
1.2 45KM. Wkładka filtra powietrza Simota. Przebieg w momencie otrzymania autka 76800 w obecnej chwili 112000.
Zawias:
Gwint TA-Technix, najgrubsze fabryczne stabilizatory z GSI.
Wnętrze:
Kiera 3-ramienna z Astry 1 Gsi, trochę stickerbomba, przerobione i poflokowane (tak wiem troche za jasny kolor względem boczków ale za free każdy by robił) kieszenie drzwi pod woofery oraz wycięcie otworów pod zwrotnice (podświetlenie ledowe w momencie otwierania drzwi) i słupki pod tweetery, dołożone daszki z lusterkiem, oświetlenie ledowe na nogi w momencie otwarcia drzwi (czeka na podłączenie).
Audio:
Wygłuszenie drzwi matami STP, radio Pioneer DEH2220UB, głośniki to odseparowany zestaw na przód Power Bass 2XL-60C, solidne okablowanie, wszystko spięte ze wzmakiem JVC KS-AX4504.
Z zewnątrz:
Zderzak polift z dołożoną dokładką z laguny (dzięki koziolek ) , grill bez znaczka FK, lampy z ciemnym środkiem rarytas-ori Hella(!!!), założone nowe sierpy, podszybie z tigry, ciemne lampy na tył (po raz kolejny dzięki koziolek ), trochę naklejek, mała blacha na spoty zloty itp.
Koło:
AZEV 15/7J na tym gumy Nankang Ultra Sport NS-2 185/45/15.
Sezon zimowy: ori przedni zderzak przedlift z halogenami na grillu, gwint w górę, czarne poszerzone oplowskie stalówki 14/6,5j z oponą Riken 175/60/14
Początkowo wyglądała:
Sezon 2012:
SEZON 2013
PLANY:
-SWAP na 2.0 8V (przygotowania finansowe i sprzętowe idą pełną parą, na zimę będzie już zapier...zasuwać )
-ori zderzak na tył z polifta
-dokończyć audio (zabudowa bagażnika będzie dłubana przez zime)
-podsufitkę i boczki w welur, słupki we flock
-fotel kierowcy kubeł+pasy szelkowe+kierownica z nabą
-zrobić wreszcie kompletną blacharkę (wiek zaczyna już mocno dawać o sobie znaki )
Ostatnimi czasy sporo z Was prezentuje swoje autka, więc przyszedł czas również na mnie.
Corse dostałem od dziadka po zdaniu prawka czyli w październiku 2010. Total golas, zero wyposażenia, które powinno być w normalnym samochodzie
Model: kwiecień 1996, 3D
Silniczek:
1.2 45KM. Wkładka filtra powietrza Simota. Przebieg w momencie otrzymania autka 76800 w obecnej chwili 112000.
Zawias:
Gwint TA-Technix, najgrubsze fabryczne stabilizatory z GSI.
Wnętrze:
Kiera 3-ramienna z Astry 1 Gsi, trochę stickerbomba, przerobione i poflokowane (tak wiem troche za jasny kolor względem boczków ale za free każdy by robił) kieszenie drzwi pod woofery oraz wycięcie otworów pod zwrotnice (podświetlenie ledowe w momencie otwierania drzwi) i słupki pod tweetery, dołożone daszki z lusterkiem, oświetlenie ledowe na nogi w momencie otwarcia drzwi (czeka na podłączenie).
Audio:
Wygłuszenie drzwi matami STP, radio Pioneer DEH2220UB, głośniki to odseparowany zestaw na przód Power Bass 2XL-60C, solidne okablowanie, wszystko spięte ze wzmakiem JVC KS-AX4504.
Z zewnątrz:
Zderzak polift z dołożoną dokładką z laguny (dzięki koziolek ) , grill bez znaczka FK, lampy z ciemnym środkiem rarytas-ori Hella(!!!), założone nowe sierpy, podszybie z tigry, ciemne lampy na tył (po raz kolejny dzięki koziolek ), trochę naklejek, mała blacha na spoty zloty itp.
Koło:
AZEV 15/7J na tym gumy Nankang Ultra Sport NS-2 185/45/15.
Sezon zimowy: ori przedni zderzak przedlift z halogenami na grillu, gwint w górę, czarne poszerzone oplowskie stalówki 14/6,5j z oponą Riken 175/60/14
Początkowo wyglądała:
Sezon 2012:
SEZON 2013
PLANY:
-SWAP na 2.0 8V (przygotowania finansowe i sprzętowe idą pełną parą, na zimę będzie już zapier...zasuwać )
-ori zderzak na tył z polifta
-dokończyć audio (zabudowa bagażnika będzie dłubana przez zime)
-podsufitkę i boczki w welur, słupki we flock
-fotel kierowcy kubeł+pasy szelkowe+kierownica z nabą
-zrobić wreszcie kompletną blacharkę (wiek zaczyna już mocno dawać o sobie znaki )
Ostatnio zmieniony 18 lip 2013, o 00:35 przez olekr21, łącznie zmieniany 4 razy.
- NowyCorsiarz
- Świeżak
- Imię: Marcin
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: Corsa by Olek
w porównaniu do pierwszej foty prezentuje sie znacząco lepiej
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Nie wiem dlaczego, może to zasługa fotek pociągniętych kontrastem... Ale nawet w tym setupie z czarnymi zderzakami i sierpami to autko mi się zajebi**** podoba
Prosta, zwykła corsa, na fajnie pasującym kole, z dobrą lampą, z ochydnym kolorem hehe... No wygląda baja
Prosta, zwykła corsa, na fajnie pasującym kole, z dobrą lampą, z ochydnym kolorem hehe... No wygląda baja
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
może to jej urok, może to photoshopBear_ pisze:Nie wiem dlaczego, może to zasługa fotek pociągniętych kontrastem... Ale nawet w tym setupie z czarnymi zderzakami i sierpami to autko mi się zajebi**** podoba
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- olekr21
- Nowy
hehehe no kolor jest jaki jest na samym początku przygody z Corsa myślałem o przemalowaniu na inny ale z czasem przyzwyczaiłem się jeśli chodzi o gwint to nie jest jakoś super wysoko. Poruszam się nim na co dzień a robiąc po 200km dziennie po samym mieście trochę ciężko by było uważać na każdy próg zwalniający itp. Fotki są zrobione tylko kontrasem nic więcej. I to nawet bez użycia photoshopa
- truckerek
- Nowy
- Imię: Sergiusz
- Podziękował;: 2 razy
Corsiczka prezentuje się świetnie Koło idealnie dobrane- trzeba przyznać. Sticker też na swoim miejscu, no może trochę bardzo rozrzucony i różnej tematyki, ale ogólnie wszystko pasuje do siebie jak butla z gazem
- olekr21
- Nowy
Coś się zaczyna z nowym sezonem dziać przy aucie Wpadł 2 fanty od Koziołka. Na przód zderzak ori polift z dokładką z laguny i grillem bez znaczka a na tył ciemne lampy
- koziolek
- Nowy
- Imię: Dawid
zderzaki pomalowane ?
na tył też by pasował polift mam mój stary, ale by trzeba pospawać bo jest pęknięty, ale idealna baza do zrobienia na gładko
jak chcesz sie pobawić to oddam za free
na tył też by pasował polift mam mój stary, ale by trzeba pospawać bo jest pęknięty, ale idealna baza do zrobienia na gładko
jak chcesz sie pobawić to oddam za free
Moja Corsa -->corsa-b-by-koziolek-t70960.html
- olekr21
- Nowy
nie mam na razie czasu ani pieniędzy na pospawanie zderzaka i na pomalowanie ponieważ w obecnej chwili corsa dostaje nowe granie odseparowany zestaw przód Power Bass 2XL-60C, solidne okablowanie, wygłuszenie drzwi matami STP i w najbliższy weekend musze się rozejrzeć za jakimś dobrym radiem chwilowo wszystko będzie spięte z wzmakiem jvc, który miałem do tej pory ale w najbliższym czasie będę chciał to wymienić na coś mocniejszego no a pod koniec wakacji wpadnie fajna zabudowa bagara
- koziolek
- Nowy
no ładnie to wyszło jak ogarniesz na tył polifta i zrobisz je na czarno to bedzie git !
plan z silnikiem
plan z silnikiem
Moja Corsa -->corsa-b-by-koziolek-t70960.html
-
- Swój
- Imię: Robert
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Gruuubo, od dłuższego czasu śledzę temat i czerpię inspirację Co z felgami z Calibry, będą na sell?
- olekr21
- Nowy
Wow! Fajnie że się podoba i że ktoś z mojego parcha czerpie jakiekolwiek inspiracje Wszystko w samochodzie na co nie było mnie stać żeby kupić gotowe jest robione home made i może to (nie mniej niż kolor ) wyróżnia moje wozidło. Z nowych rzeczy wczoraj wpadło ledowe podświetlenie licznika wg manuala, foto na dniach Zrobiłem też przymiarkę fotela kubełkowego z kadeta (niestety 5d) ale jak się siada to bardziej czuć jego wiek niż jak się na niego patrzy więc trochę roboty mnie czeka.
-
- Świeżak
- Imię: Kuba
Powiem Ci ze na felgach ori opla wygladala kozak. Jaki je w poler rzucic to miodzio ile one maja cali? 15? Zainspirowales mnie do kilku rzeczy aby umiescic je w srebrzaku
- olekr21
- Nowy
Tak to 15" i 6" szerokości. W polerce wyglądały by spoko ale w sumie czarne też fajnie. Była na forum zółta corsa z felgą z cali w polerce i wyglądała elegancko
-
- Świeżak
tez widzialem, ale mysle ze jak sie poszuka to bedzie jeszcze taniej zima dluga to sie bedzie polerowac ;D a pytanko takie jedno mianowicie, ten srodkowy dekielek z logiem to jest plastik czy alu?
- koziolek
- Nowy
- olekr21
- Nowy
Dekielek jest z plastiku więc niestety z polerką nie poszalejemy... Tak mam na sprzedaż takie kółko i faktycznie Maćko klepnął na nie rezerwacje jako pierwszy i ja w przeciwieństwie do tych śmiesznych kompletów z allegro mam 5szt felg i za 350zł
-
- Świeżak
Szit. Szkoda ze dekielek jest z plastku... zawsze mozna jakos cos ciekawego wykminic a fakt. Cena za 5 sztuk super! Lipka ze nie zarezerwowalem tego