Płucienny dach corsa b
- Wydra9
- Użytkownik Premium
- Imię: Rafał
- Model auta: Corsa B
- Silnik: C20NE
- Podziękował;: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Płucienny dach corsa b
Spotkał sie ktoś z was z płuciennym dachem w corsie? Lub może zakładał taki? Wg. mnie fajna opcja takie prawie cabrio da się to założyć tanim kosztem bez naruszania nadwozia? Oczywiście prócz dachu trzeba coś wzmacniać? wypowiedzcie się coś na ten temat
- mariusz2247
- Nowy
- Imię: Mariusz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Płucienny dach corsa b
wychodziły wersje corsy b z dachem otwieranym
bo życie jest po to, by spełniać swoje marzenia
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
Taki dach produkowany jest przez firmę webasto/hella fachowa nazwa to Faltdach , montowano go w wielu autach m.in. corsa A,B vw polo ,lupo nissan micra i wielu innych , jednak montaż takiego rozwiązania w seryjnej CB jest po prostu nieopłacalny , koszty będą w okolicach 2000 zł a i tak będzie ciężko znaleźć kogoś kto podejmie się montażu , tutaj masz opis corsy co prawda A :
http://www.corsa-a.pl/forum/viewtopic.php?t=7482
ale dach jest dokładnie taki sam , to corsa mojego kumpla od dłuższego czasu kombinujemy jak naprawić dach , bo nie domyka się do końca , fachura wyliczył koszty nawet do 600zł i tylko jeden w Łodzi się tego podjął
podsumowując lepiej poszukaj corsy z takim dachem , na pewno będzie taniej i lepiej
http://www.corsa-a.pl/forum/viewtopic.php?t=7482
ale dach jest dokładnie taki sam , to corsa mojego kumpla od dłuższego czasu kombinujemy jak naprawić dach , bo nie domyka się do końca , fachura wyliczył koszty nawet do 600zł i tylko jeden w Łodzi się tego podjął
podsumowując lepiej poszukaj corsy z takim dachem , na pewno będzie taniej i lepiej
- Wydra9
- Użytkownik Premium
domyślam się ze trzeba zrobić otwor dach montowany jest zapewne na śrubach a w swojej konstrukcji ma już węże na odpływ wody tak? podsufitka pewno przykrecona jest na listwę? Czyli trzeba wyciąć odpowiednia dziurę pomalować zabezpieczyć? Zmiana auta nawet nie wchodzi w grę kocham swoje auto
- mariusz2247
- Nowy
najlepiej znaleźć na szrocie corsę z takim dachem i wyjąć wszystko co potrzeba. wtedy zostaje już tylko kwestia cięcia dachu
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Jak nie to flatroof z Renault twingo - harmonijka pasuje do niemal każdego auta
namiętnie wkładany do seatów, vw'jów, merców, opli itp.
namiętnie wkładany do seatów, vw'jów, merców, opli itp.
- Wydra9
- Użytkownik Premium
istnieje takie coś w elektryce? hmm patrzyłem w polo i tam jest wszystko tak jak w oryginale podsufitka nie jest niżej dach wygląda normalnie ma ktoś takie coś w corsie? Mógłby wstawić foty? Otwarty zamknięty w środku
-- 18 cze 2012, o 15:42 --
istnieje takie coś w elektryce? hmm patrzyłem w polo i tam jest wszystko tak jak w oryginale podsufitka nie jest niżej dach wygląda normalnie ma ktoś takie coś w corsie? Mógłby wstawić foty? Otwarty zamknięty w środku
-- 18 cze 2012, o 15:42 --
- mariusz2247
- Nowy
ja spotkałem się tylko z elektrycznym. podsufitówka jest na normalnej wysokości, tylko że jest jej mało .
dysponuje tylko zdjęciem zamkniętego z zewnątrz. na razie nie mam możliwości wykonania innych
dysponuje tylko zdjęciem zamkniętego z zewnątrz. na razie nie mam możliwości wykonania innych
- Wydra9
- Użytkownik Premium
a jak jest mocowany dokładnie? Śrubami do dachu? Czy jakiegoś stelaża co jest przyspawany do dachu czy jak? Wszystkie kanaliki wodne są w dachu tak jak w szyberdachu?
- mariusz2247
- Nowy
szczerze to nie oglądałem dokładnie . ale wydaje mi się, że montowany jest podobnie jak tradycyjny szyberdach. w sobotę będę miał okazję się przyjrzeć to opiszę
-
- Nowy
Wydra , napisz do gościa z linku który Ci dałem ,u niego jest w elektryce , porobi Ci foty , a jak jesteś z ŁDZ to oblookasz osobiście znaleźć taki dach używany w stanie nadającym sie do montażu jest meeega ciężko ...
- Wydra9
- Użytkownik Premium
jak tak będzie to chyba będzie trzeba porzucić pomysł
szymi870 mógłbyś napisać w moim imieniu? nie mam tam kąta i tak dalej rozumiesz byłbym naprawdę bardzo wdzięczny
-- 19 cze 2012, o 02:20 --
no tych dachów od twingo na necie jest dużo i tak oglądając te zdjęcia wydaje się nie trudny do montażu są jakieś listwy które zapewne przyczepia się do dachu a do nich rolete? Jest może gdzieś w necie manual montażu takiego dachu? W sumie to może być do czegokolwiek
-- 20 cze 2012, o 01:44 --
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2&start=14
zbieram kase i biore sie do roboty. musze tez sie rozejrzec za odpowiednim dachem na drugiej stronie jest filmik z montazu pozdro
-- 20 cze 2012, o 09:51 --
widzę ze temacik umarł czekacie na rezultaty
szymi870 mógłbyś napisać w moim imieniu? nie mam tam kąta i tak dalej rozumiesz byłbym naprawdę bardzo wdzięczny
-- 19 cze 2012, o 02:20 --
no tych dachów od twingo na necie jest dużo i tak oglądając te zdjęcia wydaje się nie trudny do montażu są jakieś listwy które zapewne przyczepia się do dachu a do nich rolete? Jest może gdzieś w necie manual montażu takiego dachu? W sumie to może być do czegokolwiek
-- 20 cze 2012, o 01:44 --
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2&start=14
zbieram kase i biore sie do roboty. musze tez sie rozejrzec za odpowiednim dachem na drugiej stronie jest filmik z montazu pozdro
-- 20 cze 2012, o 09:51 --
widzę ze temacik umarł czekacie na rezultaty
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Łukasz
- Otrzymał podziękowań: 0
Jako że to mój pierwszy post to chciałbym się ze wszystkimi przywitać.Posiadam Corsę B z tego typu dachem montowanym fabrycznie.Czytałem wcześniej że ktoś się borykał z podobnym problemem do mojego.Dach mi się nie domyka.Najgorsze jest to że nikt tego się nie chce podjąć naprawić.I tu pojawia się moje pytanie - czy ktoś próbował się do tego dobierać??Na jakiej to wogóle zasadzie działa??I co najważniejsze gdzie części do tego dokupić??I czy jest to możliwe by osoba która ma taki dach w Corsie A zrobiła mi fotkę od przodu z częściowo otwartym bo nie wiem czy w jednym miejscu nie powinna być uszczelka której u mnie nie ma...Z góry dzięki za wszelkie wskazówki.