- jaki najlepiej dolot
- jaki kolektor wydechowy (4-1 czy 4-2-1)
- jakie walki
- co z glowica
i inne ciekawe pomysly....
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
![Very Happy :grin:](./images/smilies/biggrin.gif)
Przepis znajdziesz poniżejkamiloooo pisze:Kto cos slyszal kto cos wie niech pisze w temacie...
- jaki najlepiej dolot
- jakie walki
- co z glowica
i inne ciekawe pomysly....![]()
cos na malo starczaaprognet3 pisze:c20xe m2.5
- dół silnika wyważony
- wałki schrick 268'
- powercap
- kolektor wydechowy lexmaul
- wydech 2,25cala by TTC na tłumikach MG
- chip TTC
i to ponoc wystarcza na 177,5 km--dane zapożyczone z GSI Klub Polska
dolot: 4 x przepustnice + trabki, lub jeszcze lepiej 2 x 2 gardzielowy gaznik + trabkikamiloooo pisze:Kto cos slyszal kto cos wie niech pisze w temacie...
- jaki najlepiej dolot
- jakie walki
- co z glowica
i inne ciekawe pomysly....![]()
cos wiecej na ten temat??MrSpike pisze:lub jeszcze lepiej 2 x 2 gardzielowy gaznik + trabki
kamiloooo pisze:czyli najlepsze wyjscie dolotu to ITB... lexmaul nie bardzo wchodzi w gre??
chodzi mi o moce 200-220 koni...
walki jakies szczegolnej firmy czy nie ma to wiekszego znaczenia (276 wystarcza czy ostrzejsze to takich mocy sa potrzebne)
dawno temu jak szukalem info to gdzies doczytalem ze same gazniki na seryjnym silniku potrafia kolo 30km dorzucic. ale wir w baku sie robi no i prawdziwy fachura musi to wyregulowac... jak znajde info to wrzuce.kamiloooo pisze:cos wiecej na ten temat??MrSpike pisze:lub jeszcze lepiej 2 x 2 gardzielowy gaznik + trabki
Przytoczona specyfikacja to moje autko, ze 136KM 172NM bo tyle vectra wypluła po zakupie teraz jest 177KM i 211NM, wydaje mi się, że niema sie co spodziewać dużo więcej po takich delikatnych zmianach, choć myśle, że na nowy sezon będzie troche lepiej bo trzeba pokręcić wałkami no i wystroić dokładnie.kamiloooo pisze:cos na malo starczaaprognet3 pisze:c20xe m2.5
- dół silnika wyważony
- wałki schrick 268'
- powercap
- kolektor wydechowy lexmaul
- wydech 2,25cala by TTC na tłumikach MG
- chip TTC
i to ponoc wystarcza na 177,5 km--dane zapożyczone z GSI Klub Polska![]()
w przyszlym miesiacu jade na hamownie zobaczymy czy trza bedzie doprowadzic do serii czy bedzie mozna zaczac zabawe w szukanie mocy nadseryjnej
chyba albo jedno albo drugie ?specu pisze:Na power capie i dla tego dolot lexmaul daje około 10 koni na serii
to jest mozliwe jedynie z konkretnym dlubanie mechaniki, i kijowm seryjnym programem. program zmieniono i auto odzylo dosc mocno, wg. mnie tylerobertnet pisze:http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t= ... &start=300
str 16 i 17: vectra A c20xe- 214 KMby znany niektórym tuner z wrocławia
to jest mozliwe jedynie z konkretnym dlubanie mechaniki, i kijowm seryjnym programem. program zmieniono i auto odzylo dosc mocno, wg. mnie tylerobertnet pisze:http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t= ... &start=300
str 16 i 17: vectra A c20xe- 214 KMby znany niektórym tuner z wrocławia